Szilveszter Toszkánában

kirándulással a Cinque Terre falvaiba

1. nap:

Elutazás Budapestről reggel 5.45-kor a Déli pályaudvartól. Székesfehérvárról az autóbusz 6.45-kor indul a Piac téri parkolóból. Utazás a Siófok – Nagykanizsa – Tornyiszentmiklós – Maribor – Ljubljana – Mestre – Bologna – Firenze útvonalon. Szállás Montecatini Termében (6 éj).

2. nap: San Gimignano, Montecatini Terme

A mai napi kirándulásunk során Toszkána egy középkorból itt felejtett kisvárosát, San Gimignanót nézzük meg.
San Gimignano falakkal körülvett óvárosát középkori Manhattannek is szokták nevezni a XIII. században épült tornyos házai miatt. Séta a városban, látogatás a katedrálisban (szép középkori freskók), majd lehetőség felmenni a legmagasabb torony tetejére (panoráma a sikátorok világára és a hangulatos toszkán tájra).
Délután visszatérünk a szállodánkba, és ezután idegenvezetőnk egy sétát tesz az érdeklődő utasokkal Montecatini Termében, mely Európa egyik híres fürdővárosa (szép parkok, patinás szállodák és fürdők).

3. nap: Firenze vagy Montecatini Terme

Pihenés, szabad program Montecatini Termében, a gyógyfürdőiről híres üdülővárosban.
Fakultatív program: Egész napos kirándulás Firenzébe, a reneszánsz művészetek „fővárosába”. A közös séta során látjuk a város fő nevezetességeit, melyek közül a legjelentősebbek: a híres középkori híd (Ponte Vecchio), a főtér a pompás középkori városházával (Palazzo Vecchio), a monumentális székesegyház gyönyörű harangtornyával és a keresztelőkápolnával, a Medici városrész stb. Délután szabadidő, illetve idegenvezetőnkkel lehetőség további nevezetességek megtekintésére: Santa Croce-templom, Uffizi Képtár.
A fakultatív program ára: 9.900 Ft + esetleges belépődíjak (garantált indulás).

4. nap: Siena, Monteriggioni

Délelőtt utazás Sienába, Olaszország legegységesebb hangulatú középkori gótikus városába, ahol szinte minden épület műemlék. Ezek közül kiemelkedik a csodálatos katedrális (tele műkincsekkel), Olaszország női védőszentjének, Sienai Szent Katalinnak a szülőháza, melynek egyes helyiségeit kápolnákká alakították (gyönyörű freskók) és a világhírű gótikus városháza égbeszökő tornyával a főtéren, mely Olaszország talán leglátványosabb középkori tere.
A városnézés utáni szabadidőt követően utazás a Siena melletti Monteriggioni városkába, mely hangulatos olajfa-ligetek között fekszik. A Dante által is megénekelt ősi települést XIII. századi falak és 14 jó állapotban megmaradt őrtorony veszi körül; a maga korában gyakorlatilag bevehetetlen erődítmény volt. Séta a szűk utcák és apró terek világában, majd lehetőség lesz a falakra is felmenni (szép panoráma a környező toszkán tájra).

5. nap: Cinque Terre

A Cinque Terre az Olasz Riviéra keleti részén található, egészen közel Toszkánához. Meseszép vidék, a hegyek szinte a tengerből emelkednek ki, a hegyoldalakon teraszos szőlőskertek, a tengerparton pedig néhány elbűvölő halászfalu. Ezeket a falvakat régen csak hajóval lehetett megközelíteni, el voltak zárva a külvilágtól, ezért is őrizhették meg ősi, évszázadokkal ezelőtti állapotukat. A nap során 3 faluban teszünk sétát: Monterossóban, a Cinque Terre fő településén, Vernazzában, amit a legszebbnek tartanak, valamint a meghökkentő fekvésű Riomaggioréban.
Mivel autóbusszal ezen települések többsége mind a mai napig nem elérhető, ezért vonattal járjuk be őket.
Este élőzenés szilveszteri vacsora a hotel éttermében.

6. nap: Pisa, Lucca

Késői reggeli után látogatás Pisában, mely valaha Itália egyik legjelentősebb tengeri hatalma volt. A Csodák terén található a román stílus három lebilincselően szép alkotása: a keresztelőkápolna, a székesegyház és a híres pisai ferde torony (a székesegyház harangtornya). Lehetőség a Dómmúzeum és a tér negyedik értékes építményének, a középkori temetőnek a megtekintésére is.
Délután utazás a szomszédos Luccába, Puccini szülővárosába. Ismerkedés a fallal körülvett, nagyszerű óvárossal (szép román kori templomok, sikátorok, ódon paloták stb.). A város különös nevezetessége az a zárt, ellipszis alakú tér, mely egy római amfiteátrum helyén épült.

7. nap:

Hazautazás a Firenze – Bologna – Mestre – Ljubljana – Maribor – Tornyiszentmiklós – Nagykanizsa – Siófok útvonalon. Érkezés Székesfehérvárra és Budapestre az esti órákban.


Figyelem: Toszkána több városában a turistabuszok nem mehetnek a főbb látnivalók közelébe, ezért egyes helyeken az átlagosnál hosszabb sétákra kell számítani.
A programok sorrendje a múzeumok nyitvatartásának függvényében felcserélődhet.

11. éve folyamatosan a Fehérvár Travel kínálatában