Dél-Itália haladóknak I.

Nápoly, Pompeji, Amalfi, Capri

1. nap:

Elutazás Budapestről reggel 5.45-kor a Déli pályaudvartól. Székesfehérvárról az autóbusz 6.45-kor indul a Piac téri parkolóból. Utazás a Siófok – Nagykanizsa – Tornyiszentmiklós – Maribor – Ljubljana – Mestre – Bologna útvonalon. Szállás Toszkánában (1 éj).

2. nap: Caserta kastélya

Utazás déli irányba, keresztül az olasz csizmán. A nápolyi királyok a Nápoly melletti Casertában az 1700-as években egy monumentális barokk kastélyt építtettek a Párizs melletti Versailles-i kastély mintájára. Hasonlóan Versailles-hoz, a Casertai kastélyhoz is egy látványos park tartozik. Látogatás a kastély dísztermeiben, majd ismerkedés a gyönyörű parkkal.
Szállás Nápoly környékén (5 éj).

3. nap: Pompeji, Paestum

A délelőtt jó részét Pompejiben, Földünk talán leghíresebb ókori romvárosában töltjük. Pompeji a Római Birodalom egyik virágzó városa volt, a Vezúv Krisztus után 79-ben bekövetkezett kitörése során pusztult el. Por és kőeső temette be, de ugyanakkor konzerválta is az utókor számára.
A déli órákban továbbutazás Paestum lenyűgöző ókori templomaihoz. A templomokat a görögök építették Krisztus előtt 500 körül, hasonló szépségű templomegyüttest még Görögországban sem találunk.

4. nap: Capri szigete, Sorrento

Utazás Castellammare di Stabiába, ahonnan hajókirándulásra indulunk a közeli Capri szigetére, melyet sokan a világ legszebb szigetének tartanak. Barangolás Caprin kisbuszokkal a Marina Grande – Anacapri – Capri útvonalon. Mind Anacapri, mind Capri városában lesz közös séta a központban, és marad egy kis szabadidő is e két pazar fekvésű városka önálló felfedezésére. Hazafelé Sorrentóban még lehetőség lesz egy rövid sétát tenni a belvárosban.

5. nap: Vezúv, Nápoly

A Vezúv 1200 méter magas vulkáni kúpja Nápoly környékének egyik jelképe. Kora délelőtt autóbusszal felmegyünk a csúcs közelébe, ahonnan tiszta időben gyönyörű panoráma nyílik a Nápolyi-öbölre, Nápoly városára, a Sorrentói-félszigetre és Caprira. Lehetőség sétára a kráterhez.
Ezután ismerkedés az „Olasz Dél” fővárosával, Nápollyal, melynek hangulata sokáig emlékezetes marad az ott járt utasok számára (Castel Nuovo – Új Vár, Királyi Palota, San Carlo Színház, I. Umberto Galéria, Viktor Emánuel korzó stb.). A városnézés után szabadidő, majd lehetőség idegenvezetőnkkel további nevezetességek megtekintésére.

6. nap: Sorrentói-félsziget, Amalfi, Ravello

Körutazás helyi autóbusszal a csodálatos fekvésű Sorrentói-félszigeten a Positano – Amalfi – Ravello útvonalon. Az útvonal a világ egyik legszebb panorámaútjának számít. Séta az elbűvölő kisvárosban, Amalfiban, a dóm és a Szt. András emlékek megtekintése, majd szabadidő. (Szt. András apostol Szt. Péter testvére volt, földi maradványai a dóm kriptájában nyugszanak.)
Ezt követően ismerkedés az Amalfi felett 350 méterrel található Ravello városával. Ravello két nagy nevezetessége a középkori Rufolo-palota (gyönyörű mediterrán kerttel) és a Cimbrone-villa. Ez utóbbi parkjában található az a kilátópont, mely szinte a tenger felett lebeg. Az innen nyíló panoráma az Amalfi környéki partvidékre leírhatatlan látvány (Itália talán legszebb panorámája).

7. nap: Herculaneum, Orvieto

Ma az első programunk Herculaneum romvárosának megtekintése. Herculaneum Pompejihez hasonlóan a Vezúv kitörése nyomán pusztult el Krisztus után 79-ben, vulkáni láva temette be. Jóval kisebb város volt Pompejinél, de a házak, utcák többsége valamivel jobb állapotban maradt fenn, mint Pompeji esetében.
Késő délelőtt indulás hazafelé, utazás északi irányba. Útközben ismerkedés Orvieto középkori óvárosával, az „Itália csodájának” nevezett dóm megtekintése.
Szállás Toszkána déli részén (1 éj).

8. nap:

Hazautazás a Firenze – Mestre – Ljubljana – Maribor – Tornyiszentmiklós – Nagykanizsa – Siófok útvonalon. Érkezés Székesfehérvárra és Budapestre a késő esti órákban.

Figyelem: A programok sorrendje a múzeumok nyitvatartásának függvényében esetleg változhat.

17. éve folyamatosan a Fehérvár Travel kínálatában