Frankföld híres karácsonyi vásárai

kirándulással Rothenburgba, a középkori mesevárosba

Németország az egész világon ismert a hangulatos karácsonyi vásárokról. Változatos programunk során festői szépségű kisvárosokkal, nagyvárosokkal, gyönyörű palotákkal ismerkedhetnek meg. Bepillantást nyerhetnek évszázados történelmükbe, hagyományaikat híven őrző kultúrájukba. Kirándulásunk megkoronázása, hogy e csodás helyeken adventi időszakban járhatunk, amikor a történelmi belvárosok karácsonyi fényekben ragyognak. Felejthetetlen élmény lesz a látogatás az 1000 négyzetméteres területen elhelyezkedő híres „Karácsonyi Faluban” Rothenburg romantikus városának szívében, ahol a világon talán a legnagyobb választékban kínálnak karácsonyi ajándékokat. Tartsanak velünk erre az adventi barangolásra Frankföld híres városaiba, a karácsonyi vásárok varázslatos világába!

1. nap: Wels

Elutazás Székesfehérvárról a Piac téri parkolóból reggel 4.45-kor. Budapestről az autóbusz 6 órakor indul a Déli pályaudvartól. Utazás a Tatabánya – Győr – Hegyeshalom – Linz – Nürnberg – Würzburg útvonalon. Útközben rövid séta a Linz környéki Wels történelmi belvárosában. Hangulatos egységet alkotnak a város szép XVI-XVII. századi épületei, díszes barokk polgárházai, árkádos udvarai, középkori emlékei. Az esti órákban érkezés a Würzburg környéki szállodába (3 éj).

2. nap: Frankfurt, Würzburg

Délelőtt átruccanás Hessen tartományba, ismerkedés Németország egyik legfontosabb városával, Goethe szülővárosával, a Majna menti Frankfurttal, ahol valaha a német királyokat választották. Felhőkarcolói miatt a „legamerikaibb” európai nagyvárosnak is szokták nevezni. Szabadidőben lehetőség a karácsonyi vásár felfedezésére, mely az egyik legjelentősebb és legnagyobb karácsonyi vásár egész Németországban.
A délutánt Würzburgban, Alsó-Frankföld fővárosában töltjük. Séta a látványos épületekben gazdag óvárosban (Szt. Kilián-dóm, városháza, Mária-kápolna, Régi Majna-híd stb.), majd lehetőség a Residenz (az egykori hercegérseki palota) pompás épületegyüttesének meglátogatására. Európa egyik legnagyszerűbb barokk kastélya 1982-ben az elsők között került fel Németország műemlékei közül az UNESCO világörökség listára, nagy nevezetessége a lépcsőház freskója. A 600 m²-es festmény Tiepolo alkotása, ez a világ legnagyobb mennyezetfreskója.

3. nap: Dinkelsbühl, Rothenburg

Ezt a napot két késő középkorból ittfelejtett város, Dinkelsbühl és Rothenburg meglátogatásával töltjük. Sokan a legszebb német kisvárosoknak tartják őket. Mindkét város esetében a nagyméretű, épségben megmaradt óvárost vaskos, egybefüggő városfalak veszik körül, őrtornyokkal és városkapukkal. Az ősi favázas házak, paloták, templomok közt tett séták lázba hozzák még a kevésbé lelkes világjárókat is.
Rothenburgban meglátogatjuk a téli meséket idéző világhírű „Karácsonyi Falut” és a Német Karácsonyi Múzeumot is, ahol átélhetjük a múltbéli karácsonyok hangulatát, megismerkedhetünk a régi karácsonyi hagyományokkal, szokásokkal.

4. nap: Passau


Hazautazás a Würzburg – Nürnberg – Passau – Linz – Bécs – Hegyeshalom – Győr – Tatabánya útvonalon. Útközben séta Passauban, a bajor Velencének is nevezett ősi püspöki székhelyen. Alsó-Bajorország egyik legfontosabb városa 3 folyó, a Duna, az Inn és az Ilz találkozásánál épült. Innen ered a város gyakran használt jelzője is: „a három folyó városa”. A belváros bebarangolása után hazautazás Ausztrián keresztül Magyarországra. Érkezés Budapestre és Székesfehérvárra az esti órákban.


15. éve folyamatosan a kínálatunkban