Párizs, Versailles, Loire-völgye III.

lehetőség a Disneyland meglátogatására

Ez a programunk nagyon hasonlít a Párizs, Versailles, Loire-völgye II-es buszos programra. Az a fő különbség, hogy repülőgéppel utazik a csoport és az idegenvezető, de Párizsban érkezéstől indulásig végig a csoporttal van egy ottani kényelmes turistabusz. Ahogy a II-es programunknál, itt is lehetőséget biztosítunk a Disneyland meglátogatására az érdeklődőknek. Az idegenvezető a 4. napon további párizsi múzeumokba, nevezetességekhez kalauzolja a csoportot; ezalatt a Disneylandbe látogatóknak egy Párizsban élő magyar kísérő személyében nyújtunk asszisztenciát.

1. nap: Párizs (városnézés, Szent Kápolna)

Elutazás Ferihegyről az Air France közvetlen járatával Párizsba, érkezés a kora délelőtti órákban (az előzetes menetrend szerint). A megérkezést követően buszos és gyalogos városnézés során ismerkedés Párizzsal: Latin negyed, Luxembourg-kert, Luxembourg-palota, Sorbonne egyetem, Pantheon, Szt. Mihály útja. Délután séta a Cité-szigeten, ahol a Notre-Dame-katedrális is található (jelenleg felújítás alatt van). Látogatás a gótika csodájaként emlegetett Sainte-Chapelle-ben (Szent Kápolnában), majd szabad program.
Szállás Párizs elővárosában (4 éj).

2. nap: Loire-völgye (Chambord, Chenonceaux, Amboise)

Szabad program Párizsban.
Fakultatív program: Egész napos kirándulás a Loire-völgybe. Először látogatás a hatalmas Chambord-i kastélyban, majd lehetőség a sokak által legszebbnek tartott kastély, a Chenonceau-i vízikastély és parkjának megtekintésére. A Loire-völgyi kirándulásunk lezárásaként rövid séta egy bájos kisvárosban, Amboise-ban, ahol Leonardo da Vinci az utolsó éveit töltötte.
A fakultatív program ára: 19.700 Ft + belépők (garantált indulás).

3. nap: Versailles, Párizs (városnézés, Louvre)

Fakultatív program: Délelőtt félnapos kirándulás Versailles-ba, XIV. Lajos (a Napkirály) fényűző palotájához. Pompás belső termei ma is bizonyítják a francia királyok egykori mérhetetlen gazdagságát. Lehetőség sétára a gyönyörű parkban is.
A fakultatív program ára: 8.500 Ft + belépődíj.
Figyelem: A Versailles-i kastély megtekintése csak előzetes időpontfoglalással és ezzel egy időben történő online jegyvásárlással lehetséges, ezért kérjük utasainkat, hogy amennyiben részt kívánnak venni a fakultatív programon, azt minél előbb jelezzék, hiszen annál nagyobb eséllyel tudjuk biztosítani a kastély meglátogatását. Irodánk munkatársai folyamatosan figyelik a szabad helyek alakulását, és ennek függvényében (néhány héttel indulás előtt) próbálják meg megvásárolni a belépőket. Eddigi körutazásaink során egyszer sem fordult elő, hogy valamelyik csoport ne tudta volna megnézni a kastélyt.
Délután folytatjuk az autóbuszos városnézést Párizsban (la Défense negyed szupermodern építményei, Diadalív, Champs Elysées, Concorde tér, Tuileriák kertje stb.). Ezután a világ talán leggazdagabb múzeumába, a Louvre-ba látogatunk. A múzeum sok ezer műkincse közül a leghíresebbek a Milói Vénusz (az ókori eszményi szépség megtestesítője) és Leonardo da Vinci Mona Lisája.

4. nap: Párizs (Orsay Múzeum, Rodin Múzeum, Invalidusok temploma, Montmartre) / Disneyland

Szabad program Párizsban, illetve idegenvezetőnkkel ismerkedés további nevezetességekkel és híres múzeumokkal: az Orsay Múzeum – a XIX. század múzeuma a világ leggazdagabb impresszionista gyűjteményével, a Rodin Múzeum, az Invalidusok temploma Napóleon monumentális síremlékével stb. Késő délután a város egyik leghíresebb negyedébe, a Montmartre-ra utazunk. Séta a Festők terén és a Sacré Coeur (Szent Szív) bazilikához. Útban a Montmartre felé és visszaútban az autóbuszból Párizs számos egyéb nevezetességét is látni fogjuk, például a város leghíresebb mulatóját, a Moulin Rouge-t.
Ezen a napon lehetőséget biztosítunk a Disneyland meglátogatására. Reggel az autóbusz az egész csoportot beviszi Párizs belvárosába, ahol a Disneyland iránt érdeklődők elválnak a csoporttól, és innen tömegközlekedéssel (gyorsmetróval, átszállás nélkül) tudnak majd kijutni a parkba. Ehhez irodánk magyar nyelvű kísérőt biztosít, aki segítséget nyújt a közlekedés, majd pedig a parkba történő beléptetés során is. A nap végén a kísérő összegyűjti a főbejáratnál a csoportot és szintén a gyorsmetrót igénybe véve fognak bejutni Párizs belvárosába, ahol csatlakoznak a csoport többi részéhez. (A program nem tartalmazza a Disneyland belépőjegyét és a gyorsmetró díját. A Disneyland belépő megvásárlásának menetéről a későbbiekben küldünk tájékoztatást.)

5. nap: Párizs (Eiffel-torony, hajózás a Szajnán)

Délelőtt ismerkedés a várossal az Eiffel-toronyból, majd szabadidő, lehetőség egy hajókirándulásra a Szajnán. Késő délután transzfer a repülőtérre, hazautazás közvetlen járattal Budapestre. Érkezés a késő esti órákban (az előzetes menetrend szerint).


Figyelem: A programok sorrendje Párizsban felcserélődhet.

3. éve folyamatosan a Fehérvár Travel kínálatában