Szilveszter Dél-Itáliában

Nápoly, Pompeji, Amalfi, Capri

1. nap:

Elutazás Budapestről reggel 5.45-kor a Déli pályaudvartól. Székesfehérvárról az autóbusz 6.45-kor indul a Piac téri parkolóból. Utazás a Siófok – Nagykanizsa – Tornyiszentmiklós – Maribor – Ljubljana – Mestre – Bologna útvonalon. Szállás Arezzo környékén (1 éj).

2. nap: Caserta kastélya

Utazás déli irányba, keresztül az olasz csizmán Campania régióba. A nápolyi királyok a Nápoly melletti Casertában az 1700-as években egy monumentális barokk kastélyt építtettek a Párizs melletti Versailles-i kastély mintájára. Hasonlóan Versailles-hoz, a Casertai kastélyhoz is egy látványos park tartozik.
Szállás Nápoly környékén (5 éj).

3. nap: Sorrentói-félsziget, Amalfi, Ravello

Körutazás helyi autóbusszal a csodálatos fekvésű Sorrentói-félszigeten a Positano – Amalfi – Ravello útvonalon. Az útvonal a világ egyik legszebb panorámaútjának számít. Séta Amalfiban, egy elbűvölő kisvárosban. A dóm és a Szt. András emlékek megtekintése, majd szabadidő. (Szt. András apostol Szt. Péter testvére volt, földi maradványai a dóm kriptájában nyugszanak.)
Ezt követően ismerkedés az Amalfi felett 350 méterrel található Ravello városával. Ravello nagy nevezetessége a Cimbrone-villa, ennek parkjában található az a kilátópont, mely szinte a tenger felett lebeg. Az innen nyíló panoráma az Amalfi környéki partvidékre leírhatatlan látvány (Itália talán legszebb panorámája).

4. nap: Herculaneum, Nápoly

Délelőtt látogatás Herculaneum romvárosában. Herculaneum Pompejihez hasonlóan a Vezúv kitörése nyomán pusztult el Krisztus után 79-ben, vulkáni láva temette be. Jóval kisebb város volt Pompejinél, de a házak, utcák többsége valamivel jobb állapotban maradt fenn, mint Pompeji esetében.
Ezután ismerkedés az „Olasz Dél” fővárosával, Nápollyal, melynek hangulata sokáig emlékezetes marad az ott járt utazók számára. (Castel Nuovo – Új Vár, Királyi Palota, San Carlo Színház, I. Umberto Galéria, Viktor Emánuel korzó stb.).

5. nap: Paestum, Pompeji

Délelőtt utazás Paestum lenyűgöző ókori templomaihoz. A templomokat a görögök építették Krisztus előtt 500 körül, hasonló szépségű templomegyüttest még Görögországban sem találunk.
A délután jó részét Pompejiben, Földünk talán leghíresebb ókori romvárosában töltjük. Pompeji a Római Birodalom egyik virágzó városa volt, a Vezúv Krisztus után 79-ben bekövetkezett kitörése során pusztult el. Por és kőeső temette be, de ugyanakkor konzerválta is az utókor számára.
Este szilveszteri gálavacsora és mulatság a hotel éttermében.

6. nap: Sorrento, Capri szigete

Utazás Sorrentóba, szabad program vagy lehetőség hajókirándulásra a közeli Capri szigetére, melyet sokan a világ legszebb szigetének tartanak. Barangolás Caprin kisbuszokkal a Marina Grande – Anacapri – Capri útvonalon. Mind Anacapri, mind Capri városában lesz közös séta a központban, és marad egy kis szabadidő is e két pazar fekvésű városka önálló felfedezésére.

7. nap: Orvieto

Búcsú a dél-olasz szállodától, utazás északi irányba. Útközben ismerkedés Orvieto középkori óvárosával, az „Itália csodájának” nevezett dóm megtekintése.
Szállás Arezzo környékén (1 éj).

8. nap:

Hazautazás a Bologna – Mestre – Ljubljana – Maribor – Tornyiszentmiklós – Nagykanizsa – Siófok útvonalon. Érkezés Székesfehérvárra és Budapestre a késő esti órákban.


Figyelem: A Casertai kastély belépőfoglalásával kapcsolatos jelenlegi szabályozás szerint a belépőjegyek a helyszínen már valószínűleg nem, kizárólag előzetesen, a látogatók pontos létszámának megadásával foglalhatóak és vásárolhatóak meg. Ezért irodánk is a fenti feltételekkel tudja a csoportbelépőket lekérni, és nagy eséllyel megvásárolni indulás előtt kb. 3 héttel.

16 éve a Fehérvár Travel kínálatában