Skandináv fővárosok, norvég fjordvidék

Stockholm, Oslo, Koppenhága, Bergen és a fjordok

1. nap: Stockholm

Elutazás Ferihegyről közvetlen járattal Stockholm Arlanda repülőterére, érkezés a déli órákban (az előzetes menetrend szerint). A megérkezést követően megkezdjük a városnézést Európa egyik legszebb fővárosában, mely több ezer szigetre épült. Szállás Stockholm elővárosában (1 éj).

2. nap: Stockholm, Svéd tóvidék

Délelőtt folytatjuk a városnézést a svéd fővárosban (az óváros szűk utcácskái; a királyi palota a pompás bútorzattal és a koronaékszerekkel; a Koronázótemplom; a Parlament épülete; a városháza, ahol a Nobel-díjasok bálját tartják stb.).
A délutáni órákban továbbutazás az Örebro – Karlstad útvonalon Norvégia irányába. Utunk Svédország legnagyobb tava, a Vänern tó mentén vezet. Szállás Karlstadban (1 éj).

3. nap: Torpo, fjordvidék

Átkelés Norvégiába, majd utazás a fjordvidék felé egyre vadregényesebb tájakon keresztül. Útközben Torpóban megnézünk egy jellegzetes norvég árbóctemplomot. Szállás a fjordvidéken (1 éj).

4. nap: Sogne-fjord (sétahajózás), Nærøy-kanyon, Bergen

Hajókirándulás a Sogne-fjordon, a világ leghosszabb és legmélyebb fjordján. A hajóút egy szakasza a szűk Nærøy-fjord, amely a magasból lezúduló vízeséseiről híres. Továbbutazás a vadromantikus Nærøy-kanyonon keresztül Bergenbe, a fjordvidék csodálatos fekvésű fővárosába. Városnézés a fjordok kapujának nevezett Bergenben, melynek legfontosabb nevezetességei az UNESCO világörökség részét képező rakparti házsor (a hanza időkből származó Bryggen), a Bergenhus erőd, a halpiac és a kilátóhelyek. Szállás Bergen központjában (1 éj).

5. nap: Hardanger-fjord, Vøringfoss-vízesés, Hardanger-fennsík, Oslo

Utazás csodálatos tájakon keresztül Oslo irányába. Átkelés a Hardanger-fjordon a 2013-ban átadott Hardanger-hídon, Norvégia leghosszabb függőhídján. Fotószünet, majd tovább a festői Måbødal-kanyonon keresztül a Vøringfoss-vízeséshez (a leghíresebb egész Norvégiában). Utazás a Hardanger-fennsík holdbéli tájain át (fotószünetek). Szállás Oslóban, a városközpontban (2 éj).

6. nap: Oslo

Autóbuszos városnézés a norvég fővárosban: királyi palota, városháza, parlament, egyetem, operaház stb. Ezután séta a gyönyörű Vigeland Parkban, majd látogatás a Holmenkollen sísánchoz (lélegzetelállító panoráma Oslóra). Délután lehetőség idegenvezetőnkkel a Kon-Tiki Múzeum és a Fram Múzeum megtekintésére. Előbbi Thor Heyerdahl (a világhírű norvég utazó) szenzációs expedícióinak, utóbbi pedig a norvég sarkkutató expedícióknak állít emléket. Többek között a Déli-sark felfedezőjének, Amundsennek a híres hajója, a Fram is látható a múzeumban.

7. nap: Göteborg, Helsingør

Utazás Svédország nyugati tengerpartja mentén déli irányba, útközben rövid séta Göteborg városközpontjában. Helsingborgból kompátkelés Dániába.
Helsingørben, Hamlet városában séta a hatalmas Kronborg várkastélyhoz. Érkezés Koppenhágába az esti órákban, a szállodai szobák elfoglalása (2 éj).

8. nap: Koppenhága

Délelőtt városnézés a dán fővárosban: Amalienborg palota – a dán királyi család rezidenciája, a városháza, a Parlament épülete, a bájos Nyhavn negyed – az egykori kikötő, a kis hableány szobra stb. Lehetőség sétahajózásra a várost átszelő csatornákon.
Délután szabad program Koppenhágában, idegenvezetőnkkel lehetőség további nevezetességek megtekintésére.

9. nap: Koppenhága

A menetrend függvényében transzfer a koppenhágai repülőtérre, hazautazás közvetlen járattal Budapestre.

26. éve folyamatosan a Fehérvár Travel kínálatában