Klasszikus görög körutazás

1. nap:

Elutazás Székesfehérvárról a Piac téri parkolóból reggel 4.45-kor. Budapestről az autóbusz 6 órakor indul a Déli pályaudvartól. Utazás a Kecskemét – Szeged – Újvidék – Belgrád – Niš – Kumanovo útvonalon. Szállás az Észak-Macedón Köztársaságban (1 éj).

2. nap: Thermopülai-szoros

Átkelés Görögországba, utazás Athén irányába. Pihenő az ókor egyik leghíresebb csatájának színhelyén, a Thermopülai-szorosnál (Leonidász király szobra, spártai katonák sírfelirata). Szállás Athén mellett, egy tengerparti üdülőhelyen (3 éj).

3. nap: Athén, Szunion

Délelőtt autóbuszos városnézés Athénban (őrségváltás, akadémia, egyetem, Olimpiai Stadion, Zeusz-templom, Hadriánusz-kapu stb.). Közös séta az Akropoliszon, illetve az Akropolisz Múzeum megtekintése. Ezután lehetőség egyéni barangolásra a Plaka tekervényes utcáin. Késő délután kirándulás Szunionba egy gyönyörű tengerparti úton. Az Attika-félsziget legdélibb pontján lévő ókori Poszeidon-templom megtekintése.
Megjegyzés: A program meghirdetésekor a csoportos belépőjegyek foglalása az Akropoliszra még nem lehetséges. Így a foglalást nem tudjuk 100%-osan garantálni. Irodánk természetesen mindent megtesz majd annak érdekében, hogy a csoportjaink részére biztosítsuk az Akropolisz meglátogatását. A foglalási szabályzat szerint a belépőjegyekhez kötelező a belépés időpontját a kiválasztott napra előzetesen megadni, és kizárólag abban az időpontban lehetséges a belépőjegyeket felhasználni. Korábban csak egyetlen csoportnál fordult elő, hogy az Akropoliszt nem tudták megnézni.

4. nap: Hydra, Porosz, Aegina szigetei

Szabad program.
Fakultatív program: Egész napos kirándulás hajóval 3 gyönyörű szigetre – Hydrára, Poroszra és Aeginára. Reggel 6:45 körül transzfer az athéni kikötőbe. A várható menetrend szerint a hajó reggel 8 órakor indul és este fél 8 körül érkezik vissza.
A fakultatív program ára: 27.800 Ft – transzferrel, büféebéddel, folklór programmal a hajón (garantált indulás).

5. nap: Korinthoszi-csatorna, Epidaurosz, Nafplion, Mükéné

Utazás a Peloponnészoszi-félszigetre. Útközben pihenő a Korinthoszi-csatornánál, melynek tervezésében magyar mérnökök is közreműködtek. Délelőtt látogatás az Epidauroszi színházban (az ókori Görögország legjobb állapotban fennmaradt színháza), kiváló akusztikája elkápráztatja a turistákat. Ezután rövid séta Nafplionban. Görögország egyik leghangulatosabb városa egy hatalmas velencei erőd lábánál fekszik. Délután ismerkedés Mükéné romjaival és Európa egyik legősibb civilizációjával (Átreusz kincsesháza, Oroszlános kapu, fellegvár, múzeum stb.), majd továbbutazás a Peloponnészosz szép tájain keresztül az olümpiai vagy az Olümpia melletti szállodába (1 éj).

6. nap: Olümpia, Delphoi

Délelőtt látogatás az ásatási területen, az ókori olimpiai játékok helyszínén, majd Olümpia nagyszerű múzeumának megtekintése következik. A múzeum legértékesebb kincse a világhírű Hermész-szobor.
Továbbutazás Patrasz irányába. Átkelés Európa egyik legnagyobb hídján, mely a Peloponnészoszi-félszigetet köti össze Közép-Görögországgal (fotószünet). A Korinthoszi-öböl menti panorámaúton érkezünk Delphoiba a délutáni órákban. Delphoi, az ókori Görögország első számú jóshelye csodálatos környezetben fekszik. A Parnasszosz-hegységben található szentélyegyüttes az ókori emberek képzeletében a világ közepét jelentette. Az ásatási terület megtekintése után a szállodai szobák elfoglalása Delphoi környékén (1 éj).

7. nap: Delphoi, Meteorák

Kora délelőtt Delphoi múzeumát nézzük meg (Görögország egyik leggazdagabb múzeuma), majd utazás a Lamia – Karditsa útvonalon a Meteorák sziklakolostoraihoz. A hatalmas sziklák tetejére épült bizánci kolostorok közül lehetőség legalább egy meglátogatására. Több fotószünet után továbbutazás az Olümposzi Riviérára, szállás (2 éj).

8. nap: Thesszaloniki, Olümposz-hegység

Délelőtt ismerkedés Thesszalonikivel. Közös séta a legfontosabb nevezetességekhez (Fehér torony, Galerius diadalíve, Szt. György-rotunda, Szt. Demeter-bazilika stb.), majd rövid szabad program Görögország második legnagyobb városában.
Délután könnyű, kellemes séta az Olümposz-hegység sziklái között. Az Olümposz Görögország legmagasabb hegysége, az ókori görögök hite szerint az istenek lakhelyéül szolgált.
Figyelem: A déli órákban az autóbusz visszamegy a szállodába, tehát ezen a napon lehetőség van arra, hogy valaki csak az egyik programon vegyen részt, a másik fél napot pedig tengerparti pihenéssel töltse.

9. nap:

Hazautazás a Kumanovo – Niš – Belgrád – Újvidék – Szeged – Kecskemét útvonalon. Érkezés Budapestre, majd Székesfehérvárra a késő esti órákban.

28. éve folyamatosan a Fehérvár Travel kínálatában