Wellness és kultúra Délkelet-Magyarországon

pihenéssel a híres fürdővárosban, Gyulán

Ebben a belföldi programunkban Magyarország délkeleti részének legfontosabb turisztikai attrakcióival szeretnénk megismertetni utasainkat, úgy, hogy a látnivalók mellett pihenésre, fürdőzésre és wellnessezésre is marad idő.

1. nap: Szeged, Ópusztaszer, Gyula

Elutazás Székesfehérvárról a Piac téri parkolóból reggel 5 órakor. Budapestről az autóbusz 6.15-kor indul a Déli pályaudvartól. Utazás az M5-ös autópályán, Kecskemét érintésével Csongrád-Csanád megye székhelyére, Szegedre.
A 160.000 lakosú Szeged Magyarország 3. legnépesebb városa, egyben talán a leginkább nagyvárosias arculatú vidéki település hazánkban. Ez utóbbi annak köszönhető, hogy az 1879-es tiszai árvíz során az épületek nagy része elpusztult, az újjáépítés során pedig egy kimondottan egységes, eklektikus és szecessziós stílusban megtervezett, Budapesthez hasonlóan körutas rendszerű nagyváros jött létre. Séta a városközpontban (Dóm tér, Kárász utca, Klauzál tér, Széchenyi tér, Szegedi Nemzeti Színház, Tisza-part), majd szabadidő, illetve lehetőség idegenvezetőnkkel további nevezetességek megtekintésére.
A déli órákban továbbutazás az ópusztaszeri Nemzeti Történelmi Emlékparkba. A titokzatos krónikás, Anonymus leírása szerint a honfoglaló magyarok ezen a helyen tartottak gyűlést. Látogatás az emlékparkban, lehetőség a Feszty-körkép és a Rotunda kiállításainak megtekintésére.
Délután továbbutazás Orosháza és Békéscsaba érintésével Gyulára (érkezés 17 óra táján), szállás a városközpontban (2 éj).

2. nap: Gyula, Békéscsaba

Pihenés Gyulán, lehetőség a szálloda wellness-részlegének vagy a híres Várfürdő kiváló szolgáltatásainak kipróbálására (gyógy- és élménymedencék, csúszdák, szaunák, wellness stb.), illetve kellemes sétákra a szépen felújított, sok zöldterületet is magában rejtő városközpontban.
A délutáni órákban az érdeklődők részt vehetnek idegenvezetőnkkel egy rövid sétán a közeli megyeszékhely, Békéscsaba belvárosában (evangélikus nagytemplom, Szent István tér, Andrássy út – a fő sétálóutca, Jókai Színház).

3. nap: Gyula, Szarvas

A délelőtti órákban városnézés Gyulán. Első megállónk a város híres szülöttének, Erkel Ferencnek, a Himnusz zeneszerzőjének szülőháza. Lehetőség az érdekes emlékház megtekintésére, majd látogatás a település jelképének számító várban. A Fehér-Körös mocsarai között felépített gótikus téglavár egyedülálló látnivaló Magyarországon, 1566. évi törökök általi elfoglalásáig az Alföld meghatározó jelentőségű erődítménye volt. A jó állapotú várban izgalmas történeti kiállítás várja a látogatókat. Ezt követően szabadidő a Gyulai vár-tó környékén (érdekes szobrok, Almásy-kastély, kávézók stb.).
A kora délutáni órákban búcsú Gyulától, programunkat a történelmi Magyarország középpontjában, Szarvason zárjuk. Látogatás a Hármas-Körös egyik holtága mellett létrehozott arborétumban, közkeletű nevén a Pepi-kertben. A dús vegetáció mellett a kert nagy attrakciója a 2013-ban megnyílt Mini Magyarország nevű makettpark, amely közel 100 interaktív makett segítségével mutatja be a Kárpát-medence legfontosabb épületeit 1:25-ös kicsinyítésben.
Érkezés Budapestre, majd Székesfehérvárra az esti órákban.


idén először a kínálatunkban