,,KERESSÜK A LEGJOBB UTAS SZTORIKAT”

A prágai Kisjézus

(Péter Annamária)

Tegnap érkeztem haza a Csehország felfedezése körútról, még nagyon friss az élmény. Hozzátartozik az előzményekhez, hogy hetente összejövünk barátnőimmel rózsafüzér imádságra. Az utazás előtti héten, amikor a kö­vet­ke­ző alkalom időpont egyeztetésénél tartottunk, meséltem róla, hogy miért leszek távol és mennyire várom a csehországi uta­zást. Az egyik imatársam rögtön kérdezte, hogy Prága is benne van-e programban? Azt válaszoltam, hogy ter­mé­sze­te­sen benne és ezt a másfél napot várom a legjobban! Kérte, hogy akkor feltétlenül keressem fel a prágai Kisjézust! Megígértem neki, hogy ha lesz rá alkalmam, így teszek.

Az indulás napján, már a buszban megkérdeztem az ide­gen­ve­ze­tőnket, hogy a prágai Kisjézus meglá­to­ga­tását is meg tudnám-e ejteni a szabad program alatt.

Mivel a tervezett útvonalban ez nem szerepelt és a sza­bad­időt pont a város másik oldalán töltjük, nem nagyon van rá esély, hogy a Győzedelmes Miasszonyunk Templomban lévő kis viaszszobornál is lá­to­ga­tást tegyél… – hangzott a válasz. A program Prágában fantasztikusan felépített volt, a Szt. Vitus Szé­kes­egy­házban is több kegytárgyat láttam, így nem voltam csalódott a Kisjézus szobor miatt, ,,majd eljövünk még és meg­néz­zük máskor”. Délután, a szabad program alatt a Hávelska piac felé vettem az irányt, hogy ott is szétnézzek egy kicsit. Prágában mindenütt sok turista van és ez a nyüzsgő piacon sincs másként. Figyeltem az árusokat, kerülgettem a távol-keleti turistacsoportokat, amikor egyszer azt csak látom, hogy mindjárt rálépek egy kis papírképre. Rögtön felismertem, hogy a prágai Kisjézus van a ,,lábam előtt”! Mégiscsak sikerült megtalálni őt! Döbbenten forgattam a szentképet, hátoldalán spanyol imádsággal. Lehet, hogy a Fe­hér­vár Travel spanyol útjait kell egy kicsit behatóbban tanulmányoznom a közeljövőben?! :-)

A történethez mellékelek egy fotót is, ami Prágában, a Hávelska piacon készült.

Külön meg szeretném még említeni, hogy az okt.7-14. között eltöltött idő Csehországban a Fe­hér­vár Travel által nagyon tartalmas volt, az idegenvezető (Laborfalvi Éva) nagyon felkészült és alapos volt, köszönet érte!


 

További történetek: