Szekszárd, Baja és Szeged adventkor

egész napos kirándulás Dél-Magyarországra – ebéddel

Online jelentkezés lezárva

Bár a Duna magyarországi szakaszának legfelkapottabb részét a Budapest környéki Dunakanyar jelenti, hazánk legnagyobb folyójának fővárostól délre elterülő részén is számos érdekes látnivaló akad. Ezek közül kiemelkedik Tolna megye hangulatos székhelye, Szekszárd és a halételeiről nevezetes Baja városa. Utóbbitól már nincs messze az Alföld déli részének legfontosabb turisztikai attrakciója, a Tisza partján épült Szeged sem, melynek karácsonyi fényekbe öltözött belvárosa méltó csúcspontját jelenti kirándulásunknak.Program: Szekszárd, Baja, Szeged

Elutazás Székesfehérvárról a Piac téri parkolóból reggel 5 órakor. Budapestről az autóbusz 6.15-kor indul a Déli pályaudvartól. Utazás az M6-os autópályán déli irányba. A programot Tolna megye székhelyén, az azonos nevű borvidék központjában, Szekszárdon kezdjük. Séta a hangulatos óvárosban (Szent István tér, Augusz-ház, Garay tér és Béla király tér a régi megyeháza klasszicista épületével, a szecessziós városházával valamint a díszes plébániatemplommal).
Szabadidőt követően a Türr István-hídon keresztül kelünk át az Alföldre. Következő megállónk a hajdan soknemzetiségű – horvát, szerb, német, magyar – Baja. Séta a Sugovica partján épült, szépen felújított városközpontban, majd ebéd egy tipikus halászcsárdában.
A kora délutáni órákban továbbutazás Csongrád-Csanád megye székhelyére, Szegedre. A 160.000 lakosú Szeged Magyarország 3. legnépesebb városa, egyben talán a leginkább nagyvárosias arculatú vidéki település hazánkban. Ez utóbbi annak köszönhető, hogy az 1879-es tiszai árvíz során az épületek nagy része elpusztult, az újjáépítés során pedig egy kimondottan egységes, eklektikus és szecessziós stílusban megtervezett, Budapesthez hasonlóan körutas rendszerű nagyváros jött létre. Séta a városközpontban (Dóm tér, Kárász utca, Klauzál tér, Széchenyi tér, Szegedi Nemzeti Színház, Tisza-part stb.). Késő délután szabadidő, idegenvezetőnkkel lehetőség további nevezetességek felkeresésére.
Hazautazás az M5-ös autópályán Kecskemét érintésével, érkezés Budapestre, majd Székesfehérvárra az esti órákban.


idén először a Fehérvár Travel kínálatában