Nagy benelux körutazás

szélmalmok, csatornák, virágok és csodaszép városok

1. nap:

Elutazás Székesfehérvárról a Piac téri parkolóból reggel 4.45-kor. Budapestről az autóbusz 6 órakor indul a Déli pályaudvartól. Utazás a Tatabánya – Győr – Hegyeshalom – Linz – Nürnberg útvonalon. Szállás Németországban (1 éj).

2. nap: Luxemburg

Utazás Luxemburgba, ismerkedés a nagyhercegség szép fekvésű fővárosával, melyet hatalmas erődrendszere és fekvése miatt észak Gibraltárjának is szoktak nevezni. Ezután az Ardenneken keresztül továbbutazás a belgiumi szállodába (3 éj).

3. nap: Brüsszel, Atomium, Waterloo

Brüsszelben fotószünet a város egyik jelképévé vált építményénél, az Atomiumnál. Ezt a különleges alkotást az 1958-as világkiállításra tervezték, és a vas kristályrácsát ábrázolja 165 milliárdszoros nagyításban (102 méter magas). Ezután az egyesült Európa fővárosában az óváros főbb nevezetességeinek megtekintése következik (Fő tér a városházával, Manneken Pis szobor, Székesegyház stb.). A nap második felében felkeressük a Brüsszel mellett lezajlott waterlooi csata emlékhelyeit: Oroszlán-domb, panorámakörkép, emlékkiállítás. (Akit Waterloo nem érdekel, annak ez idő alatt Brüsszelben szabadprogram.)

4. nap: Bruges, Gent

Kirándulás Flandria két gyöngyszemébe, Bruges-be és Gentbe, melyekhez hasonló gyönyörű városokat nagyon keveset lehet látni a világon. Mindkét városban közös séta a legfontosabb nevezetességekhez, majd szabadidő, hogy mindenki felfedezhesse a középkorból ránk maradt utcákat, házakat. Bruges-ben lehetőség nyílik részt venni a városnéző csónaktúrán.

5. nap: Antwerpen, Middelburg, Delta-Expo

Ismerkedés Antwerpennel (gyönyörű főtér, húscsarnok, Schelde-part, vár stb.), majd szabadidő.
Ezt követően utazás Hollandia Zeeland tartományába, a szigetek és a vizek országába. A tartomány területének nagy része a tenger szintje alatt fekszik, és hatalmas gátrendszerek védik a tengertől. Séta Middelburgban, a tartomány székhelyén, majd a Delta-Expo megtekintése, mely bemutatja, hogyan győzte le Hollandia népe az Északi-tengert.
Szállás Hollandia déli részén (1 éj).

6. nap: Rotterdam, Delft, Hága

Ismerkedés Rotterdammal, ahol megcsodálhatjuk a város jellegzetes modern épületeit (égbeszökő toronyházak, egyedülállóan eredeti kockaházak, Euromast torony). Látogatás egy tipikus holland kisvárosban, Delftben, mely világhírét az itt előállított porcelánnak köszönheti. Séta a hangulatos történelmi belvárosban, szabadidő. Hága, a holland parlament székhelye a következő állomás. Ismerkedés a várossal, lehetőség a világhírű Mauritshuis képtár megtekintésére. Szállás egy közép-hollandiai szállodában (2 éj).

7. nap: Amszterdam, Volendam

Utazás Amszterdamba, Hollandia sajátos hangulatú fővárosába. Lehetőség sétahajózásra a csatornákon és a Rijksmúzeum megtekintésére is. Ezt követően szabadidő a Dam tér környékén. A délutáni órákban utazás tipikus holland tájon át Volendamba, a népviseletéről és a halászairól híres kisvárosba. Séta a hangulatos kikötőben és környékén.

8. nap: Het Loo kastély / Keukenhof virágpark (tavasszal)

Látogatás az Apeldoorn város szélén található Het Loo kastélyban. Végigsétálunk a holland barokk mesterművének számító egykori királyi palota pompás termein. A termeket díszítő bútorokat, dísztárgyakat, festményeket eredeti 17. századi környezetükben csodálhatjuk meg. A kastély bejárása után érdemes időt szentelni a gyönyörű kastélyparknak is.
Indulás hazafelé a kora délutáni órákban, szállás Németországban (1 éj).
Figyelem: Az áprilisi csoportok esetében a Het Loo kastély helyett a Keukenhof virágparkba látogatunk, amely Hollandia egyik legnagyobb turistaattrakciója.

9. nap: Passau

Hazautazás a Nürnberg – Linz – Hegyeshalom – Győr – Tatabánya útvonalon. Útközben a három folyó (Duna, Inn és Ilz) találkozásánál fekvő bajor várossal, Passauval ismerkedünk (óváros, Szent István dóm, Residenzplatz stb.). Itteni magyar vonatkozású emlékként említhetjük a Niedernburg kolostor templomát, ahol Szent István királyunk felesége, Gizella nyugszik. Érkezés Budapestre, majd Székesfehérvárra a késő esti órákban.

23. éve folyamatosan a Fehérvár Travel kínálatában