BUENOS AIRESTŐL RIO DE JANEIRÓIG

kirándulással Montevideóba és az Iguassuhoz

BUENOS AIRESTŐL RIO DE JANEIRÓIG

kirándulással Montevideóba és az Iguassuhoz

Európán túl / Amerika
4*-os szállodák
Rio látképe
564.000 Ft
online jelentkezés lezárva
11 nap / 8 éjszaka

Utazás

A Budapest – Buenos Aires – Puerto Iguazu / Foz do Iguassu – Rio de Janeiro – Budapest út­vo­na­lon menetrend szerinti repülőjáratokkal, a programok során lég­kon­dicio­nált autó­busszal.

Szállás

8 éj­sza­ka jó 4 csil­la­gos szál­lo­dák­ban, két­ágyas, für­dő­szo­bás szo­bák­ban (3 éj Argentínában, 5 éj Brazíliában).
Figyelem: Rio de Janeiróban a hivatalos be­so­ro­lás szerinti 4 csil­la­gos szállodák nagy része Nyugat-Európában inkább erős 3 csil­la­gos szintűnek felelne meg.

Ellátás

Bőséges (Brazíliában gaz­dag déligyümölcs-kínálattal kiegészített) büfé­reg­geli / fakultatív fél­pan­zió a 2., 5., 6., 7 és 9. nap estéjén.
A 3., 4. és 8. napokon a fél­pan­ziós felár nem tartalmaz vacsorát, azonban az e napokon lévő fakultatív programok mindegyike tartalmaz főétkezést, és a tapasztalatok alapján utasaink többsége részt vesz ezeken.

Időpont

Részvételi díj

2017. nov. 20-30. 564.000 Ft
+ reptéri ill.

A reptéri illeték 2017 áprilisában kb. 104.000 Ft, de ez az összeg jegykiállításig még változhat.

A részvételi díj tartalmazza a repülőjegyeket, a helyi közlekedést, a 8 éj­sza­kai szál­lást reg­ge­li­vel, az út­le­mon­dá­si biz­to­sí­tást, a fel­so­rolt progra­mo­kat belépődíjakkal, a helyi ide­gen­ve­ze­té­seket és a Fe­hér­vár Travel ide­gen­ve­ze­tő­jét az indulástól az érkezésig.

Félpanziós felár:35.500 Ft
(5 vacsora)
 
Egyágyas felár:145.000 Ft
 
Betegség-, baleset-
és poggyászbiztosítás:

450 Ft/nap
(bővebben lásd ide kattintva)
 

További információk a hasznos tudni­va­lók­nál ol­vas­ha­tók.

1. nap:

Elutazás Bu­da­pest­ről egy nyugat-európai át­szál­lás­sal Argentínába.

2. nap: Buenos Aires

Érkezés Buenos Airesbe a reggeli órákban, majd ezután autó­buszos vá­ros­né­zés az argentin fő­vá­ros­ban, Dél-Amerika Párizsában. Ezt a jelzőt Buenos Aires köszönheti a széles sugárutaknak, a szebbnél szebb parkoknak, a rengeteg köztéri szobornak, emlékműnek és nem utolsósorban a szám­ta­lan látvá­nyos épületnek.
A vá­ros­né­zés után a belvárosi szálloda szobáinak elfoglalása (3 éj), majd sza­bad­idő, illetve lehe­tő­ség mú­zeu­mok vagy az állatkert meg­te­kin­té­sé­re.

3. nap: Buenos Aires, Montevideo

Szabad program Buenos Airesben.
Fakultatív program: Montevideo. Egész napos ki­rán­du­lás hajóval a La Plata folyó széles töl­csér­tor­ko­latán keresztül Uruguay főváro­sába, Montevideóba. Vá­ros­né­zés. (Az előzetes menetrend szerint a hajó reggel 7.30-kor indul, és 21.45-kor érkezik vissza Buenos Airesbe.)
A fakultatív program ára: 107.500 Ft – ebéddel (ga­ran­tált indulás).

4. nap: Buenos Aires, Argentin Pampák

Szabad program Buenos Airesben.
Fakultatív program: A pampák és a gauchók
Kirándulás egy, az argentin pampán talál­ható estanciára (kocsikázás, tipikus argentin ebéd, argentin borok, népzenei és néptáncbemutató, lo­vas­be­mu­ta­tó stb.). Figyelem: az ennél a programnál jellemző gyűjtőbuszos lebonyolítás helyett a csoport részére külön buszt béreltünk.
A fakultatív program ára: 45.700 Ft (ga­ran­tált indulás).
Fakultatív program: Tangó est vacsorával
A fakultatív program ára: 36.000 Ft (ga­ran­tált indulás).
Figyelem: aki a Buenos Aires-i tartózkodás alatt mind a 3 fakultatív programon részt vesz, annak az utazás ezen időszaka az átlagosnál fárasztóbb lehet.

5. nap: Iguassu-vízesések (argentin oldal)

A reggeli órákban transzfer a repülőtérre, majd el­uta­zás az Iguassu-vízesésekhez, Puerto Iguazuba. Az Iguassu Nemzeti Park az UNESCO vi­lág­örök­ség részét képezi. A vízesések meg­te­kin­té­se az argentin oldalról. A jól kiképzett turistaútvonalakon a víz­esé­se­ket alulról és felülről is meg­cso­dál­hat­juk. Az Iguassu-vízesések teljes szélessége körülbelül 2500 méter, ebből 1900 méter esik argentin területre. Ezután átkelés Brazíliába, majd a Foz do Iguassuban talál­ható szálloda szobáinak elfoglalása (2 éj).

6. nap: Iguassu-vízesések (brazil oldal),
Itaipu-gát

Séta a vízesések brazil oldalán. Az Iguassu sokak szerint a világ leglátvá­nyosabb vízesésrendszere. A hatást csak fokozza, hogy a vízesések egy szub­tró­pu­si esőerdő közepén talál­hatóak.
Délután kirándulás a világ leg­na­gyobb vízi­erő­mű­vé­hez, a Paraná folyóra felépült Itaipu-gáthoz a brazil – paraguay-i határon. A rövid filmvetítés után autó­busszal viszik körbe a csoportot a gáton, valamint annak brazil és paraguay-i oldalán.

7. nap: Foz do Iguassu, Rio de Janeiro

Szabadidő, pihenés a szálloda úszómedencéjénél, majd a késő délelőtti órákban transzfer a repülőtérre, elutazás Rio de Janeiróba.
Érkezés után félnapos vá­ros­né­zés Rióban, Brazília leg­szebb váro­sában: Ipanema negyed, a favelák, a Rodrigo Freitas-tó stb. Látogatást teszünk a hi­he­tet­lenül gaz­dag szubtrópusi vegetációt bemutató botanikus kertben, majd a Tijuca Nemzeti Parkon keresztül (a világ leg­na­gyobb városi parkja) fo­gas­kerekűvel felemelkedünk a Megváltó Krisztus szoborhoz, amely a 710 m magas Corcovado-hegyen áll. Léleg­zet­el­ál­lító pano­ráma a városra.
A vá­ros­né­zés után transzfer a Copacabanán lévő szállodába (3 éj).

8. nap: Rio de Janeiro

A riói vá­ros­né­zés folytatása: Botafogo-öböl, Fla­men­go park, a belváros fel­hő­kar­co­lói, a modern ka­ted­rá­lis, Sambodromo stb. Ezután utazás kabinos drótkötélpályán a Guanabara-öböl bejárata mellett álló Urca-hegyre, majd a Cukorsüveg-hegyre (Rio egyik leg­is­mer­tebb jelképe). A pano­ráma mindkét esetben le­nyű­gö­ző. Itt érti meg igazán a turista, hogy miért tartják sokan Riót a világ leg­szebb fekvésű városának.
Fakultatív program – Rio by Night: A bőséges vacsorát egy tipikus Churrascaria étteremben szolgálják fel, majd a világhírű showműsor meg­te­kin­té­se következik.
A fakultatív program ára: 28.900 Ft (összesen kb. 4 óra, ga­ran­tált indulás).

9. nap: Parati

Pihenés Rióban a Copacabanán.
Fakultatív program: Egész napos kirándulás Pa­ra­ti­ba, Brazília egyik leg­szebb tör­té­nel­mi kisváro­sába – ebéddel (oda-vissza kb. 8 órás buszozás). Parati varázsát az adja, hogy óvárosa szinte érin­tet­le­nül fennmaradt a gyarmati korszakból (szűk, macs­ka­kö­ves sé­tá­ló­ut­cák; régi temp­lomok; XVII. századi fehérre meszelt házak színesre festett ajtó- és ablakkeretekkel, virágokkal stb.). A látnivalókhoz tartozik még a han­gu­la­tos tengerpart is.
A fakultatív program ára: 35.900 Ft (ga­ran­tált indulás).

10. nap: Petropolis, Rio de Janeiro

Félnapos kirándulás autó­busszal a hegyekben meg­bú­vó, tipikus brazil kisvárosba, Petropolisba, amely az utolsó brazil császár, II. Péter kedvenc tartózkodási helye volt. Nyári palotája ma nagyszerű múzeum. Lehetőség a ka­ted­rá­lis meg­te­kin­té­sé­re is.
A délutáni órákban transzfer a riói repülőtérre, el­uta­zás egy nyugat-európai át­szál­lás­sal Buda­pest­re.

11. nap:

Érkezés Ferihegyre a délutáni órákban.

Megjegyzés: A napok sorrendje (3., 4. nap, valamint a 8. és 9. nap) az időjárástól függően esetleg fel­cse­ré­lőd­het.

a Casa Rosada Buenos Aires főterén
a Casa Rosada Buenos Aires főterén

Képgaléria

a Casa Rosada (az Elnöki Palota) Buenos Aires főterén

Buenos Aires: a Boca negyed színes házai

Buenos Aires: a Boca negyed – részlet

a Cabildo épülete Buenos Airesben

Montevideo – Uruguay fővárosa

Palacio Legislativo – az uruguay-i parlament Montevideóban

Montevideo: a Palacio Salvo épülete

Lovasbemutató: gauchók, az argentin cowboyok

az Iguassu-vízesések a magasból

az Iguassu-vízesések – részlet

az Iguassu-vízesések – részlet

az Itaipu-gát

Rio: panoráma a Corcovado-hegyről

Rio: a Megváltó Krisztus szobor a Corcovado-hegyen

a Copacabana Rióban

Rio: a botanikus kert egy részlete

Parati hangulatos tengerpartja

ősi templom Paratiban

a Sao Pedro de Alcantara-katedrális Petropolisban

Fehérvár Travel - Székesfehérvár, Várkörút 40.
Tel.: 06 22 321-871 (4 fővonal), 06 22 331-997 • Fax: 06 22 348-688
info@fehervartravel.hu