Üdülés és kultúra a görög tengerparton

1. nap:

Elutazás Székesfehérvárról, a Piac téri parkolóból reggel 4.45-kor. Budapestről az autóbusz 6 órakor indul a Déli pályaudvartól. Utazás a Kecskemét – Szeged – Újvidék – Belgrád – Niš – Kumanovo útvonalon. Szállás az Észak-Macedón Köztársaságban (1 éj).

2. nap: Thermopülai-szoros

Átkelés Görögországba, utazás déli irányba. Pihenő az ókor egyik leghíresebb csatájának színhelyén, a Thermopülai-szorosnál (Leonidász király szobra, spártai katonák sírfelirata). Szállás egy hangulatos tengerparti kisvárosban, Kamena Vourlában (7 éj). A nap hátralévő részében pihenés a tengerparton.

3. nap: Görög tengerpart

Szabad program, pihenés a tengerparton.

4. nap: Hajókirándulás Szkiathoszra

Pihenés a tengerparton.
Fakultatív program: Egész napos kirándulás Szkiathoszra, mely a Szporádok szigetcsoport egyik gyöngyszeme. Reggel 7 óra körül autóbuszos transzfer a kb. 80 km-re lévő Achillion kikötőjébe, majd innen hajózás Szkiathosz szigetére, amely kb. 2,5 órás hajóúttal érhető el. A megérkezés után ismerkedés a sziget szép fővárosával, majd strandolási lehetőség Szkiathosz legszebb fürdőhelyén. A szigeten eltöltött időtartam kb. 5 óra. Visszahajózás Achillion-ba, onnan transzfer a szállodába. Várható érkezés este 9 óra körül.
A fakultatív program ára: 21.300 Ft (min. 20 fő esetén).

5. nap: Delphoi

Kirándulás az ókori Görögország első számú jóshelyéhez, a csodálatos környezetben fekvő Delphoi jósdához. A Parnasszosz-hegységben található szentélyegyüttes az ókori emberek képzeletében a világ közepét jelentette. Az ásatási terület mellett lévő múzeum az egyik leggazdagabb egész Görögországban. Visszaérkezés a szállodába délután fél 4 körül.

6. nap: Athén

Egész napos kirándulás Athénba. Autóbuszos városnézés (őrségváltás, Akadémia, Egyetem, Könyvtár, Olimpiai Stadion, Zeusz-templom, Hadriánusz-kapu stb.). Közös séta az Akropoliszon, illetve az Akropolisz Múzeum megtekintése. Ezután lehetőség egyéni barangolásra a Plaka tekervényes utcáin.
Megjegyzés: A program meghirdetésekor a csoportos belépőjegyek foglalása az Akropoliszra még nem lehetséges. Így a foglalást nem tudjuk 100%-osan garantálni. Irodánk természetesen mindent megtesz majd annak érdekében, hogy a csoportjaink részére biztosítsuk az Akropolisz meglátogatását. A foglalási szabályzat szerint a belépőjegyekhez kötelező a belépés időpontját a kiválasztott napra előzetesen megadni, és kizárólag abban az időpontban lehetséges a belépőjegyeket felhasználni. Korábban csak egyetlen csoportnál fordult elő, hogy az Akropoliszt nem tudták megnézni.

7. nap: Meteorák, Kalambaka

Pihenés a tengerparton.
Fakultatív program: Egész napos kirándulás a Meteorák sziklakolostoraihoz. A hatalmas sziklák tetejére épült bizánci kolostorok közül lehetőség legalább kettő meglátogatására. Több fotószünet után szabad program a sziklák lábainál fekvő hangulatos kisvárosban, Kalambakában.
A fakultatív program ára: 12.500 Ft + belépők (garantált indulás).

8. nap: Lihas sziget

Pihenés a tengerparton, fakultatív lehetőség hajókirándulásra a közeli Lihas szigetre (a helyszínen fizetendő).

9. nap: Thesszaloniki

Indulás hazafelé. Útközben ismerkedés Thesszalonikivel, Görögország második legnagyobb városával. Közös séta a legfontosabb nevezetességekhez (Fehér torony, Galerius diadalíve, Szent György-rotunda, Szent Demeter-bazilika stb.), majd szabad program. Szállás az Észak-Macedón Köztársaságban (1 éj).

10. nap:

Hazautazás a Kumanovo – Niš – Belgrád – Újvidék – Szeged – Kecskemét útvonalon. Érkezés Budapestre, majd Székesfehérvárra az esti órákban.

Figyelem: A programok sorrendje (3-8. nap) felcserélődhet.

23. éve folyamatosan a Fehérvár Travel kínálatában