Nagy skandináv körutazás

Online jelentkezés lezárva

Az itthoni forró nyárból a kellemes tavaszba invitáljuk kedves utasainkat. Ami a nevezetességeken és a szép fővárosokon kívül Skandináviában megragadja az embert, az a rengeteg erdő, a sok zöldövezet, a természet érintetlensége. Mindehhez társul még Svédországban a számtalan tó, Norvégiában pedig a hegyek és a gyönyörű fjordok. Felejthetetlen élményekben lesz részük.

1. nap: Prága

Elutazás Székesfehérvárról a Piac téri parkolóból reggel 5.45-kor. Budapestről az autóbusz 7 órakor indul a Déli pályaudvartól. Utazás a Tatabánya – Győr – Rajka – Pozsony – Brno – Prága útvonalon. Séta a cseh fővárosban: Károly híd, Óváros tér, városháza, Vencel tér stb. Szállás Prága környékén (1 éj).

2. nap: Öresund híd, Malmö

Utazás a Drezda – Berlin – Lübeck útvonalon Puttgardenbe. Kompátkelés Dániába, Rødby-be (kb. 50 perc hajózás). Továbbutazás Koppenhága irányába, majd átkelés Malmőbe a Dániát Svédországgal összekötő Öresund hídon (a híd a modern technika egyik csodája). Érkezés a malmői városközponti szállodába az esti órákban (1 éj).

3. nap: Malmö, Vadstena, Svéd tóvidék

Kora délelőtt séta Malmőben, Svédország 3. legnagyobb városában, majd utazás a Svéd tóvidéken keresztül Stockholm irányába. Pihenő Vadstenában, a Vättern-tó partján fekvő ódon hangulatú városkában. Szállás Stockholm környékén (2 éj).

4. nap: Stockholm

Félnapos városnézés a több ezer szigetre épült Stockholmban, mely Európa egyik legszebb fővárosa (az óváros szűk utcácskái, a királyi palota a pompás bútorzattal és a koronaékszerekkel, a híres városháza, a Koronázótemplom stb.). Délután szabad program, lehetőség múzeumok közös megtekintésére (Európa legrégibb skanzenje, Vasa Múzeum stb.).

5. nap: Uppsala

Utazás Uppsalába, a híres egyetemi városba. Séta a várkastélyhoz és a hangulatos belvárosban, a székesegyház megtekintése (Skandinávia legnagyobb temploma). Utazás a tóvidéken keresztül Norvégiába. Szállás Oslo elővárosában (2 éj).

6. nap: Oslo

Autóbuszos városnézés: királyi palota, városháza, parlament, egyetem, operaház stb. Ezután séta a gyönyörű Vigeland Parkban, majd látogatás a Holmenkollen sísánchoz (lélegzetelállító panoráma Oslóra). Délután lehetőség idegenvezetőnkkel a híres oslói múzeumok meglátogatására (Viking Hajók Múzeuma, Fram Múzeum, Kon-Tiki Múzeum), majd szabad program.

7. nap: Torpo, Sogne-fjord (sétahajózás), Naeröy-kanyon

Utazás Nyugat-Norvégiába. Torpóban egy jellegzetes norvég árbóctemplom megtekintése. Lehetőség hajókirándulásra a Sogne-fjordon, a világ leghosszabb és legmélyebb fjordján. A hajóút egy szakasza a szűk Naeröy-fjord, amely a magasból lezúduló vízeséseiről híres. Továbbutazás autóbusszal az elbűvölően szép Naeröy-kanyonon, majd pihenő a Twindefoss-vízesésnél. Szállás Nyugat-Norvégiában, a fjordvidéken (2 éj).

8. nap: Bergen

Egész napos kirándulás Bergenbe, a fjordvidék gyönyörű fekvésű fővárosába. A város legfontosabb nevezetességei: az UNESCO világörökség részét képező rakparti házsor (a hanza időkből származó Bryggen), a Hansa Múzeum, a dóm, az akvárium, a Bergenhus erőd, a halpiac és a kilátóhelyek.

9. nap: Hardanger-fjord, Vöringfoss-vízesés, Hardanger-fennsík

Utazás csodálatos tájakon keresztül Svédország irányába. Átkelés a Hardanger-fjordon a 2013-ban átadott Hardanger-hídon, Norvégia leghosszabb függőhídján. Fotószünet, majd tovább a festői Mabödal-kanyonon keresztül a Vöringfoss-vízeséshez (a leghíresebb Norvégiában). Utazás a Hardanger-fennsík holdbéli tájain át (fotószünetek). Szállás egy Göteborgtól északra fekvő kisvárosban (1 éj).

10. nap: Göteborg, Helsingör, Koppenhága

Ismerkedés Göteborggal, Svédország második legnagyobb városával. Továbbutazás Helsingborgba, majd kompátkelés Dániába. Hamlet városában, Helsingörben séta a hatalmas Kronborg várkastélyhoz. Érkezés Koppenhágába a délutáni órákban, ismerkedés a dán fővárossal, szállás (1 éj).

11. nap: Koppenhága

Városnézés Koppenhágában, „Észak Párizsában". A legfontosabb nevezetességek: a királyi palota (Amalienborg), a kis hableány szobra, a Városháza tér, a Parlament, a bájos Nyhavn negyed – az egykori kikötő, a sétálóutcák a rengeteg üzlettel és kávéházzal stb. Napközben lehetőség lesz sétahajózásra is a várost átszelő csatornákon.
Délután búcsú Koppenhágától, utazás Rødbybe, kompátkelés Németországba. Továbbutazás Hamburg irányába, tranzitszállás Hannover környékén (1 éj).

12. nap:

Hazautazás a Hannover – Kassel – Nürnberg – Passau – Linz – Bécs – Hegyeshalom – Győr – Tatabánya útvonalon. Érkezés Budapestre, majd Székesfehérvárra a késő esti órákban.

23. éve folyamatosan a Fehérvár Travel kínálatában