Nagy angliai körutazás

és a walesi várak

1. nap:

Elutazás Székesfehérvárról a Piac téri parkolóból reggel 4.15-kor. Budapestről az autóbusz 5.30-kor indul a Déli pályaudvartól. Utazás a Tatabánya – Győr – Hegyeshalom – Linz – Nürnberg útvonalon. Szállás Németországban, a Rajna-vidéken (1 éj).

2. nap: Dover fehér sziklái

Utazás az Aachen – Brüsszel – Calais útvonalon. Kompátkelés a La Manche csatornán a fehér szikláiról híres Doverbe a délutáni órákban. Szállás London környékén (1 éj).

3. nap: Hampton Court, Oxford

Délelőtt VIII. Henrik nagyszerű kastélyának, Hampton Courtnak a megtekintése (dísztermek, park, sövénylabirintus, királyi teniszpálya stb.), majd utazás Oxfordba, Anglia híres egyetemi városába, mely tele van műemlékekkel. Séta a városban, ismerkedés a legfontosabb kollégiumokkal, majd szabad program. Szállás Coventry környékén (2 éj).

4. nap: Stratford, Warwick, Coventry

Barangolás Shakespeare szülőföldjén, Anglia „szívében". Ismerkedés Stratforddal, mely egy nagyon hangulatos kisváros, ahol szinte minden a város szülöttére, Shakespeare-re emlékeztet. A nagy író szülőházának meglátogatása. Továbbutazás Warwickba, amelynek vára az egyik legimpozánsabb egész Angliában, belsejében pedig nagyszerű kiállítások láthatók. A nap befejezéseképpen utazás Coventrybe. Coventry városa két egymás mellett álló katedrálisáról nevezetes. Az új katedrálist a II. világháború után építették fel a háborúban lebombázott középkori katedrális mellett, melynek romjait meghagyták, hogy emlékeztessenek a háború borzalmaira.

5. nap: Snowdon, walesi várak

Utazás a Birmingham – Shrewsbury – Llangollen útvonalon az UNESCO világörökség részét képező walesi várakhoz. A Snowdon-hegység fenséges hegyvonulatai mentén megérkezés Caernarfonba, egy szép kisvárosba. A tengerparton álló hatalmas vára arról nevezetes, hogy itt született I. Edward angol király fia, és ettől kezdve viselik a Wales hercege címet az angol trónörökösök. Az út következő állomása Conwy, ahol mind a középkori városfalak (21 bástyával), mind a 8 tornyú vár kiváló állapotban fennmaradtak. Ez az együttes a maga nemében egyedülálló egész Nagy-Britanniában. Szállás Liverpool központjában (2 éj).

6. nap: Liverpool, Chester

Liverpoolban, a legnagyobb angol kikötővárosban, a város 2 híres katedrálisának, a monumentális anglikán és a modern katolikus katedrális megtekintése, majd szabad program. Lehetőség az Albert Dockban lévő Beatles Múzeum vagy a rendkívül gazdag Tengerészeti Múzeum meglátogatására. Délután ismerkedés Chesterrel, Anglia egyik legbájosabb kisvárosával. Az ókori eredetű város régi, hangulatos favázas épületeivel olyan, mint egy nagy szabadtéri múzeum.

7. nap: Bath, Stonehenge

Utazás a Birmingham – Gloucester – Bristol útvonalon Bath-ba, Nyugat-Anglia műemlékvárosába. Ismerkedés a várossal (georgiánus stílusú épületek, Római fürdő, katedrális), majd a következő állomás Stonehenge: a rejtélyesen egymás mellé állított és egymásra rakott kőtömböket Európa talán leghíresebb történelem előtti emlékének tartják. Szállás a dél-angliai Southamptonban (1 éj).

8. nap: Portsmouth, Brighton

Délelőtt a szomszédos Portsmouth-ban szabad program, illetve lehetőség a kikötőben a Napóleont legyőző Nelson admirális egykori vezérhajójának, a Victorynak a megtekintésére. Továbbutazás Brightonba, a legnagyobb angol üdülővárosba. Különleges élmény végigsétálni a város tengerparti sétányán és óriási mólóján, amely olyan, mint egy nagy vidámpark. Brighton egyéb nevezetességei: a Királyi Pavilon (egy keleties stílusú királyi palota) és az Akvárium. Szállás Londonban vagy környékén (3 éj) ***.

9. nap: London

5-6 órás autóbuszos és gyalogos városnézés Londonban (Tower-híd, a City felhőkarcolói, Szent Pál-székesegyház, Hyde Park, Buckingham-palota, Piccadilly, Trafalgar tér, Parlament, Westminster-apátság stb.). A városnézés után marad egy kis szabadidő is.

10. nap: London

Szabad program Londonban. A Fehérvár Travel idegenvezetőjével lehetőség további nevezetességek megtekintésére (pl. British Museum – a világ egyik leggazdagabb múzeuma, National Gallery – Anglia vezető képtára, mely teljes áttekintést ad az európai festészetről a középkortól a XIX. század végéig, Tower – az angol királyok ősi erődítménye stb.).

11. nap: Canterbury, Csalagút

Délelőtt utazás Canterburybe, az anglikán egyház központjába, Anglia egyik legszebb kisvárosába. A monumentális katedrális megtekintése, majd ismerkedés a várossal. A kora délutáni órákban a Csatorna Alagúton átkelés a kontinensre. Utazás a Calais – Bruges – Brüsszel – Aachen útvonalon a Rajna-vidéki tranzitszálláshoz (1 éj).
Megjegyzés: Kis eséllyel előfordulhat, hogy a Csatornán való átkelés hazaúton is komppal történik.

12. nap:

Hazautazás a Frankfurt – Nürnberg – Linz – Hegyeshalom – Győr – Tatabánya útvonalon. Érkezés Budapestre, majd Székesfehérvárra a késő esti órákban.


Figyelem: Ennél az úttípusnál sok belépőjegyet előre kell megvásárolni. Bár munkatársaink a foglalási lehetőség megnyílásakor veszik meg a jegyeket (ami esetenként 1,5-2 hónappal a program időpontja előtt van), kis eséllyel előfordulhat, hogy elfogynak a helyek egy nevezetességhez, hiszen a világ minden országából egyre több turista szeretné látni Anglia fő attrakcióit. Ebben az esetben helyettesítő programot ajánlunk a környék látnivalói közül.

27. éve folyamatosan a Fehérvár Travel kínálatában