KÖRUTAZÁS JORDÁNIÁBAN

kirándulással Jeruzsálembe

KÖRUTAZÁS JORDÁNIÁBAN

kirándulással Jeruzsálembe

Európán túl / Ázsia
4-5*-os szállodák
Petra leghíresebb épülete, a kincsesház
274.000 Ft
online jelentkezés lezárva
8 nap / 7 éjszaka

Utazás

Menetrend szerinti repülőjáratokkal, bécsi át­szál­lás­sal. (A Budapest – Amman út­vo­na­lon a programfüzet lezárásának időpontjában köz­vet­len járat nem üzemel.)
Jordániában lég­kon­dicio­nált autó­busszal.

Szállás

5 éj­sza­ka 4 csil­la­gos, 2 éj­sza­ka pedig 5 csil­la­gos szál­lo­dák­ban, két­ágyas, für­dő­szo­bás szo­bák­ban.

Ellátás

Félpanzió (büfé­reg­geli, bü­fé­va­cso­ra).

Időpont

Részvételi díj

2017. okt. 24-31. 274.000 Ft
+ reptéri ill.

A reptéri illeték 2017 januárjában kb. 97.200 Ft, de ez az összeg jegykiállításig még változhat.

A részvételi díj tartalmazza a repülőjegyeket, a helyi autó­buszos közlekedést, a 7 éj­sza­kai szál­lást fél­pan­zióval, az út­le­mon­dá­si biz­to­sí­tást, a fel­so­rolt progra­mo­kat, a Fe­hér­vár Travel ide­gen­ve­ze­tő­jét a bu­da­pesti indulástól a bu­da­pesti érkezésig és a helyi idegenvezetéseket.

Belépődíjak összege:36.500 Ft
(kötelezően fizetendő)

(Figyelem: a jordán belépődíjak közül Petráé rendkí­vül drága!)

Egyágyas felár:89.000 Ft
 

Baksis: Számítsanak rá, hogy a helyiek elvárják a borravalót, melynek összege összesen kb. 30 USD utasonként.

Betegség-, baleset-
és poggyászbiztosítás:

450 Ft/nap
(bővebben lásd ide kattintva)
 

A beutazáshoz vízum szükséges!

További információk a hasznos tudni­va­lók­nál olvas­ha­tóak.

1. nap: Amman

Elutazás Ferihegyről a reggeli órákban, érkezés Ammanba kora délután. Autóbuszos vá­ros­né­zés Jordánia szépen karbantartott főváro­sában, szállás (2 éj).

2. nap: Jerash, Madaba, Nebo-hegy

Egész napos kirándulás Amman kör­nyé­kén. Az első megállónk Jerash, a kiváló állapotban megmaradt romváros (erődfalak, temp­lomok, színházak, fürdők, hippodrom, diadalív, 600 méter hosszú, hatalmas oszlopokkal sze­gé­lye­zett főutca stb.). Jerash a világ egyik legrégibb városa, virágkora a Római Birodalom időszakában volt.
A déli órákban to­vább­uta­zás Madabába, a mozaikok váro­sába. A város fő attrakciója az az 1500 éves mozaik­tér­kép a Szent György-temp­lomban, mely a Szent­föld fontos helyeit mutatja be.
Madaba után a szom­szé­dos Nebo-hegyre utazunk, ahon­nan Mózes és a zsidó nép a hosszú sivatagi ván­dor­lás után megpillantotta az ígéret földjét (nagy­sze­rű pano­ráma a Holt-tengerre, a Jordán folyó völ­gyére és tiszta időben még Jeruzsálemre is).

3. nap: Petra

Utazás a modern sivatagi autóúton Petrába, a ti­tok­za­tos rózsaszínű városba, a nabateusok 2000 évvel ezelőtti főváro­sába. A világ 7 csodája közé bevá­lasz­tott műemlékegyüttes vad­re­gé­nyes sivatagi környe­zetben talál­ható, meg­te­kin­té­se minden jordániai utazás csúcspontját jelenti. A romváros közös beba­ran­go­lása után az érdeklődőknek marad idejük Petra egyik legrangosabb látni­va­lója, az ún. „Kolostor” meg­te­kin­té­sé­re is, mely a többi épít­mény­től távolabb, egy hegytetőn talál­ható. (Lehe­tő­ség van a felme­ne­telre szamárháton is.) Szállás Petrában (1 éj).

4. nap: Wadi Rum, Aqaba

Reggel to­vább­uta­zás déli irányba. Kirándulás Wadi Rumba, az ország egyik leg­ér­de­ke­sebb sivatagi tájegységébe (kü­lön­le­ges szikla­alak­za­tok). A völgy fölé magasodik az 1754 méter magas Jebel Rum, Jordánia leg­ma­ga­sabb hegycsúcsa. A látogatói központba való megérkezés után átszáll a csoport terepjárókba, és másfél órás ba­ran­go­lás következik a széles sivatagi völgyben (fotószünetekkel).
Délután érkezés a Vörös-tenger partján fekvő Aqa­bába, szabad program. Aqaba az ország egyetlen ten­ger­par­ti üdülőhelye. Kedvező fekvésének köszön­he­tően márciustól novemberig strandolásra több­nyire alkalmas az időjárás. A város üzleteiben óri­ási az árubőség és jó áron lehet vásárolni, hiszen vám­men­tes területről van szó. Szállás Aqabában (2 éj).

5. nap: Aqaba

Szabad program, pihenés a Vörös-tenger partján. Lehetőség üvegfenekű hajóval kirándulást tenni a környező gyönyörű korallzátonyokhoz.

6. nap: Kerak vára, Hammamat Ma'in, Holt-tenger

Búcsú Aqabától, utazás észak felé. Késő délelőtt Kerak város impozáns várát nézzük meg, amit a keresz­tes­lovagok emeltek a XII. században Jeru­zsá­lem védelmére. Az erődhöz egy érdekes mú­zeum is tartozik.

A kö­vet­ke­ző programunk a világ egyik leglátvá­nyo­sabb sivatagi oázisa, Hammamat Ma'in. Különleges élmény, ahogy a vegetáció nélküli siva­tagi tájból megérkezünk ebbe a léleg­zet­el­ál­lító völgybe, ahol több mint 50 termálvizes forrás fakad. Itt talál­ható Jordánia leg­ma­ga­sabb vízesése.
A természeti csoda meg­te­kin­té­se után to­váb­bindulás a Holt-tengerhez, mely több mint 400 méterrel van a tenger szintje alatt (Földünk legmélyebb szárazföldi pontja). A nagyon magas sótartalomnak köszön­he­tően a vizen fekve (lebegve) akár újságot is lehet olvasni. Szállás a Holt-tengernél (2 éj).

7. nap: Holt-tenger / Jeruzsálem

Szabad program a Holt-tengernél. Lehetőség pihe­nésre, fürdésre a Holt-tengerben, illetve a szálloda medencéiben. A szálloda wellness centruma szá­mos szépészeti szolgáltatást kínál. A Holt-ten­ger­ből származó só és iszap gyógyhatását tudo­má­nyos kutatások igazolják, az innen származó készít­mé­nyek világhírűek.
Fakultatív program: Jeruzsálem
Egész napos kirándulás Jeruzsálembe, 3 világvallás szent váro­sába. Az Olajfák hegyéről csodálatos pano­rá­mában gyö­nyör­köd­he­tünk, majd a Getse­máné kert meg­te­kin­té­se után az óvárossal is­mer­ke­dünk (muzulmán és keresztény negyed, Via Dolorosa – a keresztút, Szent Sír bazilika, Jaffa kapu, zsidó negyed, Siratófal stb.).
A fakultatív program ára: 35.400 Ft (belépődíjakkal, minimum 20 fő esetén. A program kevesebb jelent­kező esetén is megvalósulhat, viszont abban az eset­ben valamivel magasabb árra kell számítani.)
Figyelem: A határátlépéseknél kilépési illetéket kell fizetni mindkét ország esetében. A jordán illeték összege kb. 18 USD, az izraelié pedig kb. 50 USD.
Továbbá felhívjuk utasaink figyelmét arra is, hogy a jelenleg érvényben lévő jordán vízumszabályok miatt a jeruzsálemi kirándulásra legkésőbb indulás előtt 1 hónappal kell jelentkezni. A jeruzsálemi fakultatív prog­ram ezt követő lemondása esetén a (többszöri belé­pésre jogosító) ingyenes csoportos vízum helyett, térítés ellenében (egyszeri belépésre jogo­sító) egyéni vízum kerül kiállításra. Ennek mene­téről és díjáról irodánkban érdeklődhet.

8. nap: Holt-tenger

Pihenés a szál­lo­dá­ban, majd a déli órákban transz­fer a repülőtérre, elutazás Buda­pest­re. Érkezés Feri­hegy­re a késő esti órákban.

a Holt-tenger egyik strandja
a Holt-tenger egyik strandja

Képgaléria

Jordánia fővárosa: Amman

Amman: az I. Abdullah király mecset – részlet

Jerash egykori főutcája, a Cardo Maximus

ókori emlékek Jerashban, a világ egyik legrégibb városában

a színház romjai Jerashban

Jerash: a Hadriánus-kapu

Madaba: a Szent György-templom

az 1500 éves mozaiktérkép egy részlete a madabai Szent György-templomban

panoráma a Nebo-hegyről

Petra: a királysírok

Petra: a királysírok

a „sivatag hajói” Petrában

útban a petrai kincsesház felé a Szik szurdokán át

útban a petrai kincsesház felé a Szik szurdokán át

Petra: a sziklába vájt kincsesház

a „Kolostor” Petrában

kietlen sivatagi táj Wadi Rumban

kietlen sivatagi táj Wadi Rumban

terepjárókkal Wadi Rumban

sziklarajzok Wadi Rumban

a sivatag hajói Wadi Rumban

a tengerparti üdülőhely Aqaba egyik strandja

panoráma Kerak várából

vízesés a sivatagban - Hammamat Ma’in

útban a Holt-tenger felé

strand a Holt-tengernél

Jeruzsálem - pillantás az aranykupolás Sziklamecsetre, előtérben a siratófal

a Siratófal Jeruzsálemben – részlet

Jeruzsálem: az Olajfák hegye – részlet

a Nemzetek-temploma Jeruzsálemben

Fehérvár Travel - Székesfehérvár, Várkörút 40.
Tel.: 06 22 321-871 (4 fővonal), 06 22 331-997 • Fax: 06 22 348-688
info@fehervartravel.hu