Svájc, az Alpok országa

Svájc Európa egyik legszebb országa. Szinte minden megtalálható itt, ami a turisták számára vonzerővel bír: varázslatos alpesi tájak; kristálytiszta vizű tavak; hangulatos, középkori kisvárosok; régi várak, katedrálisok; modern nagyvárosok stb. Sajnos a magyar utazók még nem igazán fedezték fel ezt a csodálatos országot, aminek legfőbb oka abban a tényben rejlik, hogy Svájc nagyon drága ország. A körutazás során utasaink Svájcnak mind a német, mind a francia, mind az olasz részéből kapnak ízelítőt, de az út legnagyobb élménye az Alpok fenséges hegyvilága lesz.

1. nap: Innsbruck

Elutazás Székesfehérvárról a Piac téri parkolóból reggel 5 órakor. Budapestről az autóbusz 6.15-kor indul a Déli pályaudvartól. Utazás a Tatabánya – Győr – Hegyeshalom – Bécs – Salzburg – Innsbruck útvonalon. Séta Innsbruckban, Tirol fővárosában, majd továbbutazás az Inn alpesi völgyében a tiroli szállodához (1 éj).

2. nap: St. Gallen, Schaffhausen, Zürich, Axenstrasse, Altdorf

Utazás az Arlberg-hágó – Feldkirch – Boden-tó útvonalon St. Gallenbe. A barokk katedrális és az egykori kolostorkönyvtár megtekintése (mindkettő része az UNESCO világörökségnek). Rövid szabad program után továbbutazás a schaffhauseni Rajna-vízeséshez (Európa legbővizűbb vízesése).
Délután ismerkedés Zürich-hel. Séta az óvárosban és a Bahnhofstrassén, a világ egyik legelőkelőbb üzletutcáján. Késő délután továbbutazás egy vadregényes autóúton, az Axenstrassén keresztül a közép-svájci szállodához (3 éj). Útközben az altdorfi Tell Vilmos emlékmű megtekintése.

3. nap: Trümmelbach-gleccservízesések, Jungfrau, Luzern

Utazás Interlaken érintésével a Berni-Alpok (a Jungfrau-csoport) 4000 m magas hegyei között fekvő Lauterbrunneni-völgybe, Európa talán legszebb gleccservölgyébe. Délelőtt a Trümmelbach-gleccservízesések megtekintése (10 vízesés egy hegy belsejében), majd lehetőség könnyű túrázásra, vagy pedig a híres Jungfrau fogaskerekű vasúttal egy kilátópont elérésére. A panoráma egy életre szóló élmény. A nap zárásaként utazás az egyik leghangulatosabb svájci városba, a gyönyörű fekvésű Luzernbe. Séta az óvárosban, a város jelképeinek, a Kapellbrückének (középkori fedett fahíd) és az Oroszlános emlékműnek a megtekintése.

4. nap: Bern, Fribourg

Pihenés az Alpokban.
Fakultatív program: Utazás Bernbe, Svájc fővárosába. Az UNESCO világörökséghez tartozó óváros az Aare folyó hajtűkanyarjában fekszik. A legjelentősebb nevezetességek felkeresése (medvepark, városháza, panorámapontok, parlament, óratorony stb.), majd szabad program. Továbbutazás Fribourg-ba, mely város lakóinak többsége már franciául beszél. A szép fekvésű Fribourg Svájc műemlékekben egyik leggazdagabb városa. A városnézés után szabad program, majd visszautazás a szállodába.
A fakultatív program ára: 11.700 Ft (garantált indulás).

5. nap: Szent Gotthárd-hágó útja, Lugano, hajózás a Luganói-tavon, Via Mala, Liechtenstein

Elutazás a szállodából a Szent Gotthárd-hágó útján, vadregényes alpesi tájakon keresztül Ticino kantonba, az olasz Svájcba (több fotószünet útközben). Ticino jellemzői a kristálytiszta vizű alpesi tavak, partjaikon mediterrán növényzettel, és a hangulatos, olaszos jellegű üdülővárosok. Délelőtt ismerkedés Luganóval, a Luganói-tó partján fekvő mediterrán hangulatú várossal. A közös séta után szabadidő, illetve az érdeklődőknek lehetőség részt venni egy sétahajózáson az elbűvölő Luganói-tavon. A hajóról – mind svájci, mind olasz felségterületről – megcsodálhatjuk a part mentén hirtelen kiemelkedő hegyvonulatokat, a tóparti ódon hangulatú településeket és a dús, színpompás vegetációt.
Továbbutazás Graubünden kanton lebilincselő alpesi tájain keresztül Liechtenstein irányába. Útközben pihenő a Rajna világhírű szurdokánál, a Via Malánál. A késő délutáni órákban rövid séta Vaduzban, a miniállam, Liechtenstein fővárosában, majd átkelés Ausztriába, utazás Vorarlbergen át a tiroli szállodába (1 éj).

6. nap: Rattenberg

Délelőtt séta egy középkori hangulatú tiroli kisvárosban, az Inn partján fekvő Rattenbergben (gyönyörűszép plébániatemplom), majd hazautazás a Salzburg – Hegyeshalom – Győr – Tatabánya útvonalon. Érkezés Budapestre, majd Székesfehérvárra az esti órákban.


Figyelem: a 3. és a 4. nap programja az időjárástól függően felcserélődhet.

29. éve folyamatosan a Fehérvár Travel kínálatában