Karnevál Rijekában

isztriai kirándulással és zágrábi városnézéssel

A Rijekai Karnevált a világ legnagyobb karneváljai között tartják számon. Sok évszázados tradíciót ápolva a mai formájában több mint 40 éve rendezik meg. A közel egy hónapos karneváli ünnepségsorozat fénypontja és egyben zárórendezvénye a Nemzetközi Karneváli Parádé. Erre az eseményre invitáljuk kedves utasainkat. A több mint 10.000 felvonuló a világ számos országából érkezik, a jelmezek rendkívül változatosak: történelmi, mitológiai, humoros és mai modern témákat is feldolgoznak, illetve számos népművészeti elemmel is találkozhatunk. A program során Horvátország számos más nevezetességével is megismerkedhetnek a kirándulás résztvevői.

1. nap: Limski-fjord, Rovinj, Bale

Elutazás Budapestről reggel 6 órakor a Déli pályaudvartól. Székesfehérvárról az autóbusz 7 órakor indul a Piac téri parkolóból. Utazás a Siófok – Nagykanizsa – Letenye – Zágráb – Rijeka útvonalon Rovinj irányába. Rövid kitérőt teszünk a Limski-fjordhoz. 9 km mélyen nyúlik a szárazföld belsejébe ez a hegyekkel szegélyezett keskeny tengeröböl, amit formája miatt fjordnak szoktak nevezni.
Következő állomásunk Rovinj. A félszigetre épült sikátoros középkori óváros a legszebbek közé tartozik Horvátországban. Lehetőség felmenni a félsziget legmagasabb pontján álló Szent Euphémia-templomhoz, ahonnan meseszép panorámában gyönyörködhetünk.
Késő délután séta egy középkorból ittfelejtett településen, Baléban, majd utazás Opatijába, szállás (2 éj).

2. nap: Opatija (Abbázia), Rijeka (Fiume), Nemzetközi Karneváli Parádé

Városnéző séta Opatijában, mely a XIX. század végén az Osztrák-Magyar Monarchia egyik legjelentősebb fürdővárosa volt, akkor épültek az előkelő szállodái.
Késő délelőtt továbbutazás Rijekába. A város ma Horvátország legnagyobb kikötője, tengerparti kapuja. Az egykori soknemzetiségű település 1918-ig Magyarországhoz tartozott, akkor élte egyik virágkorát. Ismerkedés a várossal, majd a látványos karneváli felvonulás megtekintése.

3. nap: Zágráb, Varasd

Délelőtt városnézés Horvátország fővárosában, Zágrábban: a katedrális (magyar vonatkozású emlékekkel), Jelasics tér, Szent Márk-templom stb.
Ezután indulás hazafelé, útközben séta a magyar határ közelében fekvő Varasd szép barokk óvárosában.
Hazautazás a Letenye – Nagykanizsa – Siófok – Székesfehérvár – Budapest útvonalon. Érkezés Budapestre az esti órákban.

12. éve folyamatosan a kínálatunkban