USA – Keleti-Part II.

kirándulással a Niagarához és Torontóba

1. nap: Boston

Elutazás Budapestről egy nyugat-európai átszállással Bostonba. Érkezés helyi idő szerint a délutáni órákban, szállás Boston környékén (2 éj).

2. nap: Boston, Plymouth

Városnézés Bostonban, az Egyesült Államok egyik legszebb városában. Az amerikai nagyvárosok közül talán Boston emlékeztet legjobban az angol városokra. Joggal szokták az amerikai függetlenség bölcsőjének is nevezni, a városközpont jó pár történelmi épülete emlékeztet a függetlenségi háború időszakára.
Délután szabad program Bostonban, vagy:
Fakultatív program: Félnapos kirándulás a bájos Plymouth városkába, ismerkedés Amerika történelmének kezdeteivel. Itt kötött ki 1620-ban az első angol telepeseket szállító hajó, a Mayflower, melynek mása Plymouth kikötőjében áll és látogatható. A város mellett található Plimoth Patuxet skanzenegyüttes nagyszerű képet ad a korszak viszonyairól, bemutatva a korai telepesek és az indiánok életét is. A hatás úgy válik teljessé, hogy a rekonstruált faluban korabeli ruhákba öltözött emberek élik (játsszák) az egykori lakosok mindennapjait.
A fakultatív program ára: 22.900 Ft (belépődíjjal) – garantált indulás. A fakultatív programot azon utasainknak ajánljuk, akik szeretik a történelmet.

3. nap: Newport, New Haven

Délelőtt utazás egy hangulatos tengerparti üdülővárosba, Newportba, mely tele van szebbnél szebb XIX. század végi kastélyokkal. Közülük a leghíresebb a „The Breakers”, egy pazarul berendezett, 70 szobás, neoreneszánsz stílusú kastély, melyet a magyar kötődésű Vanderbilt család építtetett. A kastély megtekintése után továbbutazás New York felé. Útközben New Havenben ismerkedés a világhírű Yale Egyetem történelmi épületeivel. Itt tanult többek között mindkét Bush és Clinton elnök is. Szállás New York környékén (2 éj).

4. nap: New York

Egész napos városnézés a szuperlatívuszok városában (Battery Park, Ground Zero, One World Trade Center, Wall Street, Brooklyn-híd stb.). A városnézés fénypontját jelenti majd egyrészt a panoráma az Empire State Building 86. emeletéről, másrészt a hajókirándulás a Szabadság-szigethez, ahol a város jelképe, a monumentális Szabadság-szobor áll.

5. nap: New York

A városnézés folytatása New Yorkban (Soho, Chinatown, Times Square, Central Park stb.), majd szabad program. Lehetőség a Central Parkban található Metropolitan Múzeum megtekintésére (a világ egyik leggazdagabb múzeuma, belépődíj külön fizetendő – 30 USD), illetve további nevezetességek felkeresésére.
A késő délutáni órákban továbbutazás délnyugati irányba, szállás Philadelphiában (1 éj).

6. nap: Philadelphia, Baltimore

Délelőtt városnézés Amerika egyik legfontosabb történelmi városában, Philadelphiában. Itt található az Independence Hall (Függetlenség Csarnoka), ahol 1776-ban aláírták a Függetlenségi Nyilatkozatot és megfogalmazták az Egyesült Államok alkotmányát is néhány évvel később (UNESCO világörökség). Délután továbbutazás a Washington környéki szállodába (2 éj). Útközben ismerkedés Baltimore modern városával, séta a hangulatos kikötőben.

7. nap: Washington DC

Egész napos városnézés az Egyesült Államok gyönyörű fővárosában: Fehér Ház, Capitolium, Lincoln-emlékmű, Vietnámi Veteránok emlékműve, Arlington Nemzeti Temető stb. Délután lehetőség múzeumlátogatásra, pl. a világhírű Nemzeti Légi és Űrhajózási Múzeumban (Amerika egyik leglátogatottabb múzeuma).

8. nap: Washington DC, Lancaster (Amish farm)

Délelőtt szabad program, lehetőség további washingtoni múzeumok és nevezetességek megtekintésére.
Délután továbbutazunk Pennsylvania állam fővárosa, Harrisburg irányába. Útközben a Lancaster külvárosában található Amish farm megtekintése. A farm képet nyújt az amishok életmódjáról, arról, hogyan él a XXI. században, XVIII. századi körülmények között, a modern civilizációtól szinte teljesen elszigetelten ez a közösség.
Szállás Harrisburgben vagy környékén (1 éj).

9. nap: Harrisburg, Corning

Utazás észak felé, a kanadai határon található Niagara-vízeséshez. Útközben rövid látogatást teszünk az amerikai csokoládégyártás központjában, a Harrisburg mellett felépített Hershey Csokoládémúzeumban, majd egy szép kisvárosban, Corningban a látványos üvegmúzeumot tekintjük meg.
Szállás Niagara Falls városban, a kanadai oldalon (2 éj).

10. nap: Niagara

Az egész napot a Niagaránál töltjük. Kilátópontok felkeresése, majd lehetőség részt venni a klasszikus hajókiránduláson, melynek végcélja a Kanadához tartozó, félelmetes robajjal lezúduló Patkó-vízesés.

11. nap: Toronto

Utazás az Ontario-tó partja mentén Torontóba. Autóbuszos városnézés (fotószünetekkel) Kanada legnagyobb, s talán legmodernebb városában (Yonge Street – a világ leghosszabb utcája, a régi és az új városháza, Ontario tartomány parlamentje, a belváros felhőkarcolói, CN-torony, Sky Dome, kikötő stb.).
Ezután transzfer a torontói repülőtérre, elutazás egy nyugat-európai átszállással Budapestre.

12. nap:

Érkezés Budapestre a déli vagy délutáni órákban.


Megjegyzés: New Yorkban és Washingtonban a programok sorrendje a nyitvatartások függvényében felcserélődhet.

19. éve folyamatosan a Fehérvár Travel kínálatában