Hellász – az európai kultúra születése

repülős görög körutazás

1. nap:

Délután elutazás Ferihegyről Athénba, szállás a görög főváros környékén, a tengerparton (3 éj).

2. nap: Athén

Délelőtt autóbuszos városnézés Athénban (őrségváltás, akadémia, egyetem, Olimpiai Stadion, Zeusz-templom, Hadriánusz-kapu stb.). Közös séta az Akropoliszon, illetve az Akropolisz Múzeum megtekintése. Délután szabadidő, lehetőség egyéni barangolásra a Plaka tekervényes utcáin.
Megjegyzés: A program meghirdetésekor a csoportos belépőjegyek foglalása az Akropoliszra még nem lehetséges. Így a foglalást nem tudjuk 100%-osan garantálni. Irodánk természetesen mindent megtesz majd annak érdekében, hogy a csoportjaink részére biztosítsuk az Akropolisz meglátogatását. A foglalási szabályzat szerint a belépőjegyekhez kötelező a belépés időpontját a kiválasztott napra előzetesen megadni, és kizárólag abban az időpontban lehetséges a belépőjegyeket felhasználni. Korábban csak egyetlen csoportnál fordult elő, hogy az Akropoliszt nem tudták megnézni.

3. nap: Hydra, Porosz, Aegina szigetei

Szabad program.
Fakultatív program: Egész napos kirándulás hajóval 3 gyönyörű szigetre – Hydrára, Poroszra és Aeginára. Reggel 6:45 körül transzfer az athéni kikötőbe. A várható menetrend szerint a hajó reggel 8 órakor indul és este fél 8 körül érkezik vissza.
A fakultatív program ára: 41.900 Ft – transzferrel, ebéddel, folklór programmal (garantált indulás).

4. nap: Korinthoszi-csatorna, Epidaurosz, Mükéné, Nafplion

Utazás a Peloponnészoszi-félszigetre. Útközben pihenő a Korinthoszi-csatornánál, melynek tervezésében magyar mérnökök is közreműködtek. Látogatás az Epidauroszi színházban (az ókori Görögország legjobb állapotban fennmaradt színháza), kiváló akusztikája elkápráztatja a turistákat. Ezután ismerkedés Mükéné romjaival és Európa egyik legősibb civilizációjával (Átreusz kincsesháza, Oroszlános kapu, fellegvár, múzeum stb.)
A nap zárásaként séta Nafplionban. Görögország egyik leghangulatosabb városa egy hatalmas velencei erőd lábánál fekszik. Szállás Nafplion környékén (1 éj).

5. nap: Spárta, Misztra, Olümpia

Délelőtt utazás a Peloponnészosz szép tájain keresztül a félsziget déli részébe, Spárta városába (a modern Spártát a híres ókori város helyén építették fel). Látogatás a Spárta melletti Misztra romvárosban. A Taigetosz hegység lejtőin épült pazar fekvésű Misztra a Bizánci Birodalom időszakában a Peloponnészosz fővárosa volt, jó pár épület látványos romjai ma is állnak. Néhány templomban értékes bizánci freskókban gyönyörködhetünk.
Délután továbbutazás Olümpiába, látogatás a nagyszerű múzeumban, melynek legértékesebb kincse a világhírű Hermész-szobor. Ezután szabad program a hangulatos kisvárosban, szállás Olümpiában (1 éj).

6. nap: Olümpia, Delphoi

A délelőtt egy részét még Olümpiában töltjük, látogatás az ásatási területen, az ókori olimpiai játékok helyszínén.
Továbbutazás Patrasz irányába, átkelés Európa egyik legnagyobb hídján, mely a Peloponnészoszi-félszigetet köti össze Közép-Görögországgal (fotószünet).
Délután érkezünk az ókori Görögország első számú jóshelyéhez, a csodálatos környezetben fekvő Delphoi jósdához. A Parnasszosz-hegységben található szentélyegyüttes az ókori emberek képzeletében a világ közepét jelentette. Az ásatási terület mellett lévő múzeum az egyik leggazdagabb egész Görögországban.
Szállás Lamia környékén (2 éj).

7. nap: Meteorák, Kalambaka

Egész napos kirándulás a Meteorák sziklakolostoraihoz. A hatalmas sziklák tetejére épült bizánci kolostorok közül lehetőség legalább kettő meglátogatására. Több fotószünet után szabad program a sziklák lábainál fekvő hangulatos kisvárosban, Kalambakában.

8. nap:

Transzfer az athéni repülőtérre, hazautazás. Érkezés Ferihegyre a késő délutáni órákban.

19. éve folyamatosan a Fehérvár Travel kínálatában