IZLANDI ÍZELÍTŐ

csillagtúra Reykjavíkból

IZLANDI ÍZELÍTŐ

csillagtúra Reykjavíkból

Észak-Európa
Izland
Thingvellir: két kontinens találkozása
214.000 Ft
online jelentkezés lezárva
5 nap / 3 éjszaka

Utazás

Az Air Berlin menetrend szerinti járataival, berlini át­szál­lás­sal a programleírás szerint.

Szállás

3 éj­sza­ka Reykjavíkban egy 3 csil­la­gos szál­lo­dá­ban, két­ágyas, für­dő­szo­bás szo­bák­ban.

Ellátás

Büféreggeli. (Ebédet vagy vacsorát a részvételi díj nem tartalmaz. A szál­lo­dá­ban, a városban illetve a ne­ve­zetes­sé­gek kör­nyé­kén többféle étke­zési lehe­tő­ség van, a kiválasztásban az idegen­ve­zető ter­mé­sze­te­sen segítséget nyújt.)

Időpont

Részvételi díj

2017. jún. 8-12. 214.000 Ft
+ reptéri ill.

A reptéri illeték 2017 januárjában kb. 79.900 Ft, de ez az összeg jegykiállításig még változhat.

A részvételi díj tartalmazza a repülőjegyeket, a helyi autó­buszos közlekedést, a 3 éj­sza­kai szál­lást büfé­reg­gelivel, az út­le­mon­dá­si biz­to­sí­tást, a fel­so­rolt progra­mo­kat belépődíjakkal és a Fe­hér­vár Travel ide­gen­ve­ze­tő­jét a bu­da­pesti indu­lás­tól a bu­da­pesti érkezésig.

Egyágyas felár:Kérjük, érdeklődjön
irodánknál!
 
Betegség-, baleset-
és poggyászbiztosítás:

450 Ft/nap
(bővebben lásd ide kattintva)
 

További információk a hasznos tudni­va­lók­nál ol­vas­ha­tók.

1. nap:

Kora este elutazás Ferihegyről az Air Berlin jára­tával Berlinbe, majd tovább Reykjavíkba. Megér­ke­zés éjfél körül, majd transzfer a belvárosi szál­lo­dába (3 éj).

2. nap: Reykjavík, Kék Lagúna

Autóbuszos és gyalogos vá­ros­né­zés a gyönyörű fekvésű izlandi fő­vá­ros­ban, Reykjavíkban. A fő attrakciók a kö­vet­ke­zők: a Höfdi palota (Reagan és Gorbacsov emlékezetes 1986-os találkozójának szín­helye), a szép ten­ger­par­ti sétány, a Harpa üveg­pa­lota, a régi kikötő, a Perlan kilátó, a Hallgrims-temp­lom (melynek homlokzata az amerikai űrrepü­lő­gépekre emlékeztet), a Tjörnin-tó partján álló vá­ros­háza, az Arbaer-skanzen stb. A vá­ros­né­zés után sza­bad­idő a han­gu­la­tos sé­tá­ló­ut­cákon, lehe­tő­ség múze­um­lá­to­ga­tásra, vagy:
Fakultatív program: Kék Lagúna
Kirándulás a Reykjavík közelében talál­ható híres geotermikus fürdőbe, melynek vízhőmérséklete 38 Celsius fok körül van télen, nyáron.
A fakultatív program ára: 28.700 Ft (belépődíjjal, transzferrel). Jelentkezési határidő: legkésőbb 1 hónappal indulás előtt.

3. nap: Reykjavík / Vatnajökull gleccsermező, Jökulsárlón (gleccserlagúna), Skaftafell Nemzeti Park, Skógafoss-vízesés, Seljalandsfoss-vízesés

Szabad program Reykjavíkban, lehe­tő­ség is­mer­ke­désre a város egyéb ne­ve­zetes­sé­geivel. Sokféle látnivalóból lehet választani (pl. Nemzeti Múzeum, Nemzeti Galéria, Saga múzeum, Volcano show, óriási geotermikus medencék a Laugardalur park­ban, botanikus kert, állatkert, hajó­ki­rán­du­lás az öböl­ben stb.), vagy:
Fakultatív program: Kirándulás Izland déli partjai men­tén, gyönyörű tájakon át a Jökulsárlón gleccser­la­gúnához (kb. 13-14 órás program sok buszo­zás­sal).
A sziget délkeleti részén talál­ható egy óriási gleccser­mező, a Vatnajökull, melynél nincs nagyobb az európai kontinensen. A több mint 2000 méter magas hegységből lenyúló gleccsernyelvek leérnek majdnem a tengerszintig, utazásunk során szám­ta­lan       

gleccserben gyö­nyör­köd­he­tünk. Hosszabb pihenőt tartunk majd a leg­na­gyobb gleccser­la­gú­ná­nál (Jökulsárlón), kü­lön­le­ges élmény az óriási jég­töm­bökkel „teleszórt” tó látványa (a grandiózus gleccserrel a háttérben). Körülbelül 45 perces séta­ha­jó­zás a gleccserlagúna hatalmas jégtömbjei között, majd visszaútban Reykjavíkba pihenőt tartunk a Skaftafell Nemzeti Park kiváló látogatói köz­pont­jánál, a Skógafoss- és a Selja­lands­foss-víz­esés­nél. Ez utóbbi kü­lön­le­ges­sé­ge, hogy a láto­ga­tók akár a vízesés mögé is besé­tál­hatnak.
A fakultatív program ára: 42.500 Ft (hajójeggyel).

4. nap: Skálholt, Arany körút (Gullfoss-vízesés, Geysir, Thingvellir Nemzeti Park), Reykjavík

Kirándulás Reykjavík kör­nyé­kén. Első megállónk Skálholt falucska, mely Izlandon fontos tör­té­nel­mi emlékhelynek számít, itt volt valaha a sziget ősi püspöki székhelye. A modern temp­lom és a hozzá kapcsolódó kiállítás meg­te­kin­té­se után a le­nyű­gö­ző Gullfoss-vízesést nézzük meg. Ezt követően izlandi utazásunk egyik leg­fon­to­sabb attrakciója következik: Geysir (innen származik a gejzír szó, amit a világ szinte minden nyelvében használnak). Bár az eredeti gejzír néhány évtizede már nem működik, a mellette lévő Strokkur gejzír továbbra is aktív, 5-10 percenként feltör 15-20 méteres magasságig.
Délután az UNESCO vi­lág­örök­séghez tartozó Thing­vellir Nemzeti Parkba látogatunk. Ez utóbbi neve­ze­tesség két okból is nagy jelentőséggel bír. Egyrészt itt tartották a világ egyik legelső par­la­mentjét több mint 1000 évvel ezelőtt, másrészt sehol máshol a Földön nem lehet tanulmányozni ilyen jól a geo­ló­giai tektonikus lemezek szétválását.
A késő délutáni órákban érkezünk vissza az izlandi fő­vá­ros­ba, Reykjavíkba, ahol még lesz egy kis sza­bad­idő a han­gu­la­tos belvárosi sétáló övezetben.
Este transzfer a repülőtérre, elutazás éjfél után az Air Berlin járatával Berlinbe, majd onnan tovább Buda­pest­re.

5. nap:

Érkezés Ferihegyre a délelőtti órákban.

Képgaléria

Rejkjavík: a Höfdi palota

Reykjavík: a Harpa üvegpalota

Reykjavík: egy viking hajó váza a tengerparti sétányon

Reykjavík: a Harpa üvegpalota egy belső részlete

Reykjavík: a Perlan kilátó

Reykjavík látképe a Perlan kilátóból

Reykjavík látképe a Perlan kilátóból

Reykjavík: a Hallgrims-templom

Reykjavík: a Hallgrims-templom homlokzata

reykjavíki utcarészlet a Hallgrims-templommal

a Tjörnin-tó Reykjavíkban

Reykjavík: a Tjörnin-tó partján álló városháza

Reykjavík: a Domkirkjan katedrális

a Parlament épülete Reykjavíkban

virágos park Reykjavíkban

Reykjavík: az Arbaer-skanzen egyik épülete

Reykjavík: az Arbaer-skanzen – részlet

a Kék Lagúna – részlet

a Kék Lagúna – részlet

a Jökulsárlón gleccserlagúna

a Jökulsárlón gleccserlagúna

gyönyörű táj Izland déli partjai mentén

a Skógafoss-vízesés

a Seljalandsfoss-vízesés

a Seljalandsfoss-vízesés

Skálholt falucska temploma

Skálholt falucska temploma

a lenyűgöző Gullfoss-vízesés

a lenyűgöző Gullfoss-vízesés

a lenyűgöző Gullfoss-vízesés

a Strokkur gejzír

az eredeti Geysir

a Thingvellir Nemzeti Park – részlet

a Thingvellir Nemzeti Park – részlet

az Öxarárfoss vízesés a Thingvellir Nemzeti Parkban

jellegzetes táj Izland déli részén

Fehérvár Travel - Székesfehérvár, Várkörút 40.
Tel.: 06 22 321-871 (4 fővonal), 06 22 331-997 • Fax: 06 22 348-688
info@fehervartravel.hu