London, Stonehenge, Oxford I.

csillagtúra Dél-Angliában – autóbusszal

1. nap:

Elutazás Székesfehérvárról a Piac téri parkolóból reggel 4.15-kor. Budapestről az autóbusz 5.30-kor indul a Déli pályaudvartól. Utazás a Tatabánya – Győr – Hegyeshalom – Linz – Nürnberg útvonalon. Szállás Németországban (1 éj).

2. nap: Dover fehér sziklái

Utazás az Aachen – Brüsszel – Calais útvonalon. Kompátkelés a La Manche csatornán a fehér szikláiról híres Doverbe a délutáni órákban. Szállás Londonban vagy környékén (4 éj).

3. nap: London

5-6 órás autóbuszos és gyalogos városnézés Londonban (Tower-híd, a City felhőkarcolói, Szent Pál-székesegyház, Hyde Park, Buckingham-palota, Piccadilly, Trafalgar tér, Parlament, Westminster-apátság stb.). A városnézés után marad egy kis szabadidő is.

4. nap: Stonehenge, Oxford

Egész napos kirándulás Londontól nyugatra. Első programunk Stonehenge: a rejtélyesen egymás mellé állított és egymásra rakott kőtömböket Európa talán leghíresebb történelem előtti emlékének tartják.
Továbbutazás Oxfordba, Anglia híres egyetemi városába, mely tele van műemlékekkel. Séta a városban, ismerkedés néhány fontosabb kollégiummal.

5. nap: Windsor, London

Délelőtt az angol királyi család nyári rezidenciájának, a hatalmas Windsori kastélynak a megtekintése. Délután szabad program Londonban, illetve a Fehérvár Travel idegenvezetője segítségével lehetőség további nevezetességek meglátogatására (British Museum, National Gallery – mindkettő a világ híres múzeumai közé tartozik).

6. nap: Canterbury, Csalagút

Délelőtt utazás Canterburybe, az anglikán egyház központjába, Anglia egyik legszebb kisvárosába. A monumentális katedrális megtekintése, majd ismerkedés a várossal. A kora délutáni órákban a Csatorna Alagúton átkelés a kontinensre. Utazás a Calais – Bruges – Brüsszel – Aachen útvonalon a németországi tranzitszálláshoz (1 éj).
Megjegyzés: Kis eséllyel előfordulhat, hogy a Csatornán való átkelés hazaútban is komppal történik.

7. nap:

Hazautazás a Frankfurt – Nürnberg – Linz – Hegyeshalom – Győr – Tatabánya útvonalon. Érkezés Budapestre, majd Székesfehérvárra a késő esti órákban.


Figyelem: A programok sorrendje (3-5. napok) a múzeumok foglalásának és nyitvatartásának függvényében felcserélődhet. Ennél az úttípusnál sok belépőjegyet előre kell megvásárolni. Bár munkatársaink a foglalási lehetőség megnyílásakor veszik meg a jegyeket (ami esetenként 1,5-2 hónappal a program időpontja előtt van), kis eséllyel előfordulhat, hogy elfogynak a helyek egy nevezetességhez, hiszen a világ minden országából egyre több turista szeretné látni London fő attrakcióit. Ebben az esetben helyettesítő programot ajánlunk London számos látnivalója közül.

28. éve folyamatosan a Fehérvár Travel kínálatában