Izlandi ízelítő

csillagtúra Reykjavíkból

Online jelentkezés lezárva

1. nap: Reykjavík, Kék Lagúna

Kora reggel elutazás Budapestről a Wizzair közvetlen járatával Reykjavíkba. A délelőtti érkezést követően autóbuszos és gyalogos városnézés a gyönyörű fekvésű izlandi fővárosban. A fő attrakciók a következők: a Höfdi palota (Reagan és Gorbacsov emlékezetes 1986-os találkozójának színhelye), a szép tengerparti sétány, a Harpa üvegpalota, a régi kikötő, a Perlan kilátó, a Hallgrims-templom (melynek homlokzata az amerikai űrrepülőgépekre emlékeztet), a Tjörnin-tó partján álló városháza, az Arbaer-skanzen stb. A városnézés után szabadidő a hangulatos sétálóutcákon, lehetőség múzeumlátogatásra, vagy:
Fakultatív program: Kék Lagúna
Kirándulás a Reykjavík közelében található híres geotermikus fürdőbe, melynek vízhőmérséklete 38 Celsius fok körül van télen, nyáron.
A fakultatív program ára: 32.900 Ft (belépődíjjal, transzferrel, törölköző használattal). Jelentkezési határidő: legkésőbb 1 hónappal indulás előtt.
Szállás Reykjavíkban, egy belváros közeli szállodában (3 éj).

2. nap: Reykjavík / Vatnajökull gleccsermező, Jökulsárlón (gleccserlagúna), Skaftafell Nemzeti Park, Skógafoss-vízesés, Seljalandsfoss-vízesés

Szabad program Reykjavíkban, lehetőség ismerkedésre a város egyéb nevezetességeivel. Sokféle látnivalóból lehet választani (pl. Nemzeti Múzeum, Nemzeti Galéria, Saga múzeum, Volcano show, óriási geotermikus medencék a Laugardalur parkban, botanikus kert, állatkert, hajókirándulás az öbölben stb.), vagy:
Fakultatív program: Kirándulás Izland déli partjai mentén, gyönyörű tájakon át a Jökulsárlón gleccserlagúnához (kb. 13-14 órás program sok buszozással).
A sziget délkeleti részén található egy óriási gleccsermező, a Vatnajökull, melynél nincs nagyobb az európai kontinensen. A több mint 2000 méter magas hegységből lenyúló gleccsernyelvek leérnek majdnem a tengerszintig, utazásunk során számtalan gleccserben gyönyörködhetünk. Hosszabb pihenőt tartunk majd a legnagyobb gleccserlagúnánál (Jökulsárlón), különleges élmény az óriási jégtömbökkel „teleszórt” tó látványa (a grandiózus gleccserrel a háttérben). Körülbelül 45 perces sétahajózás a gleccserlagúna hatalmas jégtömbjei között, majd visszaútban Reykjavíkba pihenőt tartunk a Skaftafell Nemzeti Park kiváló látogatói központjánál, a Skógafoss- és a Seljalandsfoss-vízesésnél. Ez utóbbi különlegessége, hogy a látogatók akár a vízesés mögé is besétálhatnak.
A fakultatív program ára: 52.300 Ft (hajójeggyel).

3. nap: Skálholt, Arany körút (Gullfoss-vízesés, Geysir, Thingvellir Nemzeti Park), Reykjavík

Kirándulás Reykjavík környékén. Első megállónk Skálholt falucska, mely Izlandon fontos történelmi emlékhelynek számít, itt volt valaha a sziget ősi püspöki székhelye. A modern templom és a hozzá kapcsolódó kiállítás megtekintése után a lenyűgöző Gullfoss-vízesést nézzük meg. Ezt követően izlandi utazásunk egyik legfontosabb attrakciója következik: Geysir (innen származik a gejzír szó, amit a világ szinte minden nyelvében használnak). Bár az eredeti gejzír néhány évtizede már nem működik, a mellette lévő Strokkur gejzír továbbra is aktív, 5-10 percenként feltör 15-20 méteres magasságig.
Délután az UNESCO világörökséghez tartozó Thingvellir Nemzeti Parkba látogatunk. Ez utóbbi nevezetesség két okból is nagy jelentőséggel bír. Egyrészt itt tartották a világ egyik legelső parlamentjét több mint 1000 évvel ezelőtt, másrészt sehol máshol a Földön nem lehet tanulmányozni ilyen jól a geológiai tektonikus lemezek szétválását.
A késő délutáni órákban érkezünk vissza az izlandi fővárosba, Reykjavíkba, ahol még lesz egy kis szabadidő a hangulatos belvárosi sétáló övezetben.

4. nap:

Reggel transzfer a repülőtérre. Elutazás Reykjavíkból Budapestre, érkezés Ferihegyre a délutáni órákban.

3. éve folyamatosan a Fehérvár Travel kínálatában