Benelux országok és a Rajna-vidék

1. nap:

Elutazás Székesfehérvárról a Piac téri parkolóból reggel 4.45-kor. Budapestről az autóbusz 6 órakor indul a Déli pályaudvartól. Utazás a Tatabánya – Győr – Hegyeshalom – Linz – Nürnberg útvonalon. Szállás Németországban (1 éj).

2. nap: Rüdesheim, hajókirándulás a Rajnán


Ismerkedés a Rajna völgyének Mainz és Koblenz közötti kanyargós szakaszával, ahol szinte kilométerenként látható egy-egy vár vagy nevezetesség. Séta Rüdesheimban, a Rajna-völgy talán legbájosabb kisvárosában. A város egyik fő nevezetessége a Drosselgasse, egy mindössze 2 méter széles sétálóutca, melyet gyönyörű favázas házak szegélyeznek, a házakban szuvenír boltok, éttermek, borozók. (Rüdesheim a rajna-vidéki bortermelés központja.) Ezt követően lehetőség kb. 2 órás hajókirándulásra a Rajnán Rüdesheimtól Sankt Goarshausenig. A körutazás egyik csúcspontja ez a program, hiszen a hajóról élvezhető a legjobban a vidék páratlan szépsége. Délután továbbutazás a közép-hollandiai szállodába (2 éj).

3. nap: Amszterdam, Volendam / Keukenhof virágpark (tavasszal)

Utazás Amszterdamba, Hollandia sajátos hangulatú fővárosába. Lehetőség sétahajózásra a csatornákon és a Rijksmúzeum megtekintésére is. Ezt követően szabadidő a Dam tér környékén. A délutáni órákban utazás tipikus holland tájon át Volendamba, a népviseletéről és a halászairól híres kisvárosba. Séta a hangulatos kikötőben és környékén.
Figyelem: A májusi csoport esetében délután Volendam helyett a Keukenhof virágparkba látogatunk, amely Hollandia egyik legnagyobb turistaattrakciója.

4. nap: Gouda, Hága, Antwerpen

Délelőtt séta egy elragadó holland kisvárosban, Goudában: főtér, városháza (az egyik legszebb Hollandiában), mázsaház (ahol a sajtot mérték) stb. Gouda után Hága, a holland parlament székhelye a következő állomás. Ismerkedés a várossal, lehetőség a világhírű Mauritshuis képtár megtekintésére. Továbbutazás a belgiumi szállodába (2 éj). Útközben séta Antwerpenben, a Schelde torkolatánál épült kikötővárosban.

5. nap: Bruges, Gent

Kirándulás Flandria két gyöngyszemébe, Bruges-be és Gentbe, melyekhez hasonló gyönyörű városokat nagyon keveset lehet látni a világon. Mindkét városban közös séta a legfontosabb nevezetességekhez, majd szabadidő, hogy mindenki felfedezhesse a középkorból ránk maradt utcákat, házakat. Bruges-ben lehetőség nyílik részt venni a városnéző csónaktúrán.

6. nap: Brüsszel, Luxemburg

Délelőtt Brüsszelben, az egyesült Európa fővárosában az óváros főbb nevezetességeinek megtekintése (Fő tér a városházával, Manneken Pis szobor, Székesegyház), majd utazás az Ardenneken keresztül Luxemburgba. Ismerkedés a nagyhercegség szép fekvésű fővárosával, melyet hatalmas erődrendszere és fekvése miatt észak Gibraltárjának is szoktak nevezni. Szállás Saarbrücken környékén (1 éj).

7. nap: Heidelberg, Mainz

Délelőtt városnézés Heidelbergben, Németország ősi egyetemi városában (vár, Öreg híd, egyetemi épületek, lovagház stb.).
Továbbutazás Mainzba, Rajna-vidék-Pfalz tartomány székhelyére, Gutenberg szülővárosába. Séta a belvárosban (román kori császárdóm, gyönyörű favázas házak), majd szabadprogram, lehetőség a Chagall üvegablakok megcsodálására a Szt. István-templomban, valamint a város egyéni felfedezésére. Szállás Németországban (1 éj).

8. nap: Rothenburg

Rövid látogatás egy romantikus, festői kisvárosban, Rothenburgban (sokan Németország legszebb kisvárosának tartják). Ezután hazautazás a Nürnberg – Linz – Hegyeshalom – Győr – Tatabánya útvonalon. Érkezés Budapestre, majd Székesfehérvárra a késő esti órákban.

27. éve folyamatosan a Fehérvár Travel kínálatában