Spanyol körutazás II.

1. nap: Madrid

Elutazás a Ferihegyi repülőtérről egyszeri átszállással – az okt. 6-i csoportnál közvetlen repülőjárattal – Madridba. Érkezés a menetrend függvényében, majd autóbuszos városnézés a spanyol fővárosban: óváros, a Habsburg és a Bourbon dinasztiák Madridja, a Királyi Palota, a modern Madrid a hivatali negyeddel stb. Szállás Madridban (1 éj).
Megjegyzés: a madridi városnézésre a repülőjárat későbbi érkezése miatt az aug. 31-i csoport esetében a 11. napon kerül sor. A repülőjárat későbbi érkezése és korábbi hazafelé indulása miatt az okt. 6-i csoport esetében a 10. napon Ávila megtekintése helyett kerül sor a madridi városnézésre.

2. nap: Madrid, Toledo

A délelőtt egy részét még Madridban töltjük, majd utazás Toledóba, a spanyol királyok ősi székvárosába. Városnézés: XIV. sz-i katedrális, Kincstár, El Greco-emlékek, zsinagóga stb. Toledót a világ műemlékekben egyik leggazdagabb városának tartják. Szállás Toledo környékén (1 éj).

3. nap: Granada

A „királyi" várostól délre fekvő La Mancha vidékét, Don Quijote kalandjainak földjét átszelve, majd hatalmas szőlőskertek és olajfaligetek között haladva megérkezés Granadába. Ismerkedés a várossal, majd az utolsó szultáni rezidencia, a világhírű Alhambra palota megtekintése következik. (Az Alhambra belépőfoglalásával kapcsolatos szabályozás szerint a belépők csak két hónappal a látogatás napját megelőzően foglalhatóak. Ezért partnerirodánk is a fenti feltételekkel tudja a csoportbelépőket lekérni, és nagy eséllyel visszaigazolni. Az elmúlt 15 év alatt – a fenti szabályozás bevezetése óta – a több mint 150 spanyolországi körutazásunk során egyszer sem fordult elő, hogy valamelyik csoport ne tudta volna az Alhambrát meglátogatni.)
Szállás Granadában (1 éj).

4. nap: Málaga, Ronda

Utazás Spanyolország szubtrópusi tengerpartjára, a Costa del Solra, a „Napospart”-ra. Rövid városnézés Málagában, a Costa del Sol „fővárosában", majd továbbutazás az egyedülálló fekvésű Ronda városába, mely nevével ellentétben Andalúziának egyik legszebb városa. Az ódon hangulatú óvárost két részre osztja egy több mint 100 méter mély szurdok. Szállás egy tengerparti üdülőhelyen, Torremolinosban (2 éj).

5. nap: Torremolinos, Gibraltár

Pihenés a tengerparton.
Fakultatív program: Kirándulás Gibraltárba, az Ibériai-félsziget legdélibb részébe, amely 1704 óta brit felségterület.
A fakultatív program ára: 23.500 Ft, mely tartalmazza a városnéző kisbusz árát is (garantált indulás).

6. nap: Córdoba, Sevilla

Elutazás Córdobába, a Córdobai Kalifátus egykori fővárosába. A Nagy Mecset megtekintése, mely a város legfőbb látnivalója, valaha a nyugati iszlám főmecsetje volt (20.000 négyzetméter alapterület, 850 márványoszlop). Ezt követően séta az óváros szűk utcáin, illetve a Zsidó negyedben. Délután továbbutazás Sevillába, Andalúzia fővárosába, ismerkedés a várossal. Szállás Sevillában (1 éj).

7. nap: Sevilla, Mérida

A sevillai városnézés folytatása: Plaza de España, Alcázar palota, Santa Cruz negyed (az egykori zsidó negyed), a világ egyik legnagyobb katedrálisa a híres harangtoronnyal (a Giraldával). Elutazás Sevillából Méridába, Spanyolország római kori emlékekben leggazdagabb városába. Rövid séta, majd továbbutazás a cáceresi szállodába (1 éj).

8. nap: Cáceres, Plasencia, Candelario

Városnézés Cáceresben, melynek történelmi belvárosa a középkorba viszi vissza a látogatót (Európa egyik legépebben megmaradt középkori városa). A dombra épült óvárost 12 toronnyal megerősített városfal veszi körül.
Továbbutazás változatos extremadurai és kasztíliai tájakon keresztül Salamanca irányába. Útközben rövid látogatás Plasenciában, melynek katedrálisa impozáns látványt nyújt, majd kitérőt teszünk egy elbűvölő hegyi faluba, Candelarióba. Szállás Salamancában (1 éj).

9. nap: Salamanca, Ávila/Segovia

Délelőtt városnézés Spanyolország híres egyetemi városában, Salamancában, mely tele van műemlékekkel (gyönyörű főtér, a régi és az új katedrális, a Kagylók háza, az egyetem épületei stb.). Délután Ávilával ismerkedünk, Szent Teréz városával, amely középkori városképét napjainkig megőrizte (2,5 km-es városfalrendszer 88 bástyával). Szállás Ávila vagy Segovia környékén (1 éj).
Megjegyzés: az okt. 6-i csoport ezen a napon Ávila városa helyett Segoviát tekinti meg.

10. nap: Segovia/Madrid, El Escorial

Utazás Segoviába. A városnézés során megtekintjük a híres római vízvezetéket, valamint az óvárost ősi nemesi házaival és román stílusú templomaival. Lehetőség a csupa torony Alcázar palota megtekintésére is. Továbbutazás Madrid irányába a Guadarrama-hegységen keresztül. Útközben az El Escorialban, a világ nyolcadik csodájának tartott kolostorpalotában teszünk látogatást (II. Fülöp királyi lakosztályai, nagytemplom, a spanyol királyok mauzóleuma stb.). Szállás Madridban (1 éj).
Megjegyzés: az okt. 6-i csoport ezen a napon először az El Escorialt látogatja meg, majd városnézésre indul Madridban.

11. nap: Madrid

Szabadidő Madridban, ezalatt lehetőség Európa egyik leggazdagabb képtárának, a Pradónak a megtekintésére. A délutáni órákban transzfer a repülőtérre, elutazás egyszeri átszállással – az okt. 6-i csoportnál közvetlen repülőjárattal – Budapestre. Érkezés a késő esti – az okt. 6-i csoportnál a délutáni – órákban.
Megjegyzés: az aug. 31-i csoportnál a madridi városnézés az első nap helyett a 11. napon lesz, az okt. 6-i csoport repülőjárata pedig késő délelőtt indul Budapestre. Így ezeknél a csoportoknál szabadidőre és a Prado megtekintésére nincs elegendő idő a nap során.

Figyelem: A programok sorrendje a nyitvatartások függvényében esetleg felcserélődhet.

22. éve folyamatosan a Fehérvár Travel kínálatában