Advent Elzászban

Elzász a téli hónapokban teljesen új arcát mutatja az odalátogatóknak. A főváros, Strasbourg több mint 500 éves hagyományokkal rendelkező karácsonyi vására Franciaországban talán a legnépszerűbb. Ebben az időszakban a katedrális körüli tereket ellepik a kézművesek, árusok, zenészek, az utcákat pedig frissen sült sütemények illata lengi be, felejthetetlenné téve ezzel a karácsony előtti készülődést.
Elzász hangulatos adventi vásárai mellett természetesen olyan gyöngyszemek sem maradhatnak ki utunkból, mint Colmar és Riquewihr, illetve Koenigsbourg híres várkastélya. Odaútban utasaink felfedezhetik az adventi pompába öltözött Innsbruck, Zürich és Bázel néhány fontos nevezetességét is.

1. nap: Innsbruck

Elutazás Székesfehérvárról, a Piac téri parkolóból reggel 4.45-kor. Budapestről az autóbusz 6.00-kor indul a Déli pályaudvartól. Utazás a Tatabánya – Győr – Hegyeshalom – Bécs – Salzburg – Innsbruck útvonalon. Séta Innsbruckban, Tirol fővárosában, ahol a híres Aranytető előtti teret és utcákat ilyenkor a karácsonyi árusok népesítik be. Ezután továbbutazás az Inn völgyében a festői fekvésű tiroli szállodához (1 éj).

2. nap: Zürich, Bázel

Utazás gyönyörű alpesi tájakon át Zürichbe. Séta az óvárosban és a Bahnhofstrassén, a világ egyik legelőkelőbb üzletutcáján. A város ebben az időszakban is turisták ezreit vonzza, hiszen a központi vasútállomáson építik fel Európa legnagyobb fedett adventi vásárát.
Délután továbbutazás Franciaország irányába. Ismerkedés a francia-német-svájci hármas határon fekvő Bázellel, melynek városképe a helyiek szerint a Rajna-menti települések legszebbike. A folyóparti dombon fekvő óváros miatt sokan Budapesthez is hasonlítják.
Átkelés Franciaországba, szállás Elzászban, Mulhouse mellett (3 éj).

3. nap: Strasbourg

Egész napos kirándulás Elzász fővárosába, Strasbourgba, mely az Európai Parlament és az Európa Tanács székhelye. Ismerkedés a várossal, séta a Petite France negyed bájos, favázas házai között. A hatalmas gótikus katedrális megtekintése után szabad program, barangolás a hangulatos karácsonyi vásárban, illetve lehetőség sétahajózásra a várost átszelő csatornákon.

4. nap: Koenigsbourg, Riquewihr, Colmar

Délelőtt látogatás Koenigsbourg pompás várkastélyában, mely a Vogézek nevű hegység egy 760 m magas kiszögellésén áll (gyönyörű panoráma a Rajna völgyére).
Ezután egy, a XVI. századból szinte érintetlenül ránk maradt kisvárosba, Riquewihrbe utazunk. A középkori várfalak közt és a sikátorokban szinte egy időutazás részesének érezhetjük magunkat.
Délután Colmarral, Franciaország egyik legelbűvölőbb városával ismerkedünk. Sétát teszünk a késő középkori favázas házak közti macskaköves utcákon, melyek ebben az időszakban a karácsonyi vásározók zajától hangosak.

5. nap: Utazás az Alpokon keresztül

Utazás Svájcon és az osztrák Alpokon keresztül, a Bázel – Zürich – Feldkirch – Innsbruck – Salzburg – Hegyeshalom – Győr – Tatabánya útvonalon. Hazaérkezés Budapestre, majd Székesfehérvárra a késő esti órákban.

15. éve folyamatosan a kínálatunkban