A Bellunói-Dolomitok és Velence II.

A Dolomitok az Olasz-Alpok területén fekszik, sokak szerint földünk leglátványosabb magashegysége. A fantasztikus sziklabércek, a romantikus tengerszemek, a gyönyörű havasi rétek és a dús fenyőerdők látványa minden évben januártól decemberig több millió turistát vonz erre a vadregényes vidékre. Utazásaink során szállásunk a Bellunói-Dolomitok egyik szép völgyében lesz, ahonnan lehetőséget biztosítunk az érdeklődők számára egy velencei kirándulásra is.

1. nap: Dolomitok

Elutazás Budapestről reggel 5.30-kor a Déli-pályaudvartól. Székesfehérvárról az autóbusz 6.30-kor indul a Piac téri parkolóból. Utazás a Siófok – Nagykanizsa – Tornyiszentmiklós – Maribor – Ljubljana – Pordenone útvonalon Olaszország Belluno tartományába.
Megérkezés a Dolomitok egyik 2-3000 méteres hegyekkel körülvett völgyében található szép fekvésű szállodába a késő délutáni órákban (3 éj), lehetőség könnyű sétára a faluban és környékén.

2. nap: Alleghe-tó, Marmolada, Fedaia-hágó és tó, Moena, San Pellegrino-hágó

Egész napos program a Dolomitokban. Első megállónk a hangulatos tóparti kisváros Alleghe. A Dolomitok híres a tavairól; ezen a napon kettőt is megmutatunk utasainknak. Séta a tóparti sétányon (gyönyörű panoráma a 3220 méter magas Civettára), majd továbbutazás Malga Ciapela szállodatelepülésre.
A falucska felett magasodik a Dolomitok legmagasabb ormának, a 3343 méter magas Marmoladának a csúcsa. Lehetőség a 2018-ban felújított kabinos felvonókkal 3265 méteres magasságig felmenni. A főbb attrakciók a következők: lenyűgöző körpanoráma a Dolomitokra, a Marmolada-gleccser (a Dolomitok egyetlen nagyobb méretű gleccsere), kis szentély, I. világháborús múzeum stb.
A délutáni órákban a Fedaia-hágón keresztül folytatjuk utunkat (fotószünet 2053 méter magasan a látványos mesterséges tónál és völgyzáró gátjánál). Ezt követően a meseszép Fassa-völgyön keresztül érjük el a híres alpesi üdülőhelyet, a 75%-ban ladinok lakta Moenát. Séta, majd szabadidő a szép fekvésű kisvárosban. Visszautazás a szállodába a San Pellegrino-hágón keresztül (1918 méter). Fotószünet a hágó tetején, mely az I. világháború során a frontvonalat jelentette az osztrák-magyar és az olasz csapatok között.
Megjegyzés: a program meghirdetésekor a Marmolada felvonó éves menetrendje még nem elérhető, így ez a felvonózás nem garantált 100%-ban. Amennyiben esetleg nem működik a felvonó, egy másik felvonót ajánlunk helyette.

3. nap: Dolomitok vagy Velence

Pihenés a Dolomitokban, lehetőség sétára, túrázásra.
Fakultatív program: Egész napos kirándulás Velencébe (kb. két órás utazás).
Velencéről már mindenki hallott. Egy meseváros, ahol a házak lábát a tenger vize mossa, ahol szinte minden épületre ki lehet írni, hogy műemlék.
Séta a városban, ismerkedés a város különleges hangulatával és legfontosabb nevezetességeivel (Rialto híd, Szent Márk tér, Szent Márk-székesegyház, Campanile, Dózse-palota, Sóhajok hídja stb.). A közös programok után marad elegendő szabadidő arra, hogy mindenki kedvére barangolhasson a sikátorok és csatornák világában. A velencei program zárásaként lehetőség hajózásra (vaporettóval) a Canal Grandén, a város főútvonalán, ahol a legszebb paloták találhatóak.
A fakultatív program ára: 14.200 Ft (garantált indulás). A program ára tartalmazza a velencei belépési illetéket (az autóbuszra), de nem tartalmazza az esetleges belépődíjakat és a vaporettójegy árát.

4. nap: Belluno

Látogatás a tartományi székelyen, Bellunóban. Ez egy gyönyörű fekvésű város, a Dolomitok déli lábainál, a Piave folyó kanyarulatában. A folyó fölé emelkedő történelmi óvárosban számos szép épület található, a város dísztereinek megtekintése méltó záróakkordja egy észak-itáliai kirándulásnak (Piazza del Duomo, Piazza del Mercato, Piazza dei Martiri). Közös séta, szabadidő, majd hazautazás a Pordenone – Ljubljana – Maribor – Tornyiszentmiklós – Nagykanizsa – Siófok útvonalon.
Érkezés Székesfehérvárra, majd Budapestre az esti órákban.

25. éve folyamatosan a Fehérvár Travel kínálatában