Észak Velencéje, Stockholm

mini körút Svédországban

1. nap: Stockholm

Elutazás Ferihegyről Stockholm Arlanda repülőterére. A megérkezést követően utazás Stockholm városközpontjába, idegenvezetőnkkel séta a hangulatos óvárosban. Szállás Stockholm elővárosában (3 éj).

2. nap: Stockholm

Délelőtt a városnézés folytatása a több ezer szigetre épült Stockholmban, mely Európa egyik legszebb fővárosa (az óváros szűk utcácskái, a királyi palota a pompás bútorzattal és a koronaékszerekkel, a Koronázótemplom stb.). Délután szabad program, lehetőség múzeumok közös megtekintésére (Európa legrégibb skanzenje, Vasa Múzeum).

3. nap: Uppsala, Drottningholm kastélya, Stockholm

Délelőtt utazás Uppsalába, Svédország híres egyetemi városába. Séta a várkastélyhoz és a hangulatos belvárosban, a gótikus székesegyház megtekintése (Skandinávia legnagyobb temploma).
A következő programunk Drottningholm kastélya. Ami Párizsnak Versailles, Londonnak Windsor, Bécsnek Schönbrunn, az Stockholmnak Drottningholm (magyarul: a Királynő-sziget). Itt található az a királyi palota, mely a XVII. századi európai építészet egyik remekműve, a Drottningholm-kastély (UNESCO világörökség). Látogatás a gyönyörű termekben, séta a parkban, majd visszautazás Stockholm központjába.
A késő délutáni órákban lehetőség kétórás hajókirándulásra a belváros szigetei között. A sétahajóról kiváló rálátás nyílik a svéd főváros szép házaira, palotáira, hídjaira, parkjaira.

4. nap: Stockholm

A délelőtt egy részét még Stockholmban töltjük. A város egyik fontos nevezetessége a híres városháza, ahol a Nobel-díjasok bálját tartják. Közösen megnézzük a palota szép belső termeit, majd transzfer a repülőtérre, hazautazás Budapestre.

6. éve folyamatosan a Fehérvár Travel kínálatában