Bécs adventi hangulatban

1. nap: Heiligenkreuz, Mödling, Bécs

Elutazás Székesfehérvárról a Piac téri parkolóból 5.15-kor. Budapestről az autóbusz 6.30-kor indul a Déli pályaudvartól. Utazás a Tatabánya – Győr – Hegyeshalom – Heiligenkreuz útvonalon. Heiligenkreuz egy kis falu Bécs mellett, a Bécsi-erdő nevű hegység szívében. Itt található Ausztria legrégibb és legjelentősebb ciszterci kolostora. A középkorból kiváló állapotban fennmaradt épületegyüttes a közép-európai gótika egyik legértékesebb műemléke. A vezetés során nem csak a kolostor különböző termeit csodálhatjuk meg, hanem sok érdekességet is megtudhatunk a szerzetesek évszázadokkal ezelőtti aszkéta életmódjáról. 
Heiligenkreuz után szabadidő a közeli Shopping City Süd bevásárlóközpontnál (Európa egyik legnagyobb bevásárlóközpontja). Figyelem: azon utasainkat, akik nem akarják az időt vásárlással tölteni, az autóbusz elviszi a közeli Mödling városkába, így ott idegenvezetőnkkel egy sétát tehetnek a hangulatos óvárosban. 
Ezután Bécsbe utazunk, ahol kora estig lehetőség lesz barangolásra a híres karácsonyi vásárban vagy a Mariahilfer Strassén. Szállás Bécs környékén (1 éj).

2. nap: Schönbrunn, Bécs

Először a Habsburgok világhírű palotájába, a Bécs egyik külvárosában található Schönbrunni kastélyba látogatunk. A pompás belső termek megtekintése közben sok magyar vonatkozású emlékkel is találkozhatunk. Késő délelőtt ismerkedés az osztrák fővárossal az autóbuszból, majd közös séta a belvárosban. Ezután szabad program, lehetőség a Hofburg világhírű kincstárának, vagy a Császári Lakosztályoknak, esetleg valamely más múzeumnak a meglátogatására. A bécsi program befejezéseképpen még marad idő egy sétára a karácsonyi vásár területén.
Hazaindulás a késő délutáni órákban, utazás a Hegyeshalom – Győr – Tatabánya útvonalon. Érkezés Budapestre, majd Székesfehérvárra az esti órákban.

17. éve folyamatosan a kínálatunkban