,,KERESSÜK A LEGJOBB UTAS SZTORIKAT”

Írországi siker

(Nagy Ferenc és Ferencné)

A történet a ,,40 zöld országából”, vagy másképpen a ,,Smaragd szigetről” való, ahol fantasztikus napokat töltöttünk és rengeteg ismerettel és élménnyel gaz­dagodtunk.

A csapatunk is nagyszerű volt, amihez döntően hozzájárult az ide­gen­ve­ze­tőnk.

Már az első együtt töltött napon ráhangolt bennünket erre a gyönyörű országra, többek között egy ismert és ott nagyon népszerű ír dal megtanításával.

A dal Dublinból ered és Molly Malome-ról, a fiatalon elhunyt halárus-lányról szól, akinek a fő­vá­ros­ban szobrot is állítottak.

Minden nap többször is elénekeltük a dalt, ál­ta­lá­ban ezzel kezdtük és zártuk a közös progra­mo­kat.

Akkor még nem sejtettük, hogy mire is ment ki ez a daltanítás…

Az utazásunk Dublinban ért véget, ahol ter­mé­sze­te­sen felkerestük Molly Malome 1988-ban felállított szobrát. Gyanútlanul körbeálltuk az emlékművet és ide­gen­ve­ze­tőnk javaslatára rázendítettünk az akkorra már fejből tudott ír nótára.

A rengeteg turista és járókelő szájtátva hallgatta a ,,kórusunkat”. Találgatták, hogy miféle szerzetek lehetünk. Sokat ugyan nem érthettek a magyar akcentussal előadott produkciónkból, de a ,,műsor” végül is sikert aratott. A nóta végén nagy tapsot kaptunk és az ide­gen­ve­ze­tőnk nem vé­let­le­nül és nem rögtönözve kihelyezett kalapjába csak úgy hullottak az elismerést kifejező pennyk, amit pedig mi néztünk meglepetten és szájtátva.

A fellépésünk ,,díjából” egy fincsi desszertre futotta, amelyet nagyon jóízűen és roppant vidáman fogyasztott el a kis magyar Fe­hér­vár Traveles csapat.


 

További történetek: