London, Stonehenge, Oxford II.

csillagtúra Dél-Angliában – repülőgéppel

1. nap: London

Elutazás a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről a British Airways közvetlen járatával London Heathrow repülőterére, majd autóbuszos és gyalogos városnézés Londonban (Hyde Park, Piccadilly, Trafalgar tér, Buckingham-palota, Westminster-apátság, Parlament, Szent Pál-székesegyház stb.). A városnézés után marad egy kis szabadidő is.
Szállás London nyugati részén (4 éj).

2. nap: London

A londoni városnézés folytatásaként ismerkedés további nevezetességekkel: Tower – az angol királyok ősi erődítménye, Tower-híd, a City felhőkarcolói, lehetőség hajózásra a Temzén. A délután további részében szabadidő Londonban, vagy lehetőség Madame Tussaud Panoptikumának meglátogatására.

3. nap: Stonehenge, Oxford

Egész napos kirándulás Londontól nyugatra. Első programunk Stonehenge: a rejtélyesen egymás mellé állított és egymásra rakott kőtömböket Európa talán leghíresebb történelem előtti emlékének tartják.
Továbbutazás Oxfordba, Anglia híres egyetemi városába, mely tele van műemlékekkel. Séta a városban, ismerkedés néhány fontosabb kollégiummal.

4. nap: London

A londoni városnézés folytatása. Szabad program Londonban, illetve a Fehérvár Travel idegenvezetője segítségével lehetőség további nevezetességek meglátogatására (pl. British Museum – a világ egyik leggazdagabb múzeuma, National Gallery – Anglia vezető képtára, mely teljes áttekintést ad az európai festészetről a középkortól a XIX. század végéig).

5. nap: Hampton Court, Windsor

Délelőtt VIII. Henrik nagyszerű kastélyának, Hampton Courtnak a megtekintése (dísztermek, park, sövénylabirintus, királyi teniszpálya stb.) Ezután kirándulás a közeli Windsorba, ahol az angol királyi család nyári rezidenciáját, a hatalmas Windsori kastélyt látogatjuk meg. Késő délután transzfer London Heathrow repülőterére, hazautazás a British Airways közvetlen járatával. Érkezés Ferihegyre várhatóan 0 óra 55 perckor (az előzetes menetrend szerint).


Figyelem: A programok sorrendje a múzeumok foglalásának és nyitvatartásának függvényében felcserélődhet. Ennél az úttípusnál sok belépőjegyet előre kell megvásárolni. Bár munkatársaink a foglalási lehetőség megnyílásakor veszik meg a jegyeket (ami esetenként 1,5-2 hónappal a program időpontja előtt van), kis eséllyel előfordulhat, hogy elfogynak a helyek egy nevezetességhez, hiszen a világ minden országából egyre több turista szeretné látni London fő attrakcióit. Ebben az esetben helyettesítő programot ajánlunk London számos látnivalója közül.

 2. éve a Fehérvár Travel kínálatában