Észak Párizsa, Koppenhága

mini körút Dániában

1. nap: Koppenhága

Elutazás Ferihegyről közvetlen repülőjárattal Koppenhágába, érkezés a délutáni órákban (az előzetes menetrend szerint). A megérkezést követően ismerkedés a várossal. Szállás Koppenhágában (3 éj).

2. nap: Koppenhága

Autóbuszos és gyalogos városnézés a dán fővárosban: a Városháza tér, a Christiansborg palota (a dán parlament épülete), a régi tőzsdepalota (a város egyik jelképe), a bájos Nyhavn negyed (az egykori kikötő – lehetőség sétahajózásra a várost átszelő csatornákon), az Amalienborg palota (a dán királyi család rezidenciája), a kis hableány szobra stb.
A városnézést követően szabad program, idegenvezetőnkkel lehetőség a világhírű dán szobrász, Thorvaldsen múzeumának megtekintésére, később pedig a híres vidámpark, a Tivoli meglátogatására.

3. nap: Helsingør, Hillerød (Frederiksborg kastély), Roskilde

Egész napos kirándulás. Északi irányba indulunk el, Helsingørbe, Hamlet városába utazunk, fotószünet a hatalmas Kronborg várkastélynál. (A kastély belső megtekintése nem szerepel a programban, mert a következő programnál a Frederiksborg kastélyban látványosabb termeket láthatnak.)
Utazás Hillerød városába. Itt található Frederiksborg kastélya, mely talán egész Dániának a legnagyszerűbb építészeti remekműve. A kastélyt egy kis tó 3 szigetére építtette IV. Keresztély dán király az 1600-as évek elején. Az épületegyüttes megtekintése során nemcsak a pompás dísztermekben gyönyörködhetünk, hanem közben Dánia történelméből is kapunk ízelítőt.
Délután látogatás Roskildében, mely évszázadokkal ezelőtt Dánia legjelentősebb városa volt. Az UNESCO világörökséghez tartozó katedrális a dán uralkodók temetkezési helye. Összesen 39 dán királyt vagy királynőt temettek el ebben a gyönyörű templomban, állítólag az egész világon nincs még egy olyan épület, ahol ennyi uralkodói síremlék található.

4. nap: Koppenhága

A nap nagy részét még Koppenhágában töltjük. Idegenvezetőnkkel lehetőség a Rosenborg kastély meglátogatására. Ezt a mesepalotát a dán királyok építtették, gyönyörűszép belső termei és az itt őrzött királyi koronaékszerek igazi különlegességnek számítanak.
A szabadidőre ajánljuk a Strøgetet, a város híres üzletutcáját. Közel két kilométeres hosszúságával valószínűleg ez Európa leghosszabb sétálóutcája (butikok, szuvenír boltok, áruházak, kézműves boltok, kávéházak, éttermek, utcai zenészek stb.).
Késő délután transzfer a koppenhágai repülőtérre, hazautazás közvetlen járattal Budapestre, érkezés a késő esti órákban (az előzetes menetrend szerint).

11. éve folyamatosan a Fehérvár Travel kínálatában