A Bellunói-Dolomitok és Velence I.

A Dolomitok az Olasz-Alpok területén fekszik, sokak szerint földünk leglátványosabb magashegysége. A fantasztikus sziklabércek, a romantikus tengerszemek, a gyönyörű havasi rétek és a dús fenyőerdők látványa minden évben januártól decemberig több millió turistát vonz erre a vadregényes vidékre. Utazásaink során szállásunk a Bellunói-Dolomitok egyik szép völgyében lesz, ahonnan lehetőséget biztosítunk az érdeklődők számára egy velencei kirándulásra is.

1. nap: Misurina-tó

Elutazás Budapestről reggel 5.30-kor a Déli pályaudvartól. Székesfehérvárról az autóbusz 6.30-kor indul a Piac téri parkolóból. Utazás Ausztrián át Olaszországba a Veszprém – Sárvár – Szombathely – Bucsu – Graz – Wörthi-tó – Lienz – Toblach (Dobbiaco) – Misurina-tó útvonalon. A Misurina-tó egy kis tengerszem 1750 méter magasan, a Dolomitok egyik legszebb kirándulóhelye. Nagyszerű panoráma nyílik innen a Dolomitok leghíresebb ormaira, az egyiptomi piramisokra emlékeztető „Tre Cime di Lavaredo"-ra. Séta a tó körül, szabad program, majd továbbutazás a Dolomitok 2-3000 méteres hegyei között. Szállás a Bellunói-Dolomitokban, egy hangulatos alpesi faluban (2 éj).

2. nap: Dolomitok vagy Velence

Pihenés a Dolomitokban, lehetőség sétára, túrázásra.
Fakultatív program: Egész napos kirándulás Velencébe (kb. két órás utazás).
Velencéről már mindenki hallott. Egy meseváros, ahol a házak lábát a tenger vize mossa, ahol szinte minden épületre ki lehet írni, hogy műemlék.
Séta a városban, ismerkedés a város különleges hangulatával és legfontosabb nevezetességeivel (Rialto híd, Szent Márk tér, Szent Márk-székesegyház, Campanile, Dózse-palota, Sóhajok hídja stb.). A közös programok után marad elegendő szabadidő arra, hogy mindenki kedvére barangolhasson a sikátorok és csatornák világában. A velencei program zárásaként lehetőség hajózásra (vaporettóval) a Canal Grandén, a város főútvonalán, ahol a legszebb paloták találhatóak.
A fakultatív program ára: 13.700 Ft (garantált indulás). A program ára tartalmazza a velencei belépési illetéket (az autóbuszra), de nem tartalmazza az esetleges belépődíjakat és a vaporettójegy árát. 

3. nap: Cortina d’Ampezzo, Toblachi-tó

Egy gyönyörű alpesi völgyön keresztül megérkezünk a Dolomitok „fővárosába”, Cortina d'Ampezzóba, az 1956-os téli olimpia városába. Séta a pazar fekvésű városban, rövid szabadidő, majd hazaindulás. Útközben rövid pihenő a bájos Toblachi-tó partján, majd hazautazás a Lienz – Wörthi-tó – Graz – Bucsu – Szombathely – Sárvár – Veszprém útvonalon. Érkezés Székesfehérvárra, majd Budapestre a késő esti órákban.

28. éve folyamatosan a Fehérvár Travel kínálatában