Párizs, Versailles, Loire-völgye II.

lehetőség a Disneyland meglátogatására

Párizs, Versailles, Loire-völgye II. programunknál az 5. napon választási lehetőséget biztosítunk utasainknak. A csoport egyik része idegenvezetőnkkel további párizsi múzeumokat, nevezetességeket nézhet meg; míg az érdeklődők egy Párizsban élő magyar kísérő segítségével ellátogathatnak a Disneylandbe.

1. nap:

Elutazás Székesfehérvárról a Piac téri parkolóból reggel 4.45-kor. Budapestről az autóbusz 6 órakor indul a Déli pályaudvartól. Utazás a Tatabánya – Győr – Hegyeshalom – Linz – Nürnberg útvonalon. Szállás Németország nyugati részén (1 éj).

2. nap: Reims, Párizs (városnézés)

Utazás a Saarbrücken – Metz – Reims útvonalon a francia fővárosba. Útközben a francia gótika legérettebb alkotásának tartott Reimsi Székesegyház megtekintése. Itt koronázták évszázadokon keresztül a francia királyokat.
Érkezés Párizsba a délutáni órákban. Rövid autóbuszos városnézés (Luxembourg-kert, Luxembourg-palota, Sorbonne egyetem, Pantheon, Szt. Mihály útja, Notre-Dame stb.), majd szabad program.
Szállás Párizs elővárosában (4 éj).

3. nap: Loire-völgye (Chambord, Chenonceaux, Amboise)

Szabad program Párizsban.
Fakultatív program: Egész napos kirándulás a Loire-völgybe. Először látogatás a hatalmas Chambord-i kastélyban, majd lehetőség a sokak által legszebbnek tartott kastély, a Chenonceau-i vízikastély és parkjának megtekintésére. A Loire-völgyi kirándulásunk lezárásaként rövid séta egy bájos kisvárosban, Amboise-ban, ahol Leonardo da Vinci az utolsó éveit töltötte.
A fakultatív program ára: 13.500 Ft + belépők (garantált indulás).

4. nap: Versailles, Párizs (városnézés, Louvre, Latin negyed, Montmartre)

Fakultatív program: Délelőtt félnapos kirándulás Versailles-ba, XIV. Lajos (a Napkirály) fényűző palotájához. Pompás belső termei ma is bizonyítják a francia királyok egykori mérhetetlen gazdagságát. Lehetőség sétára a gyönyörű parkban is.
A fakultatív program ára: 5.900 Ft + belépődíj.
Figyelem: A Versailles-i kastély megtekintése csak előzetes időpontfoglalással és ezzel egy időben történő online jegyvásárlással lehetséges, ezért kérjük utasainkat, hogy amennyiben részt kívánnak venni a fakultatív programon, azt minél előbb jelezzék, hiszen annál nagyobb eséllyel tudjuk biztosítani a kastély meglátogatását. Irodánk munkatársai folyamatosan figyelik a szabad helyek alakulását, és ennek függvényében (néhány héttel indulás előtt) próbálják meg megvásárolni a belépőket. Eddigi körutazásaink során egyszer sem fordult elő, hogy valamelyik csoport ne tudta volna megnézni a kastélyt.
Délután folytatjuk az autóbuszos városnézést Párizsban (Diadalív, Champs Elysées, Concorde tér, Tuileriák kertje stb.). Ezután a világ talán leggazdagabb múzeumába, a Louvre-ba látogatunk. A múzeum sok ezer műkincse közül a leghíresebbek a Milói Vénusz (az ókori eszményi szépség megtestesítője) és Leonardo da Vinci Mona Lisája.
Ezen a napon a félpanziót befizető utasoknak a vacsora a Latin negyed egy kis hangulatos éttermében lesz. Azok, akik nem szeretnének a csoporttal vacsorázni, élvezhetik a kávézókkal és éttermekkel teli környék hangulatát.
A vacsora után a város egyik leghíresebb negyedébe, a Montmartre-ra utazunk. Séta a Festők terén és a Sacré Coeur (Szent Szív) bazilikához. Útban a Montmartre felé és visszaútban a szállodába az autóbuszból Párizs számos egyéb nevezetességét is látni fogjuk, például a város leghíresebb mulatóját, a Moulin Rouge-t. Visszaérkezés a szállodába este 11 óra körül.

5. nap: Párizs (Szent Kápolna, Orsay Múzeum, Invalidusok temploma, hajózás a Szajnán) / Disneyland

Szabad program Párizsban, illetve idegenvezetőnkkel ismerkedés további nevezetességekkel és híres múzeumokkal: a gótika csodájaként emlegetett Sainte-Chapelle (Szent Kápolna), az Orsay Múzeum – a XIX. század múzeuma a világ leggazdagabb impresszionista gyűjteményével, Invalidusok temploma Napóleon monumentális síremlékével, la Défense negyed szupermodern építményei stb. A nap végén lehetőség hajókirándulásra a Szajnán.
Ezen a napon lehetőséget biztosítunk a Disneyland meglátogatására. Reggel az autóbusz az egész csoportot beviszi Párizs belvárosába, ahol a Disneyland iránt érdeklődők elválnak a csoporttól, és innen tömegközlekedéssel (gyorsmetróval, átszállás nélkül) tudnak majd kijutni a parkba. Ehhez irodánk magyar nyelvű kísérőt biztosít, aki segítséget nyújt a közlekedés, majd pedig a parkba történő beléptetés során is. A nap végén a kísérő összegyűjti a főbejáratnál a csoportot és szintén a gyorsmetrót igénybe véve fognak bejutni Párizs belvárosába, ahol csatlakoznak a csoport többi részéhez. (A program nem tartalmazza a Disneyland belépőjegyét és a gyorsmetró díját. A Disneyland belépő megvásárlásának menetéről a későbbiekben küldünk tájékoztatást.)

6. nap: Párizs (Eiffel-torony)

Délelőtt ismerkedés a várossal az Eiffel-toronyból, majd elutazás Párizsból. Utazás a Reims – Metz útvonalon, szállás Németország nyugati részén (1 éj).

7. nap:

Hazautazás a Mannheim – Nürnberg – Linz – Hegyeshalom – Győr – Tatabánya útvonalon. Érkezés Budapestre, majd Székesfehérvárra az esti órákban.


Figyelem: A programok sorrendje Párizsban felcserélődhet.

20. éve folyamatosan a Fehérvár Travel kínálatában