Nagy szicíliai körutazás II.

1. nap:

Elutazás Ferihegyről közvetlen járattal Cataniába, Szicília második legnagyobb városába. Érkezés után továbbutazás a sziget délkeleti részébe, szállás Noto környékén (1 éj).

2. nap: Noto, Ragusa

Utazás Notóba, Szicília legszebb barokk városába (UNESCO világörökség). A régi Noto városát 1693-ban egy földrengés pusztította el, az új Noto az ezt követő évtizedekben épült fel egységes stílusban, neves művészek közreműködésével. Notót szokták nevezni a barokk városok prototípusának is.
A városnézés után szabadidő, majd továbbutazás Ragusába. A pazar fekvésű tartományi székhely óvárosának sikátoraiban tett közös séta felér egy kisebb időutazással (középkori és barokk házak, paloták, templomok). Ragusa óvárosa szintén része az UNESCO világörökségnek.
Szállás Szicília középső részén (1 éj).

3. nap: Piazza Armerina, Agrigento

Délelőtt Piazza Armerinában a római kori villa megtekintése. A villa több mint 4000 négyzetméternyi padlómozaikjai világhírűek, és bepillantást engednek az ókori római életmódba. Délután látogatás Agrigentóban a híres Templomok völgyében. Agrigentót is a görögök alapították Krisztus előtt a VI. században, abból az időszakból származnak monumentális görög templomai. Szállás Palermo környékén (2 éj).

4. nap: Erice, Segesta, Monreale

Utazás Ericébe, mely egy csodálatos fekvésű kisváros Szicília nyugati részén. A középkori hangulatú település a tengerpart közelében, egy 700 méter magas hegy tetején található (normann kori vár, Chiesa Matrice – a város gyönyörű főtemploma, romantikus sikátorok, lenyűgöző panoráma a partvidékre). Kora délután az ókori Segesta város kiváló állapotban fennmaradt 2400 éves dór templomához látogat a csoport. Visszaútban Palermóba pihenő Monrealéban, a világhírű XII. századi dóm megtekintése (gyönyörű mozaikok).

5. nap: Palermo, Cefalú

Városnézés Palermóban, Szicília fővárosában: székesegyház, Normann Palota, Palatinus-kápolna stb. A déli órákban szabad program Palermóban, majd utazás Cefalúba, mely kisváros egy hatalmas sziklatömb tövében fekszik a tengerparton. Séta a hangulatos, középkori városközpontban (erődszerű normann kori bazilika). Szállás Szicília északkeleti részén, egy tengerparti kisvárosban, Milazzóban (2 éj).

6. nap: Lipari-szigete, Milazzo

Pihenés, szabad program a Tirrén-tenger partján fekvő kisvárosban, Milazzóban.
Fakultatív program: Lipari-szigete
Kirándulás az UNESCO világörökséghez tartozó Lipari-szigetére. A hajózás során végig szép, érdekes tájakban gyönyörködhetünk. A program során kb. 3 órát töltünk majd a szigetcsoport legnagyobb településén, Lipariban (Lipari-szigetén). Közös séta a hangulatos óvárosban, látogatás a katedrálisban, majd szabadidő.
A fakultatív program ára: 17.000 Ft
A délután fennmaradó részében szabadidő. Az érdeklődők számára lehetőség lesz idegenvezetőnkkel ellátogatni a milazzói várba, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a városra és a környező partvidékre.

7. nap: Taormina, Etna

Utazás Taorminába. Szicília talán legnépszerűbb turisztikai attrakciója ez a kisváros, mely a tenger felett, egy hegy nyúlványán fekszik (panoráma az Etnára). Séta a városban, a Csontváry által is megfestett görög színház megtekintése.
Ezután kirándulás az Etnához. Az Etna Európa legnagyobb működő vulkánja, ahol holdbéli tájak várják a turistákat. A 2000 méter magasan fekvő parkolóból lehetőség lesz felmenni felvonóval a csúcs közelébe, körülbelül 2500 méteres magasságig.
Szállás Cataniától északra (1 éj).

8. nap: Siracusa

A nap nagy részét Archimédész városában, Siracusában töltjük. Siracusa az ókori Nagy-Görögország egyik legjelentősebb városa volt, ma is több műemléke emlékeztet erre az időszakra. Városnézés: az Ortügia szigetén fekvő óváros, Aretusa forrása, ókori emlékek stb.
Délután transzfer Catania repülőterére, elutazás közvetlen járattal Budapestre.


* Megjegyzés: A tavaszi csoportok esetében az időpontokat módosítani kellett, mert a Wizzair törölte a keddi és szombati járatokat a program meghirdetése után. Mivel a tavaszi időszak Szicílián turisztikai főszezonnak számít, szinte lehetetlen lett volna az összes szállodát átfoglalni és a megszokott színvonalat biztosítani. Annak érdekében, hogy a már befoglalt szállásokat minimális mértékben kelljen változtatni, a legcélszerűbb megoldás az volt, hogy az utolsó napi szállást átfoglaljuk az út elejére. Így a repülőjáratok menetrendjének függvényében a programsorrend a következőképpen alakul: 

Az áprilisi és júniusi csoportok esetében:
1. nap: Érkezés Cataniába az esti órákban. Szállás Cataniától északra (1 éj).
2. nap: Etna, Siracusa. Szállás Noto környékén (1 éj).
3. nap: Noto, Ragusa. Szállás Szicília középső részén (1 éj).
4. nap: Piazza Armerina, Agrigento. Szállás Palermo környékén (2 éj).
5. nap: Erice, Segesta, Monreale.
6. nap: Palermo, Cefalú. Szállás Milazzóban (2 éj).
7. nap: Lipari-szigete.
8. nap: Taormina. Este hazautazás. 

A májusi csoport esetében a repülőjárat már kora délután megérkezik Cataniába, így még aznap délután lehetőség lesz felmenni az Etnára. Azt nem tudjuk garantálni, hogy a 2000 méteres magasságból 2500 méterre vivő felvonót még elérik, de a táj nagyon különleges már a felvonó alsó állomásánál is. Az Etna kisebb, ám annál látványosabb oldalkrátereire lehet rálátni.
1. nap: Délután érkezés Cataniába, Etna. Szállás Cataniától északra (1 éj).
2. nap: Taormina, Siracusa. Szállás Noto környékén (1 éj).
3. nap: Noto, Ragusa. Szállás Szicília középső részén (1 éj).
4. nap: Piazza Armerina, Agrigento. Szállás Palermo környékén (2 éj).
5. nap: Erice, Segesta, Monreale.
6. nap: Palermo, Cefalú. Szállás Milazzóban (2 éj).
7. nap: Lipari-szigete.
8. nap: Délelőtt séta Cataniában. Kora délután hazautazás.

Tehát minden program teljesülni fog, csak más sorrendben.


8. éve folyamatosan a Fehérvár Travel kínálatában