Tirol, bajor kastélyok, Dolomitok I.

1. nap: Berchtesgaden – Sasfészek

Elutazás Székesfehérvárról a Piac téri parkolóból reggel 4.45-kor. Budapestről az autóbusz 6 órakor indul a Déli pályaudvartól. Utazás a Tatabánya – Győr – Hegyeshalom – Bécs – Salzburg – Berchtesgaden útvonalon. Látogatás a Sasfészekben, Hitler egykori vendégházában. Az épület egy olyan hegycsúcson található, melyet csak a hegy belsejében közlekedő liften lehet megközelíteni. Csodálatos a körpanoráma a környező alpesi hegyvilágra. (Ha esetleg az időjárási viszonyok miatt a vendégház nem látogatható, akkor a Berchtesgaden melletti Königssee-n (Király-tó) lesz lehetőség sétahajózásra.) Délután továbbutazás az Innsbruck környéki szállodába (5 éj).

2. nap: Innsbruck, Farkas-szurdok / Schwaz, Alpbach

Délelőtt városnézés a hatalmas hegyek között fekvő tiroli fővárosban, Innsbruckban (Mária Terézia utca, diadalív, Aranytető, várostorony, Hofkirche, Hofburg). A városnézés után szabad program, majd lehetőség egy-két órás túrázásra a vadregényes Farkas-szurdokban. (Akik nem szeretnének túrázni, azokat az autóbusz átviszi egy hangulatos kisvárosba, a közeli Schwazba.) A késő délutáni órákban séta Alpbachban. Ezt a tiroli települést Ausztria legszebb falujának választották.

3. nap: Bajor kastélyok (Neuschwanstein, Linderhof)

Egész napos kirándulás a Bajor-Alpokba, a II. Lajos bajor király által építtetett alpesi álomkastélyok megtekintése.
Első megállónk Neuschwanstein kastélya. A kastélyok kastélyának (vagy az építészet és álom keverékének) nevezett csupa torony és bástya épületegyüttes egy magányos szirtfokon áll, egy alpesi tó közelében. A pompásan berendezett belső termek meglátogatása, majd továbbutazás II. Lajos egyetlen befejezett kastélyához, a versailles-i Kis-Trianon palota mintájára épített neorokokó Linderhof kastélyához. A kastély és a szép park megtekintése után visszautazás Garmisch-Partenkirchenen keresztül a tiroli szállodába.
Megjegyzés: A program meghirdetésekor a csoportos belépőjegyek foglalása Neuschwanstein kastélyának tájékoztatása szerint még nem lehetséges. Így a foglalást a kastély belső termeinek meglátogatására nem tudjuk 100%-osan garantálni. Irodánk természetesen mindent megtesz majd annak érdekében, hogy a csoportjaink részére biztosítsuk a kastély belső termeinek meglátogatását is. Amennyiben erre esetleg mégsem lesz lehetőség, II. Lajos mesekastélyát csoportjaink kívülről tudják megtekinteni több oldalról is. (Megjegyezzük, hogy a kastély kívülről látványos igazán.) Ebben az esetben a belső termek megtekintése helyett egy közös sétát teszünk majd a Bajor-Alpokban fekvő Oberammergauban, Bajorország egyik legszebb kisvárosában (gyönyörű festett házak).
Neuschwanstein kastélyának szabályzata szerint a belépőjegyeket 1,5 órával a csoportfoglalás időpontja előtt át kell venni. Amennyiben egy esetleges forgalmi dugó miatt később érkezik oda a csoport, fenntartják a jogot, hogy a csoportot nem tudják későbbi időpontra átfoglalni. 2017 és 2023 között (mióta a szabályozás él) a kastélyba látogató több mint 80 csoportunkból egyszer sem fordult elő, hogy késés miatt valamelyik csoport ne tudta volna megtekinteni a kastélyt.

4. nap: Dél-Tirol, Dolomitok

Utazás az Európa hídon és a Brenner-hágón keresztül az Olaszországhoz tartozó Dél-Tirolba. Körutazás fotószünetekkel a Dolomitokban a Karer-tó – Karer-hágó – Canazei – Pordoi-hágó – Sella-hágó – Grödner-völgy – St. Ulrich útvonalon. Az útvonal magában foglalja a Nagy Dolomitok Országút jó részét, mely a világ egyik legszebb hegyi útja.

5. nap: München, Kufstein

Pihenés az Alpokban.
Fakultatív program: Kirándulás Münchenbe, a bajor fővárosba. Városnézés (Isar-kapu, Városháza, Szt. Mihály-templom, Dóm, Residenz, Udvari serfőzde stb.). Kora délután szabad program, majd visszaútban a szállodához lehetőség Kufstein várának megtekintésére, mely vár komor falai között valaha sok magyar szabadsághős is raboskodott. Az egykori börtön celláin kívül a vár látványossága egy érdekes néprajzi múzeum is.
A fakultatív program ára: 11.300 Ft (garantált indulás). Figyelem: Kufstein várába az érdeklődőknek a belépő a helyszínen fizetendő.

6. nap: Krimmli-vízesés

Búcsú Tiroltól. Elutazás a szállodából a Gerlos-hágón keresztül Salzburg tartományba. Európa egyik legmagasabb vízesésének, a Krimmli-vízesésnek a megtekintése. A víz 3 lépcsőben, 380 méter magasból zúdul le hatalmas robajjal. Különleges élményt jelent, hogy a vízesés mentén kialakított turistaútvonalon fel lehet menni a vízesés felsőbb szintjeihez.
Továbbutazás a Salzach folyó gyönyörű völgyében, majd hazautazás a Keleti-Alpokon keresztül a Schladming – Liezen – Semmering – Wiener Neustadt – Hegyeshalom – Győr – Tatabánya – Budapest – Székesfehérvár útvonalon. Hazaérkezés a késő esti órákban.


Figyelem: A programok sorrendje az időjárás függvényében felcserélődhet.

29. éve folyamatosan a Fehérvár Travel kínálatában