Karnevál Velencében II.

tavaszvárás a lagúnák városában

1. nap: Trieszt

Elutazás Budapestről reggel 6 órakor a Déli pályaudvartól. Székesfehérvárról az autóbusz 7 órakor indul a Piac téri parkolóból. Utazás a Siófok – Nagykanizsa – Tornyiszentmiklós – Maribor – Ljubljana – Velence útvonalon. Útközben ismerkedés Trieszt városával, amely amfiteátrumszerűen terül el az Adriai-tenger partján. Trieszt az egykori Osztrák-Magyar Monarchia legnagyobb kikötővárosa volt, a belváros pompás palotái nagyrészt ebből az időszakból származnak. A közös séta után rövid szabadprogram, majd utazás az Adriai-tenger mentén a Padova környéki szállodába (3 éj).

2. nap: Velence

Egész napos kirándulás Velencébe. Velencéről már mindenki hallott. Egy meseváros, ahol a házak lábát a tenger vize mossa, ahol szinte minden épületre ki lehet írni, hogy műemlék.
Séta a városban, ismerkedés a város különleges hangulatával és legfontosabb nevezetességeivel (Rialto híd, Szent Márk tér, Szent Márk-székesegyház, Campanile, Sóhajok hídja stb.). A közös programok után marad elegendő szabadidő arra, hogy mindenki kedvére barangolhasson a sikátorok és csatornák világában, és részt vegyen a különleges hangulatú karneváli forgatagban. A velencei program zárásaként lehetőség hajózásra (vaporettóval) a Canal Grandén, a város főútvonalán, ahol a legszebb paloták találhatóak.
A késő délutáni órákban visszautazás a szállodába.

3. nap: Velence, Murano

Egész napos kirándulás Velencébe. Szabad program, lehetőség további nevezetességek megtekintésére, barangolás a karneváli forgatagban, illetve idegenvezetőnkkel kirándulási lehetőség Murano szigetére (a híres velencei üveggyártás központja).

4. nap: Padova

Indulás hazafelé. Délelőtt ismerkedés Padovával, Szent Antal városával, a híres bazilika megtekintése (gyönyörű szobrok, domborművek, freskók stb.), majd hazautazás a Mestre – Ljubljana – Maribor – Tornyiszentmiklós – Nagykanizsa – Siófok útvonalon. Érkezés Székesfehérvárra és Budapestre a késő esti órákban.

16. éve folyamatosan a kínálatunkban