AZ ÚJ NEOPLAN AUTÓBUSZUNK

Április végén megérkezett a Fehérvár Travel legújabb autóbusza, egy vadonatúj Neoplan Tourliner.

2016. őszén a hannoveri haszonjármű kiállításon volt az autóbusz világpremierje, melyen ez a prémium kategóriás turistabusz állt a figyelem középpontjában.

A Neoplan rendkívül elegáns megjelenése mögött csupán 0,36-os légellenállási együttható áll, amely a több ponton csökkentett tömeggel együtt kedvezően befolyásolja az üzemanyag-fogyasztást és a menetdinamikát. Ugyanakkor a megerősített vázszerkezet már az ENSZ-EGB 66.02 sz. rendeletben rögzített borulási szabványnak is megfelel.

A maximális biztonság érdekében a Tourlinerhez az összes létező vezetéstámogató rendszer elérhető, beleértve az éberségfigyelőt és az álló akadályokra is reagáló automatikus vészfékrendszert is. Szintén teljesen megújult a hajtáslánc, az Euro 6c normának megfelelő D26-os motor 460 lóerőt teljesít az autóbuszban. A GPS-adatok alapján a domborzathoz előrelátóan alkalmazkodó EfficientCruise sebességtartó automatika pedig már az EfficientRoll szabadon gurítást is vezérli.

A belsőtér kialakításánál szintén az elegáns, könnyed formák, az igényes anyagok, illetve az ízléses színek kapták a főszerepet, továbbá fontos újítás, hogy teljesen sík az utastér padlója, azaz a közlekedőfolyosó nincs besüllyesztve. A vezetőállás pedig ergonomikus kialakításával, praktikus tárolóhelyeivel, valamint a legkorszerűbb színvonalat képviselő MMC Advanced információs és szórakoztató rendszerével tűnik ki.

Az új autóbuszunk május elején már teljesítette első külföldi útját, amelyen utasaink kiválóra értékelték a jármű nyújtotta kényelmet.