A Garda-tó és Verona

ízelítő Észak-Olaszországból

1. nap: Treviso

Elutazás Budapestről reggel 5.45-kor a Déli pályaudvar parkolójából. Székesfehérvárról az autóbusz 6.45-kor indul a Piac téri parkolóból. Utazás a Siófok – Nagykanizsa – Tornyiszentmiklós – Maribor – Ljubljana útvonalon Trevisóba, a tiramisu „szülővárosába”. Treviso késő középkori falakkal körülvett óvárosában pompás paloták, szép templomok, bájos terek találhatóak, a legelragadóbb városképi elemek az óvárost átszövő csatornák mentén alakultak ki. Ismerkedés a várossal, majd továbbutazás a Verona környéki szállodába (3 éj).

2. nap: Garda-tó (panoráma út, Malcesine, Limone, Riva del Garda, Sirmione)

Az egész napot a Garda-tónál töltjük. Utazás a Garda-tó keleti partja mentén húzódó panorámaúton a tó északi részébe, amely fjordszerűen, mélyen benyúlik az Alpok hegyóriásai közé. A 2000 méter feletti Monte Baldo hegylánc lábainál, a tóparton fekszik Malcesine, egy festői kisváros. Séta a sikátoros óvárosban, a tó fölé magasodó vár meglátogatása (felejthetetlen panoráma). Ezt követően lehetőség hajóval átkelni az egyedülálló fekvésű Limonéba. Az ősi halászfalu manapság már híres turistaközpont. A hely különlegességét az adja, hogy az ódon hangulatú sikátorok szinte bepréselődnek a tó és egy hatalmas hegy közé.
A Garda-tó környéki barangolásunk következő állomása a tó északi csücskében fekvő Riva del Garda. Séta a hangulatos kisvárosban, majd a délutáni órákban a keleti part panorámaútján indulunk vissza. Így az autóbusz jobb oldalán ülők is élvezhetik a tó és a túlsó parton magasodó hegyek panorámáját.
A nap zárásaként egy különös fekvésű ősi kisvárosba, Sirmionéba látogatunk. A városka egy keskeny, a tóba messze benyúló félsziget csücskében található. Az egykori halászfalu ma a Garda-tó környékének talán legnépszerűbb üdülőhelye (mediterrán hangulat, Scaligeri vár, római kori villa maradványai). Fakultatív lehetőség a félsziget körbehajózására motorcsónakokkal.

3. nap: Verona, Borghetto

Városnézés Veronában, Rómeó és Júlia városában. Veronát sokan Olaszország egyik legvonzóbb városának tartják, nagy élményt jelent a barangolás az Adige folyó kanyarulatában fekvő óvárosban. A közös séta során látjuk majd a hatalmas római kori amfiteátrumot (Aréna), a város gyönyörű tereit (Piazza Bra, Piazza Erbe, Piazza dei Signori), Júlia házát és erkélyét, a Scaligeri-síremlékeket stb. Lehetőség lesz néhány, műkincsekben gazdag templom megtekintésére is (Sant’Anastasia, Dóm, San Zeno). A 3 csodálatos templom közül művészettörténetileg a San Zeno emelkedik ki, mely az európai román stílusú építészet egyik remekműve.
Visszaútban a szállodába rövid kitérőt teszünk a bájos Borghettóba, amely a több száz éves vízimalmairól híres kis falucska. Az érdeklődők felmehetnek a közeli várromhoz (kb. 15 perc), ahonnan szép panoráma nyílik a környező vidékre.

4. nap: Vicenza

Délelőtt Vicenzával ismerkedünk, az egyik legjelentősebb itáliai építész, Palladio városával. Palladio nagyszerű reneszánsz palotái, épületei miatt Vicenza az építészetet kedvelőknek egyfajta zarándokhelye. A városnéző séta során természetesen látjuk a nagy mester két leghíresebb művét: a főtéren álló palotát (a bazilikát) és a Teatro Olimpicót.
Késő délelőtt indulás hazafelé, utazás a Mestre – Ljubljana – Maribor – Tornyiszentmiklós – Nagykanizsa – Siófok útvonalon. Érkezés Székesfehérvárra és Budapestre a késő esti órákban.


Figyelem: A napok sorrendje (2. és 3. nap) a nyitvatartások miatt felcserélődhet.

7. éve folyamatosan a Fehérvár Travel kínálatában