A SALZKAMMERGUTI TÓVIDÉKTŐL A GROSSGLOCKNERIG II.

barangolás az osztrák Alpok lenyűgöző világában

A SALZKAMMERGUTI TÓVIDÉKTŐL A GROSSGLOCKNERIG II.

barangolás az osztrák Alpok lenyűgöző világában

Közép-Európa
Ausztria
Grossglockner – kilátás a lenyűgöző alpesi hegycsúcsokra
99.500 Ft-tól 108.700 Ft-ig
online jelentkezés lezárva
8 nap / 7 éjszaka

Utazás

Légkondicionált autó­busszal (WC, DVD, ital­automata).
Nincs éj­sza­kai buszozás.

Szállás

7 éj­sza­ka egy 3 csil­la­gos szálloda 2-3 ágyas, kényelmes, szép szobáiban (fürdőszoba, erkély, tv, telefon). A szálloda Salzburgtól délre talál­ható, egy csodálatos fekvésű alpesi faluban, 900 méteres tengerszint feletti magasságban, 2500 méteres hegyek között.

Ellátás

Büféreggeli / fakultatív fél­pan­zió.

Időpontok

Részvételi díjak

2017. jún. 25 - júl. 2. 99.500 Ft
2017. júl. 11-18. 108.700 Ft
2017. aug. 16-23. 108.700 Ft
2017. szept. 9-16. 101.300 Ft

A részvételi díj tartalmazza az autó­buszos uta­zást, a Grossglockner pano­rámaút használati díját, a 7 éj­sza­kai szál­lást reggelivel, az út­le­mon­dá­si biz­to­sí­tást, az ide­gen­ve­ze­tést és a fel­so­rolt progra­mo­kat, de nem tartalmazza a belé­pő­dí­ja­kat.

Félpanziós felár:27.800 Ft
(7 vacsora)
 
Egyágyas felár:32.200 Ft
 
Betegség-, baleset-
és poggyászbiztosítás:

420 Ft/nap
(bővebben lásd ide kattintva)
 

1. nap: Gmunden, Traunkirchen, Mondsee

Elutazás Székesfe­hér­várról a Piac téri parkolóból reggel 4.45-kor. Bu­da­pest­ről az autó­busz 6 órakor indul a Déli pá­lya­ud­vartól. Utazás a Tatabánya – Győr – Hegyes­halom – Bécs – Linz út­vo­na­lon. Érkezés a Salzkammerguti tóvidékre a kora délutáni órákban. Az első megállónk a Traun-tó partján fekvő Gmunden, az egykori sómetropolisz. Séta a Tavi Kastélyhoz, majd utazás a Traun-tó partján vezető pano­rámaúton Traunkirchenbe. A festői fekvésű falu plébániatemp­lomának nagy ne­ve­zetes­sé­ge a Halász Szószék és a temp­lom mellől nyíló kilátás a vad­re­gé­nyes Traun-tóra. Traunkirchen után to­vább­uta­zás Mondsee-be, az azonos nevű tó fő településére. A városka főterén a hatalmas plébániatemp­lom nagy­szerű barokk homlokzata és a han­gu­la­tos, színes­re festett házak együttese fe­lejt­he­tet­len látványt nyújt. Szállás Salzburgtól délre, egy gyönyörű fekvésű alpesi faluban (7 éj).

2. nap: Liechtenstein-szurdok, Grossglockner pano­rámaút

A kora délelőtti órákban könnyű túrázási lehe­tő­ség a Liechtenstein-szurdokban. A Keleti-Alpok egyik leg­lát­vá­nyosabb sziklaszurdoka 800 méter hosszú, a végén egy 50 méter magas vízesés zúdul a mélybe. To­vább­uta­zás Európa egyik leghíresebb és leglátvá­nyosabb autó­útján, a Grossglockner pano­rámaúton. Az út fő látvá­nyosságai az Edelweiss csúcs környéke (Alpesi Múzeum, körpano­ráma több tucat három­ezer méter feletti csúcsra), a Hochtor-hágó (2500 méter magas) és a Ferenc József-magaslat (2369 méter magas, alatta a Pasterze gleccser, szemben vele pedig a 3798 méter magas Gross­glockner, Ausztria leg­ma­ga­sabb hegycsúcsa).

3. nap: Werfen fellegvára, Salzburg, Hellbrunni kastély vízijátékai

Elő­ször lá­to­ga­tás Ausztria egyik leglátvá­nyosabb kö­zép­ko­ri várában, a nagyszerű fekvésű Werfeni felleg­várban.
Ezután vá­ros­né­zés Salzburgban. Salzburgot sokan Európa egyik leg­szebb városának tartják, nem érdemtelenül. Nagy hegyek között fekszik a sebes sodrású Salzach folyó partján, műemlékei pedig pá­rat­lanok (Dóm, Hercegérseki palota, Ferences temp­lom, Mozart szülő­háza, Mirabell kastély és parkja stb.). A vá­ros­né­zés után sza­bad­idő. Ezalatt az érdek­lődőknek lehe­tő­ség a Salzburg külváro­sában lévő Hellbrunni kastély meg­hök­ken­tően érdekes vízi­játé­kainak meg­te­kin­té­sé­re.

4. nap: Schafberg, St. Wolfgang, Bad Ischl

A Salzkammerguti tóvidék leg­szebb körpanorámáját adja az 1783 méter magas Schafberg. A hegy tetején állva úgy érezzük, hogy ezek a csodálatos alpesi tavak szinte a lábaink alatt hevernek. Lehetőség a St. Wolfgang-tótól induló fogaskerekűvel felmenni a hegy­csúcsra. Ezután séta a bájos St. Wolfgang falu­ban, a világhírű Michael Pacher-szárnyasoltár meg­te­kin­té­se a búcsújáró temp­lomban. Délután is­mer­ke­dés a Salzkammergut fővárosának tartott Bad Ischl-lel, ahol Ferenc József császár 60 éven keresztül a nyarait töltötte. Látogatás a császár kastélyá­ban, melyben sok magyar vonatkozású emlék is látható, majd a Lehár Múzeum meg­te­kin­té­se (Lehár Ferenc egykori lakóházában).

5. nap: Óriás jégbarlang, Königssee, Gollingi vízesés

Pihenés az Alpokban, séták a szálloda kör­nyé­kén.
Fakultatív program: egész napos kirándulás. A Salzach folyó völgye felett nyílik a világ egyik leg­na­gyobb jégbarlangja, az Eisriesenwelt, amelynek 1641 méter magasan lévő bejáratának közelébe ka­bi­nos felvo­nóval lehet eljutni. A barlang bejárása idősek számára fárasztó lehet (140 méter szint­különb­ség 80 perc alatt), de csak a pano­ráma kedvéért is érdemes felmenni.
Délután átruccanás a Bajor-Alpokba a Königssee-hez (Király-tó). A meredek sziklákkal határolt tó a norvég fjordokra emlékeztet. Séta­ha­jó­zás St. Bartho­lomä lóhere alap­rajzú za­rán­doktemp­lomához. Vissza­útban a szállodához lehe­tő­ség könnyű sétára a Gollingi vízeséshez.
A fakultatív program ára: 4.900 Ft + belépők (ga­ran­tált indulás).

6. nap: Halleini sóbánya, Herrenchiemsee kastélya

Délelőtt lá­to­ga­tás a Halleini sóbányában (vonat a föld mélyébe, bányamúzeum, föld alatti tavon tuta­jo­zás stb.), majd kirándulás a szom­szé­dos Bajor­or­szág­ba, a Chiem-tóhoz. Hajózás a tavon, a tó szi­ge­tén épült híres kastély fényűzően beren­dezett ter­mei­nek meg­te­kin­té­se. A befe­jezet­len palotát II. Lajos bajor király építtette a Versailles-i kastély min­tá­jára.

7. nap: Alpesi túra

Pihenés az Alpokban. Idegenvezetőnkkel lehe­tő­ség a szálloda kör­nyé­kén könnyű túrázásra és egy kilá­tó­pont elérésére a szálloda mellől induló kabinos felvo­nóval.

8. nap: Gosau-tó, Hallstatt

Utazás a Salzkammerguti tóvidék talán legvad­re­gé­nyesebb tavához, a 3000 méter magas Dachstein lábainál fekvő Gosau-tóhoz. Jó idő esetén lehe­tő­ség tó körüli sétára vagy kabinos felvonóval egy kilá­tó­pont elérésére. To­vább­uta­zás a Hallstatti-tóhoz, Salz­kam­mer­gut egyik legfes­tőibb város­kájába, Hall­stattba. A település érde­kes­sége, hogy házai szo­ro­san tapadnak egymáshoz, illetve egymás fölött sora­koznak, mert a hegy és a tó között csak nagyon kicsi hely van. Közös séta a város­kában (gyönyörű főtér, a katolikus temp­lom két szárnyas­oltárral, csontház, Őstör­téneti Mú­ze­um stb.). A szabad program után indulás haza­felé a Keleti-Alpokon keresztül a Liezen – Semmering – Wiener Neustadt – Hegyes­halom – Győr – Tatabánya – Budapest – Székesfe­hér­vár út­vo­na­lon. Hazaérkezés az esti órákban.

Figyelem: A napok sorrendje a mú­zeu­mok nyit­va­tar­tá­sa és az időjárás függ­vé­nyé­ben fel­cse­ré­lőd­het.

a Salzburg környéki Hellbrunni kastély mesés kertje
a Salzburg környéki Hellbrunni kastély mesés kertje

Képgaléria

Gmunden: a Tavi Kastély

pillantás a vadregényes Traun-tóra

Traunkirchen plébániatemploma

Mondsee: színes házak a főtéren

csendélet a Mondsee-n

úton a Grossglockner felé

idilli hangulat a Grossglockner panorámaút mentén

gyönyörű panoráma útban a Grossglockner felé

Grossglockner – kilátás a lenyűgöző hegycsúcsokra

mormoták a Ferenc József-magaslaton

a lenyűgöző fekvésű Werfeni vár

Werfen: Ausztria egyik leglátványosabb középkori vára

gyönyörű panoráma a Werfeni várból a Salzach völgyére

a festői fekvésű Salzburg látképe a várral

salzburgi panoráma a Salzach folyóról

Salzburg fellegvára a Mirabell kastély parkjából

salzburgi életkép a Residenzplatzon

panoráma Salzburgra és a Dómra a fellegvárból

a Hellbrunni kastély mesés kertje

a fogaskerekű és végállomása a Schafbergen

pillantás a Wolfgang-tóra a Schafbergre tartó vonatból

kilátás a Schafbergről

kilátás a St.Wolfgang-tóra a Schafbergről

sétálóutca St. Wolfgang faluban

a Császárvilla Bad Ischlben

az Óriás jégbarlang lenyűgöző képződményei

hajózás a kristálytiszta vizű Königsee-n

Königsee, St. Bartholomä zarándoktemplomával

St. Bartholomä zarándoktemploma a Königsee festői környezetében

a Gollingi vízesés

Herrenchiemsee fényűző kastélya – a bajor Versailles

szépséges alpesi táj Salzburg környékén

a Dachstein lábainál fekvő Gosau-tó

égbe nyúló hegyek között a Gosau-tó

Hallstatt bűbájos városkája

ékszerdoboz a tóparton: Hallstatt

Hallstatt főtere a templomtoronnyal

Fehérvár Travel - Székesfehérvár, Várkörút 40.
Tel.: 06 22 321-871 (4 fővonal), 06 22 331-997 • Fax: 06 22 348-688
info@fehervartravel.hu