Délre a Duna mentén

Dunaföldvár, Kalocsa, Baja, Gemenci-erdő, Szekszárd – ebéddel

Bár a Duna magyarországi szakaszának legfelkapottabb részét a Budapest környéki Dunakanyar jelenti, hazánk legnagyobb folyójának fővárostól délre elterülő részén is számos érdekes látnivaló akad. Természeti és kulturális látnivalókban gazdag egynapos kirándulásunk során erre a vidékre csábítjuk utasainkat. A nap folyamán a híres bajai halászlé megkóstolására is sort kerítünk.


Program: Dunaföldvár, Kalocsa, Baja, Gemenci erdő, Szekszárd

Elutazás Székesfehérvárról a Piac téri parkolóból reggel 5 órakor. Budapestről az autóbusz 6.15-kor indul a Déli pályaudvartól. Utazás az M6-os autópályán déli irányba a Tolna megyei Dunaföldvárra. Séta a kisvárosban; a Török-toronytól a Dunára nyíló panoráma méltó nyitányát jelenti programunknak.
A délelőtti órákban a Dunán átkelve érkezés az ősi érseki székhelyre, Kalocsára. A 15.000 lakosú kisváros Szent István király kora óta fontos egyházi központ, a Nagyboldogasszony-székesegyház hazánk egyik legszebb barokk temploma. Séta a városközpontban, majd szabadidőt követően továbbutazás a hajdan soknemzetiségű – horvát, szerb, német, magyar – Bajára. Séta a Sugovica partján épült, szépen felújított városközpontban, majd ebéd egy tipikus halászcsárdában.
Az ebéd házi gyufatésztával készült bajai halászlé és túrós csusza.
A kora délutáni órákban a bajai Türr István-hídon keresztül visszatérünk a Dunántúlra, következő megállónk az egész Európában egyedülállónak tekinthető ártéri erdő, a Gemenc. Érkezés a pörbölyi Ökoturisztikai Központba, lehetőség könnyű sétákra, illetve az erdő egy részének kisvonattal történő bejárására.
A programot Tolna megye székhelyén, az azonos nevű borvidék központjában, Szekszárdon zárjuk. A városnéző sétát követően lehetőségük lesz idegenvezetőnkkel felmenni a Kálváriára (gyönyörű panoráma), vagy beülni valamelyik híres borozóba.
Érkezés Budapestre és Székesfehérvárra az esti órákban.

2. éve a Fehérvár Travel kínálatában