Adventi barangolás a Bakony erdeitől Győrig

Csesznek vára, Pannonhalma, Győr

Online jelentkezés lezárva

Ennek az adventi kirándulásunknak az összeállításakor a természet és a kultúra iránt érdeklődőknek egyaránt szerettünk volna kedveskedni. A program a Bakony hegyei és legendás erdei között veszi kezdetét Csesznek váránál, majd hazánk elsőszámú épített örökségei közül kettőt is érint: az UNESCO Világörökség részét képező Pannonhalmi Bencés Főapátságot és a karácsonyi pompába öltözött Győr óvárosát.


Program: Csesznek vára, Pannonhalmi Bencés Főapátság, Győr

Elutazás Budapestről reggel 6.45-kor a Déli pályaudvar parkolójából. Székesfehérvárról az autóbusz 7.45-kor indul a Piac téri parkolóból. Utazás a Várpalota – Veszprém – Zirc útvonalon, a Dunántúl egyik legszebb hegyi főútvonalán keresztül Csesznekre. A pici Veszprém megyei falu fölötti sziklán magasodnak Magyarország egyik leglátványosabb lovagvárának a romjai. Látogatás a több filmben is szereplő erődítményben (lenyűgöző panoráma).
A késő délelőtti órákban továbbutazás Pannonhalmára, mely már Győr-Moson-Sopron megyéhez tartozik. A városka melletti hegyen több mint 1000 évvel ezelőtt alapított monostort Géza fejedelem, így az UNESCO Világörökség részét képező Pannonhalmi Bencés Főapátság hazánk egyik legrégebbi kulturális fellegvára. Látogatás az apátság épületegyüttesében (bazilika, kerengő, könyvtár stb.).
Győr – a vizek városa – Magyarország műemlékekben 3. leggazdagabb települése, központja talán a legszebb barokk óváros hazánkban. Séta a Rába és a Mosoni-Duna összefolyásánál épült, jól karbantartott paloták és díszes templomok világában, majd lehetőség a székesegyház és a gótikus Héderváry-kápolna megtekintésére. Természetesen a szabadidő sem marad el, így utasainknak egyénileg is lehetősége nyílik Győr belvárosának felfedezésére.
Hazautazás az M1-es autópályán Tatabánya érintésével, érkezés Budapestre, majd Székesfehérvárra az esti órákban.


idén először a Fehérvár Travel kínálatában