Szilveszter Párizsban

Loire-völgyi kirándulással

1. nap:

Elutazás Székesfehérvárról a Piac téri parkolóból reggel 4.15-kor. Budapestről az autóbusz 5.30-kor indul a Déli pályaudvartól. Utazás a Tatabánya – Győr – Hegyeshalom – Linz – Nürnberg – Mannheim útvonalon. Szállás a német-francia határ közelében (1 éj).

2. nap: Reims, Párizs (városnézés)

Utazás a Metz – Reims útvonalon a francia fővárosba. Útközben a francia gótika legérettebb alkotásának tartott reimsi székesegyház megtekintése. Itt koronázták évszázadokon keresztül a francia királyokat.
Érkezés Párizsba a délutáni órákban, ismerkedés a várossal az autóbuszból: Luxembourg-kert, Luxembourg-palota, Sorbonne egyetem, Pantheon, Szt. Mihály útja, Notre Dame, Tuileriák kertje, Concorde tér, Champs Elysées, Diadalív stb. Közben lesz majd egy sétára is lehetőség a Cité-szigeten és a Diáknegyedben.
Szállás Párizs elővárosában (4 éj).

3. nap: Loire-völgye (Chambord, Chenonceaux, Amboise)

Egész napos kirándulás a Loire-völgybe. Először látogatás a hatalmas Chambord-i kastélyban, majd a sokak által legszebbnek tartott kastélyt, a Chenonceau-i vízikastélyt és parkját nézzük meg. A Loire-völgyi kirándulásunk lezárásaként rövid séta egy bájos kisvárosban, Amboise-ban, ahol Leonardo da Vinci az utolsó éveit töltötte.

4. nap: Versailles, Párizs (városnézés, Montmartre)

Délelőtt XIV. Lajos (a Napkirály) fényűző palotáját, a Versailles-i kastélyt tekintjük meg. Pompás belső termei ma is bizonyítják a francia királyok egykori mérhetetlen gazdagságát. Lehetőség sétára a parkban is.
Délután szabad program Párizsban, illetve idegenvezetőnkkel ismerkedés további nevezetességekkel és híres múzeumokkal, valamint a la Défense negyed szupermodern építményeivel.
Kora este séta a város egyik leghíresebb negyedében, a Montmartre-on (Festők tere, Sacré Coeur bazilika stb.).

5. nap: Párizs (Louvre, hajózás a Szajnán)

Délelőtt a világ talán leggazdagabb múzeumába, a Louvre-ba látogatunk. A múzeum sok ezer műkincse közül a leghíresebbek a Milói Vénusz (az ókori eszményi szépség megtestesítője) és Leonardo da Vinci Mona Lisája.
A délután folyamán lehetőség lesz egy hajókirándulásra is a Szajnán, amennyiben az időjárás engedi.
Figyelem: Szilveszter este vacsora után az érdeklődőket a Fehérvár Travel autóbusza beviszi Párizs központjába idegenvezetőnkkel együtt, illetve éjszaka 1-2 óra körül visszaindul a busz a szállodába.

6. nap: Párizs (Eiffel-torony)

Ismerkedés a várossal az Eiffel-toronyból, majd búcsú Párizstól. Utazás a Reims – Metz útvonalon, szállás a francia-német határ közelében (1 éj).

7. nap:

Hazautazás a Mannheim – Nürnberg – Linz – Hegyeshalom – Győr – Tatabánya útvonalon. Érkezés Budapestre, majd Székesfehérvárra a késő esti órákban.


Figyelem: Párizsban és környékén a fontosabb nevezetességeket / múzeumokat csoportok részére előre be kell foglalni. Így a Versailles-i kastély és a Louvre belépőjegyeit is meg kell rendelnünk, melyet a csoportlétszám alapján indulás előtt kb. 3 héttel tudunk nagy eséllyel megvásárolni.


21 éve a Fehérvár Travel kínálatában