Côte d’Azur – karneválok riviérája

provence-i kirándulásokkal

Mindenki hallott már a Francia Riviéráról vagy más néven a Côte d'Azurről, melynek neve valaha egybeforrt a luxussal, a filmsztárokkal, a milliomosokkal. Európa egyik legnépszerűbb tengerpartjáról van szó, köszönhető ez a csodálatos tájnak, a télen is többnyire kellemes éghajlatnak és a sok művészeti, építészeti és kulturális látnivalónak. A Francia Riviéra két nagyszabású télűző eseménye a messzeföldön híres Nizzai Virágkarnevál napsárga mimózáival, és a világon egyedülálló Citrom Fesztivál Mentonban. A hazai télből a mediterrán tavaszba kalauzoljuk utasainkat. Tartsanak velünk, és ismerjék meg a farsangi jelmezbe öltözött Riviérát!

1. nap: Trieszt

Elutazás Budapestről reggel 5.30-kor a Déli pályaudvar parkolójából. Székesfehérvárról az autóbusz 6.30-kor indul a Piac téri parkolóból. Utazás a Siófok – Nagykanizsa – Tornyiszentmiklós – Maribor – Ljubljana útvonalon Olaszországba. Ismerkedés Trieszt városával, amely amfiteátrumszerűen terül el az Adriai-tenger partján. Trieszt az egykori Osztrák-Magyar Monarchia legnagyobb kikötővárosa volt, a belváros pompás palotái nagyrészt ebből az időszakból származnak. A közös séta után rövid szabadprogram, majd továbbutazás az olaszországi tranzitszállásra (1 éj).

2. nap: Sanremo

Utazás a Pó-síkságon, majd az Appenninek hegyláncain keresztül az Olasz Riviérára. Pihenő Sanremóban, az Olasz Riviéra legelegánsabb üdülőhelyén, mely a világ egyik legfontosabb virágtermelő vidékének központja (gyönyörű parkok, sikátoros óváros). Továbbutazás Franciaországba, érkezés a cannes-i szállodába a késő délutáni órákban (5 éj).

3. nap: Saint-Paul-de-Vence, Grasse (parfümgyár), Cannes, Nizzai Karnevál (Fények Fesztiválja)

Délelőtt kirándulás a közeli Saint-Paul-de-Vence-ba. Ezt a hegyre épült, késő középkorból fennmaradt kisvárost az egyik legszebb provence-i településnek tartják. Kora délután egy parfümgyár megtekintése Grasse-ban, a francia parfümipar központjában, majd ismerkedés Cannes-nal, a filmfesztiválok városával (Fesztivál palota, tengerparti sétány, kikötő stb.).
Este Nizzában részvétel a „Fények Fesztiválja” elnevezésű látványos karneváli forgatagban.

4. nap: Nizza, Nizzai Karnevál (Virágok Csatája)

Városnézés Nizzában, a Francia Riviéra fővárosában. A város jellemzői a széles tengerparti sétányok, a pálmafák, sok-sok virág, a szökőkutak, a pompás paloták. Séta a városban: Angol sétány, óváros, virágpiac, Bellanda Torony, Massena tér stb., majd szabadidő. Részvétel a „Virágok Csatája” névre keresztelt színpompás kavalkádban, a bámulatos virágkompozíciók megtekintése.

5. nap: Monaco, Monte Carlo, Menton (Citrom Fesztivál)

Egész napos kirándulás Monacóba, a miniállamba, melynek csodálatos fekvése örökké emlékezetes marad a turisták számára. Látogatás a katedrálisban, séta az óváros szűk utcácskáin és a Hercegi Palota környékén. Délután ismerkedés Monte Carlóval, séta a Japán Kertben, majd lehetőség a kaszinó meglátogatására. Esti úticélunk Menton, a citromok városa. Séta a festői fekvésű városban, a Biovès Parkban kiállított citrom- és narancsszobrok megtekintése, majd részvétel a Citrom Fesztivál keretén belül megrendezendő Holdfény Parádén. Az esti felvonulást tűzijáték zárja.

6. nap: Saint-Tropez, Port Grimaud (a XX. század Velencéje)

Szabad program Cannes-ban.
Fakultatív program: Autóbuszos kirándulás a Francia Riviéra partjai mentén Saint-Tropez-be. A keskeny félszigeten fekvő egykori csendes halászfalu a XX. században nyüzsgő üdülőhellyé nőtte ki magát. Séta az óváros romantikus, szűk utcáin, a luxusjachtokkal zsúfolt kikötőben, a Place des Lices téren, és lehetőség a város felett magasodó XVI. századi citadella megtekintésére.
Kora délután Port Grimaud-val ismerkedünk, amely a jelenkori építészet valóságos gyöngyszeme. Különleges élményben lehet részünk a vízre épített kikötő (víziváros) csatornái között tett séta során.
A fakultatív program ára: 10.500 Ft (garantált indulás).

7. nap: Milánó

Indulás hazafelé. Utazás az Olasz Riviérán és az Appennineken keresztül Milánóba, a dóm megtekintése, séta a belvárosban. Tranzitszállás Olaszországban (1 éj).

8. nap: Celje

Hazautazás a Mestre – Ljubljana – Maribor – Tornyiszentmiklós – Nagykanizsa – Siófok útvonalon. Útközben séta Szlovénia 4. legnagyobb városában, Celjében, mely a magyar történelemben is szerepet játszó híres Cillei család ősi fészke. Érkezés Székesfehérvárra majd Budapestre az esti órákban.


Figyelem: A program összeállítása az előzetes karneváli programtervezetek alapján készült, amelyekben a szervezők szerint már nem valószínű módosítás. Ha mégis változás történne, az esetleges elmaradt programokért felelősséget nem tudunk vállalni.

16. éve folyamatosan a Fehérvár Travel kínálatában