Párizs, Versailles, Disneyland

1. nap:

Elutazás Székesfehérvárról a Piac téri parkolóból reggel 4.45-kor. Budapestről az autóbusz 6 órakor indul a Déli pályaudvartól. Utazás a Tatabánya – Győr – Hegyeshalom – Linz – Nürnberg útvonalon. Szállás Németország nyugati részén (1 éj).

2. nap: Reims, Párizs (városnézés)

Utazás a Saarbrücken – Metz – Reims útvonalon a francia fővárosba. Útközben a francia gótika legérettebb alkotásának tartott Reimsi Székesegyház megtekintése. Itt koronázták évszázadokon keresztül a francia királyokat.
Érkezés Párizsba a délutáni órákban, ahol egy autóbuszos városnézés keretében kezdjük meg ismerkedésünket a várossal (Latin negyed, Luxembourg-kert, Luxembourg-palota, Sorbonne egyetem, Pantheon, Szt. Mihály útja, Notre-Dame, Invalidusok temploma stb.).
Szállás Párizs elővárosában (3 éj).

3. nap: Versailles, Párizs (városnézés, Louvre, Montmartre)

Fakultatív program: Délelőtt félnapos kirándulás Versailles-ba, XIV. Lajos (a Napkirály) fényűző palotájához. Pompás belső termei ma is bizonyítják a francia királyok egykori mérhetetlen gazdagságát. Lehetőség sétára a gyönyörű parkban is.
A fakultatív program ára: 5.900 Ft + belépődíj.
Figyelem: A Versailles-i kastély megtekintése csak előzetes időpontfoglalással és ezzel egy időben történő online jegyvásárlással lehetséges, ezért kérjük utasainkat, hogy amennyiben részt kívánnak venni a fakultatív programon, azt minél előbb jelezzék, hiszen annál nagyobb eséllyel tudjuk biztosítani a kastély meglátogatását. Irodánk munkatársai folyamatosan figyelik a szabad helyek alakulását, és ennek függvényében (néhány héttel indulás előtt) próbálják meg megvásárolni a belépőket. Eddigi körutazásaink során egyszer sem fordult elő, hogy valamelyik csoport ne tudta volna megnézni a kastélyt.
Délután folytatjuk az autóbuszos városnézést Párizsban (Diadalív, Champs Elysées, Concorde tér, Tuileriák kertje stb.). Ezután a világ talán leggazdagabb múzeumába, a Louvre-ba látogatunk. A múzeum sok ezer műkincse közül a leghíresebbek a Milói Vénusz (az ókori eszményi szépség megtestesítője) és Leonardo da Vinci Mona Lisája.
Fakultatív program: Az éjszakai Párizs
Késő esti autóbuszos kirándulás Párizs sugárútjain keresztül a város egyik leghíresebb negyedébe, a Montmartre-ra. Séta a Festők terén és a Sacré Coeur (Szent Szív) bazilikához. Útban a Montmartre felé és visszaútban a szállodába az autóbuszból Párizs számos egyéb nevezetességét is látni fogjuk, például a város leghíresebb mulatóját, a Moulin Rouge-t. Visszaérkezés a szállodába éjfél körül.
A fakultatív program ára: 6.900 Ft (garantált indulás).

4. nap: Disneyland / Párizs (Orsay Múzeum, Rodin Múzeum)

Autóbusszal egész napos kirándulás az Eurodisney-be, Európa vezető szabadidőparkjába. Azoknak, akik inkább Párizst választják, szabad program, illetve idegenvezetőnkkel ismerkedés további nevezetességekkel és híres múzeumokkal (pl. Orsay Múzeum – a XIX. század múzeuma a világ leggazdagabb impresszionista gyűjteményével, Rodin Múzeum stb.). (A Disneyland belépő megvásárlásának menetéről a későbbiekben küldünk tájékoztatást.)

5. nap: Párizs (Eiffel-torony, hajózás a Szajnán)

Délelőtt ismerkedés a várossal az Eiffel-toronyból. Ezt követően szabad program, vagy lehetőség hajókirándulásra a Szajnán.
Kora délután indulás hazafelé, utazás a Reims – Metz útvonalon. Szállás a francia-német határ közelében (1 éj).

6. nap:

Hazautazás a Nürnberg – Linz – Hegyeshalom – Győr – Tatabánya útvonalon. Érkezés Budapestre, majd Székesfehérvárra a késő esti órákban.


Figyelem: A programok sorrendje Párizsban felcserélődhet.

26. éve folyamatosan a Fehérvár Travel kínálatában