A FEHÉRVÁR TRAVEL AUTÓBUSZAINAK ÚJ TELEPHELYE

2017 tavaszán, pontosan tíz évvel azután, hogy a Fehérvár Travel első saját tulajdonú autóbusza teljesítette az első külföldi útját, átadásra került Székesfehérváron a Fehérvár Travel autóbuszos telephelye.

Az új épületkomplexum építése 2016 júliusában kezdődött azon a közel 1 hektáros telken, mely Székesfehérvár külterületén, az Alba Ipari Zónában található. Itt 4000 négyzetméternyi térkövezett parkolón kívül felépült egy 1600 négyzetméteres épületegyüttes, melyben irodák, szolgálati lakások, öltözők, sofőr-pihenő, 8 fedett buszgarázs, 3 karbantartóműhely, 1 raktár és egy kifejezetten az autóbuszok mosására optimalizált kézi buszmosó található.

Az új telephely nem csak az eddigi bérelt parkoló leváltását szolgálja, hanem azt is, hogy az autóbuszok és személyzetük sokkal korszerűbb körülmények között tudnak felkészülni a soron következő fuvar feladatra.

Bízunk benne, hogy ezzel a fejlesztéssel hosszútávon még tovább tudjuk javítani csoportjaink színvonalas és biztonságos utaztatását.

A szervizrészleget a mai technológiának megfelelő korszerű eszközökkel szereltük fel, neves gyártók és termékeiket forgalmazó garázsipari cégek közreműködésével. A karbantartóműhelyben egy szerelőakna is kialakításra került, amely lehetővé teszi autóbuszaink alulról történő átvizsgálását, javítását. A szerelőaknában a járművek megemelését egy 20 tonna teherbírású hidropneumatikus emelővel végezzük.

Az aknaperem emelőn kívül a szerviz rendelkezésére állnak kézi szerszámok, elektromos és levegős kisgépek, amelyekhez a sűrített levegőt csavarkompresszor állítja elő. A járművek üzemeltetéséhez szükséges kenőanyagok feltöltéséhez szintén korszerű adagoló berendezéseket alkalmazunk.

Raktárunkban alkatrészeket, folyadékokat, kötőelemeket, javítási anyagokat tárolunk a speciálisan erre a feladatra kiépített polcrendszeren. (A javításhoz szükséges dokumentáció is itt kapott helyet.)

Az autóbuszmosó berendezés telepítése a legszigorúbb környezetvédelmi előírások figyelembe vételével történt. A berendezés vezérlése 6 menüpont alapján, az aktív hab képzésén keresztül az ozmózisos sótalanított öblítéssel együtt foltmentes száradást biztosít az autóbuszok oldalüvegének, ezáltal tökéletes kilátást biztosít az utasok részére.