Prága, Bécs, Pozsony I.

3 nap – 3 főváros

1. nap: Pozsony

Elutazás Székesfehérvárról a Piac téri parkolóból reggel 5.15-kor, Budapestről az autóbusz 6.30-kor indul a Déli pályaudvartól. Utazás a Budapest – Tatabánya – Győr – Rajka útvonalon Pozsonyba, a szlovák fővárosba, ahol valaha közel 300 éven keresztül a magyar királyokat koronázták. Először autóbusszal felmegyünk a Duna fölé magasodó négytornyú várhoz, a város jelképéhez (nagyszerű panoráma). Ezt követően közös séta, majd szabad program a szépen felújított óvárosban, ahol rengeteg magyar vonatkozású műemlékkel találkozhatunk.
Délután továbbutazás a Pozsony – Brno – Prága útvonalon a Prága környéki szállodába (2 éj).

2. nap: Prága

Prága az elmúlt években a világ egyik leglátogatottabb városává vált, köszönheti ezt az európai fővárosok sorában egyedülállóan érintetlen városképének, a középkortól a szecesszióig szinte minden időszakot felölelő építészeti örökségének. Városnézés a cseh fővárosban: A közös séta során látjuk a prágai várat (a Hradzsint), majd pihenőt tartunk a híres Arany utcácskánál. Ezután továbbsétálunk a Kisoldal barokk palotái mentén a Károly-hídig, majd azon átkelve érkezünk meg a gyönyörű Óváros térre.
A városnézés után marad szabadidő arra, hogy sétálhassanak az ősi utcákon, vagy beüljenek valamelyik híres sörözőbe.

3. nap: Bécs

Utazás a Prága – Jihlava – Znojmo útvonalon Bécsbe. Ismerkedés az osztrák fővárossal az autóbuszból, majd séta a belvárosban, a Szent István-dóm megtekintése. Szabad program, lehetőség a Hofburg világhírű kincstárának vagy a Császári Lakosztályoknak, esetleg valamely más múzeumnak a meglátogatására.
Hazautazás a Hegyeshalom – Győr – Tatabánya – Budapest – Székesfehérvár útvonalon. Érkezés az esti órákban.


Figyelem: A programok sorrendje a nyitvatartások függvényében felcserélődhet.

27. éve folyamatosan a Fehérvár Travel kínálatában