USA - NYUGATI-PART I.

USA - NYUGATI-PART I.

Európán túl
Amerika
pillantás a Grand Canyonra
482.000 Ft
online jelentkezés lezárva
10 nap / 8 éjszaka

Utazás

Menetrend szerinti repülőjáratokkal, Ameri­ká­ban lég­kon­dicio­nált autó­busszal.

Szállás

8 éj­sza­ka jó középkategóriájú szál­lo­dák­ban, két­ágyas, für­dő­szo­bás szo­bák­ban.

Ellátás

8 amerikai reggeli. Ebédet vagy vacsorát a részvételi díj nem tartalmaz. (A szál­lo­dák­ban, illetve környékükön többféle étkezési lehe­tő­ség van, a kiválasztásban az idegenvezető ter­mé­sze­te­sen segítséget nyújt. Amerikában az étke­zést gyorséttermekben jóval olcsóbban meg lehet oldani, mint a szállodák étter­meiben.)

Időpontok

Részvételi díj

# 2017. ápr. 16-25.
 
# 2017. ápr. 27 - máj. 6.
 
2017. okt. 12-21. 482.000 Ft
+ reptéri ill.

A reptéri illeték 2017 januárjában kb. 116.800 Ft, de ez az összeg jegykiállításig még változhat.

A részvételi díj tartalmazza a repülőjegyet, a helyi autó­buszt, a 8 éj­sza­kai szál­lást reggelivel, az út­le­mon­dá­si biz­to­sí­tást, a fel­so­rolt progra­mo­kat, az ide­gen­ve­ze­tést indulástól érkezésig, valamint a belépőjegyeket a nemzeti parkokba és Calico szellem­vá­rosba.
(További fakultatív lehetőségek a belépő­díjak menüpontnál találhatóak.)

A helyszínen borravalót illik adni a gép­ko­csi­ve­ze­tők­nek és a helyi ide­gen­ve­ze­tők­nek. A helyi­ek ezt gyakorlatilag kötelezőnek tekintik. Uta­son­ként összesen kb. 25 dollárra kell számí­tani.

# A tavaszi csoportok leírását és árait a téli programfüzetben adtuk meg.
Egyágyas felár:176.000 Ft
 
3. fő kedvezménye:114.000 Ft

Megjegyzés: Az amerikai szál­lo­dák­ban nincs három különálló ággyal rendelkező három­ágyas szoba. Három fő számára egy két darab franciaággyal felszerelt szobát tudnak biz­to­sítani.

Betegség-, baleset-
és poggyászbiztosítás:

450 Ft/nap
(bővebben lásd ide kattintva)
 

Beutazási engedély vagy vízum szükséges!

További információk a hasznos tudni­va­lók­nál olvas­ha­tóak.

1. nap: Los Angeles

Elutazás Bu­da­pest­ről egy nyugat-európai át­szál­lás­sal Los Angelesbe. Érkezés a világ egyik leg­na­gyobb repülőterére a kora délutáni órákban (helyi idő sze­rint), transzfer a Los Angeles-i szállodába (2 éj).

2. nap: Los Angeles

Félnapos vá­ros­né­zés a Nyugati-Part leg­na­gyobb metropoliszában (a belváros fel­hő­kar­co­lói, az óváros mexikói stílusú épületei, Beverly Hills, Sunset Bou­le­vard, Hollywood, Mann's Chinese Theatre a sztá­rok kéz- és láb­le­nyo­ma­tai­val, Walk of Fame stb.).
Délután szabad program Los Angelesben, vagy:
Fakultatív program: Uni­ver­sal Studios
Is­mer­ke­dés Hollywood titkaival, lá­to­ga­tás a Uni­ver­sal Studiosban, ahol életre kelnek a film­tör­té­ne­lem leg­hí­resebb alkotásai.
A fakultatív program ára: 32.300 Ft (ga­ran­tált in­dulás).

3. nap: San Diego, Sea World

Utazás Kalifornia legdélibb ré­szé­be. Vá­ros­né­zés San Diegóban, Kalifornia második leg­na­gyobb váro­sában (fel­hő­kar­co­lók, tör­té­nel­mi városrészek, Balboa park stb.), majd választási lehe­tő­ség 3 különböző program közül: sza­bad­idő a tör­té­nel­mi belváros egyéni fel­fedezésére vagy lá­to­ga­tás a világhírű Sea World (Tengerek Világa) tematikus parkban vagy a kikö­tő­ben horgonyzó USS Midway (repülőgép anya­hajó) Múzeumban – a belépődíjak a helyszínen fize­ten­dők. Szállás San Diegóban (1 éj).

4. nap: Calico szellem­vá­ros (vadnyugat),
Las Vegas

Utazás a Mojave sivatagon keresztül Las Vegas irá­nyába. Útközben lá­to­ga­tás Calico szellem­vá­ros­ban. A XIX. század második felében egy tipikus vad­nyu­gati város volt itt a helyi ezüstbányák köze­lé­ben. Miután az ezüst elfogyott, a város elnép­te­le­ne­dett. Néhány év­ti­ze­de az épületeket res­tau­rál­ták, a város ma egy sza­bad­téri múzeum, amely bemutatja a régi vad­nyu­gati éle­tet. Délután érkezés a Nevada állambeli Las Vegas­ba, a szeren­cse­játékok világ­fő­vá­ro­sába, szállás (2 éj).

5. nap: Las Vegas, Grand Canyon

Szabad program Las Vegasban.
Fakultatív program: Kirándulás a Grand Canyonhoz lég­kon­dicio­nált autó­busszal. Rövid fotószünet a Colo­rado folyót átívelő hatalmas hídnál, ahonnan kivá­lóan látszik a Hoover-gát és a Mead-tó (itt van a világ egyik leg­na­gyobb vízi erőműve). A Grand Canyon Földünk egyik leghíresebb természeti csodája. A több mint 1000 méter mély szurdokot év­milliók alatt vájta a Colorado folyó a fennsíkba. Utazásunk végcélja a Hualapai indián rezervátum, ahol találkozhatunk az őslakos indiánokkal, valamint a nap csúcspontjaként végigsétálhatunk a Skywalk (Égi séta) kilátó U-alakú üvegpadlóján, mely 1200 méteres magasságban nyúlik a kanyon fölé.
A fakultatív program ára: 37.500 Ft (ga­ran­tált in­dulás).

6. nap: Death Valley (Halál völgye)

Reggel elutazás Las Vegasból, lá­to­ga­tás a Death Valley Nemzeti Parkban, ahol kü­lön­le­ges, holdbéli tájak várják a turistákat. Itt talál­ható Észak-Amerika legmélyebb pontja (-86 méter), de van a közelben 3000 métert meghaladó hegycsúcs is. To­vább­uta­zás a Mojave sivatagon és a termékeny Központi Sík­sá­gon keresztül. Szállás Fresno kör­nyé­kén (1 éj).

7. nap: Yosemite Nemzeti Park

Utazás a Sierra Nevada hegységbe. Ez a terület kb. 150 éve népesült be a nagy kaliforniai aranyláz ide­jén. A Sierra Nevada leg­na­gyobb attrakciója a Yosemite Nemzeti Park (Amerika egyik leg­lá­to­ga­tot­tabb nemzeti parkja). A park meglá­to­ga­tása során a legtöbb időt a Yosemite-völgyben töltjük. A völgy fölé közel 1000 méter magas szikla­alak­za­tok emel­ked­nek, több helyen gyönyörű vízesések zúdul­nak le a mélybe. A látogatói központban érdekes múzeum és a helyi indiánok életét bemutató kiállítás is látható ere­deti in­dián kunyhókkal és ritu­ális épületekkel. Dél­után to­vább­uta­zás San Fran­cisco irányába. Ér­ke­zés a városba a San Fran­cisco-öböl felett átívelő 7 km hosszú hídon keresz­tül. Szállás San Fran­cis­cóban (2 éj).

8. nap: San Francisco

Félnapos vá­ros­né­zés Amerika sokak szerint leg­szebb nagyváro­sában (a fel­hő­kar­co­lók – köztük a Transamerica Piramis, a Kínai Negyed, Union Square, Vá­ros­háza, Golden Gate Park, Golden Gate híd, a híres kábelvasút, a halászkikötő helyén kiala­kított szórakoztató központ stb.).
Délután szabad program, lehe­tő­ség séta­ha­jó­zásra a San Francisco-öbölben (ahova ter­mé­sze­te­sen ide­gen­ve­ze­tőnk is elkíséri a csoportot).

9. nap: San Francisco

Szabad program, majd transzfer a San Franciscó-i repü­lő­térre, elutazás egy nyugat-európai át­szál­lás­sal Buda­pest­re.

10. nap:

Érkezés Ferihegyre a délutáni órákban.

Los Angeles: a modern Walt Disney Koncertterem
Los Angeles: a modern Walt Disney Koncertterem

Képgaléria

óceánparti sétány Los Angelesben

a Walk of Fame Los Angelesben

útban a Universal Studios-hoz

San Diego kikötőjének egy részlete a USS Midway fedélzetéről

Calico – a vadnyugati szellemváros – részlet

Calico – a vadnyugati szellemváros

Las Vegas esti fényei

Las Vegas-i városrészlet

Grand Canyon – a Skywalk (Égi séta) kilátó

jellegzetes sziklaalakzatok a Zabriskie Pointnál (a Halál völgyében)

Yosemite Nemzeti Park – részlet

San Francisco madártávlatból

San Francisco jelképe, a Golden Gate híd

San Francisco – fókák és felhőkarcolók

San Francisco: kikötői hangulat

a világ legkanyargósabb utcája – a San Franciscóiak szerint

a San Franciscó-i városháza

Fehérvár Travel - Székesfehérvár, Várkörút 40.
Tel.: 06 22 321-871 (4 fővonal), 06 22 331-997 • Fax: 06 22 348-688
info@fehervartravel.hu