London, Stonehenge, Oxford II.

csillagtúra Dél-Angliában – repülőgéppel

1. nap: London

Elutazás a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről a British Airways közvetlen járatával London Heathrow repülőterére, majd autóbuszos és gyalogos városnézés Londonban (Hyde Park, Piccadilly, Trafalgar tér, Buckingham-palota, Westminster-apátság, Parlament, Szent Pál-székesegyház stb.). A városnézés után marad egy kis szabadidő is.
Szállás London nyugati részén (4 éj).

2. nap: London

A londoni városnézés folytatásaként ismerkedés további nevezetességekkel: Tower – az angol királyok ősi erődítménye, Tower-híd, a City felhőkarcolói, lehetőség hajózásra a Temzén. A délután további részében szabadidő Londonban, vagy lehetőség Madame Tussaud Panoptikumának meglátogatására.

3. nap: Stonehenge, Salisbury, Oxford

Egész napos kirándulás Londontól nyugatra. Első programunk Stonehenge: a rejtélyesen egymás mellé állított és egymásra rakott kőtömböket Európa talán leghíresebb történelem előtti emlékének tartják. Ezután séta a szomszédos Salisburyben, az itteni katedrálist az angol gótika csodájának szokták nevezni.
Továbbutazás Oxfordba, Anglia híres egyetemi városába, mely tele van műemlékekkel. Séta a városban, ismerkedés néhány fontosabb kollégiummal.

4. nap: Windsor, London

Délelőtt az angol királyi család nyári rezidenciájának, a hatalmas Windsori kastélynak a megtekintése. Délután szabad program Londonban, illetve a Fehérvár Travel idegenvezetője segítségével lehetőség további nevezetességek meglátogatására (pl. British Museum – a világ egyik leggazdagabb múzeuma, National Gallery – Anglia vezető képtára, mely teljes áttekintést ad az európai festészetről a középkortól a XIX. század végéig).

5. nap:

Késő délelőtt transzfer London Heathrow repülőterére, hazautazás a British Airways közvetlen járatával. Érkezés Ferihegyre a délutáni órákban (az előzetes menetrend szerint).


Figyelem: A programok sorrendje a múzeumok nyitvatartásának függvényében felcserélődhet.

repülőgéppel idén először a Fehérvár Travel kínálatában