Portugáliai mozaik

körutazás, nagyvárosok, UNESCO világörökség, tengerparti pihenés

1. nap: Lisszabon

Elutazás Ferihegyről egyszeri átszállással Lisszabonba. A megérkezést követően ismerkedés a portugál fővárossal.**
Szállás Lisszabonban, metróállomáshoz közeli szállodában (2 éj).

2. nap: Lisszabon

Az egész napot Lisszabonban töltjük. Autóbuszos és gyalogos városnézés: Belém-torony, Felfedezők emlékműve, Jeromosok kolostora – Vasco da Gama síremlékével, kilátópontok, Avenida Libertade stb. A programban szerepel a Lisszabon melletti monumentális Krisztus Király emlékmű is (gyönyörű panoráma Lisszabonra és a Tejo folyó torkolatvidékére). A nap hátralévő részében szabadidő, idegenvezetőnkkel lehetőség további nevezetességek felkeresésére Lisszabonban.

3. nap: Óbidos, Nazaré, Batalha, Fátima

Utazás észak felé. Óbidos az első megálló, egy dombon fekvő, falakkal körülvett kisváros, mely teljes egészében megőrizte középkori jellegét. Ezután Nazaré következik, az egykori halászfalu az Atlanti-óceán partján, majd a portugál gótika remekművét, a Batalhai kolostort látogatja meg a csoport (része a világörökségnek). A nap hátralévő részében ismerkedés Fátimával, a zarándokok városával, ahol 1917-ben fél éven keresztül minden hónap 13-án megjelent a Szűzanya. Lehetőség a Magyar Kápolna megtekintésére is. Szállás Fátimában (a márc. 27-i csoport esetében Tomarban) * – 1 éj.

4. nap: Porto

Utazás Portóba, az ország második legnagyobb városába. Porto történelmi központja a Douro folyó felett része a világörökségnek. Városnézés, látogatás a Szt. Ferenc templomban és a tőzsdepalotában, melynek gyöngyszeme a lenyűgözően szép arab szalon. A városnézést követően lehetőség egy borospince meglátogatására, kóstoló a híres portóiból. Késő délután az érdeklődőkkel sétahajózás a Douro folyón. Szállás Portóban (1 éj).

5. nap: Aveiro, Coimbra, Tomar

Kora délelőtt séta a csatornákkal szabdalt Aveiróban, a portugál tengerpart egyik legérdekesebb városában. Továbbutazás Coimbrába, városnézés Portugália ősi egyetemi városában. Coimbra valaha királyi székhely volt, később pedig az ország szellemi központja, hiszen 1307-től 1911-ig az itteni egyetem volt az egyetlen Portugáliában. Délután Tomarban látogatás egy különös épületegyüttesben, a Krisztus-rendi lovagok egykori várában és kolostorában. Szállás Tomarban (a márc. 27-i csoport esetében Fátimában) * – 1 éj.

6. nap: Évora, Setúbal, Arrábida-hegység

Reggeli után Portugália műemlékvárosába, Évorába látogatunk (része a világörökségnek). Városnézés: Diana templom – az ország legkiemelkedőbb ókori műemléke, katedrális stb. Délután továbbutazás az Atlanti-óceán felé. Útközben pihenő Setúbalban, majd átkelés az Arrábida-hegységen (nagyszerű panoráma az Atlanti-óceánra és a sziklás partvidékre). Szállás a Lisszabon melletti tengerparti üdülőhelyen, Estorilban (2 éj).

7. nap: Portugál tengerpart / Cabo da Roca, Sintra palota

Pihenés Estorilban, a tengerparti üdülőhelyen.
Fakultatív program: Cabo da Roca, Sintra palota
A félnapos kirándulás során először megálló a Cabo da Rocánál, az európai szárazföld legnyugatibb pontjánál. 145 méter magasra emelkedik ki a tengerből ez a szikla, mely az óvilág végét jelenti. Ezt követően utazás egy közeli romantikus kisvárosba, Sintrába, a portugál királyok egykori nyári palotájának megtekintése. Az épületegyüttes Portugália legértékesebb középkori uralkodói palotája.
A fakultatív program ára: 9.800 Ft + belépődíjak (garantált indulás).

8. nap: Lisszabon

Délelőtt látogatás az 1998-as világkiállítás területére, a Nemzetek Parkjába, lehetőség az Óceanárium megtekintésére. Kora délután transzfer a lisszaboni repülőtérre, hazautazás egyszeri átszállással Budapestre, érkezés a késő esti órákban. **


* A márc. 27-i csoportnál Tomarban a Krisztus-rendi lovagok vára a programleírás szerinti 5. napon zárva tart, ezért ez a csoport a várat a 3. napon látogatja meg. A szállások 2 éjszakára a módosított program kényelmesebb lebonyolítása érdekében megcserélődnek: a 3. éjszakát Tomarban, az 5. éjszakát Fátimában tölti a csoport. Fátima meglátogatása így az 5. nap késő délutánjára kerül.

26. éve folyamatosan a Fehérvár Travel kínálatában